Домашні улюбленці в офісі UNIQA: як pet-friendly культура може покращити атмосферу на роботі?

Новини
21.10.2024

Офіси pet-friendly, тобто в які дозволено брати з собою домашніх улюбленців – це не просто модний тренд, а ефективний інструмент покращення робочих умов та формування лояльного колективу. Плюс це дуже сучасно, погодьтесь.  

“Ми підтримуємо ініціативу створення pet-friendly офісу, адже це має ряд переваг для атмосфери і продуктивності. Наприклад, дослідження показують, що присутність домашніх тварин може знижувати стрес та підвищувати рівень задоволеності працівників, і ми вже мали змогу перевірити це на практиці. Водночас ми прагнемо забезпечити комфорт усіх співробітників, тому просимо дотримуватись загальних рекомендацій, як от не саджати тварин на робочі поверхні чи меблі, які використовують інші. Це допоможе зберегти гігієну та зручність для всіх. 
Щодо порід тварин, важливо зазначити, що ми вітаємо усіх улюбленців, крім бійцівських порід собак, які можуть нести потенційну небезпеку для колег” - розповідає Наталія Лялюк, Директорка дирекції управління персоналом та корпоративної культури 

Покращення емоційного стану працівників 

Можливість привести свого улюбленця до офісу сприяє створенню більш позитивного робочого середовища, де працівники почуваються спокійніше та задоволеніше. Присутність тварин може допомогти покращити настрій під час важкого робочого дня, а коротка перерва на гру з домашнім улюбленцем дає змогу відновити сили та підвищити продуктивність. 

 
Формування дружньої атмосфери в колективі 

Наявність домашніх тварин в офісі сприяє соціальній взаємодії між працівниками. Спілкування на тему догляду за тваринами чи обмін досвідом може стати чудовим способом зближення та створення дружнього колективу. Pet-friendly офіс також дає можливість працівникам дізнаватися більше про своїх колег, розвиваючи неформальні стосунки. 

 
Відчуття “дому" на робочому місці 

Для багатьох людей домашні улюбленці є важливою частиною їхнього життя, і можливість брати їх на роботу дозволяє краще поєднувати робочі обов'язки з особистими справами. А коли береш “хвостатого” з собою в офіс - віразу виникає відчуття дому. Це також допомагає власникам уникати почуття провини за те, що вони залишають свого улюбленця на самоті вдома протягом тривалого часу. 
 
На рівні корпоративної культури та іміджу 
 
Pet-friendly підхід демонструє: інклюзивність, різноманіття та увагу до особистості. Така ініціатива робить компанії привабливішою для потенційних працівників, які шукають компанію з прогресивними цінностями та прагненням до інновацій.  

Важливо, щоб тварини не заважали робочому процесу та діяло правило “people firts”. Потрібно заздалегідь підготувати мисочки для їжі та води, лежанку або плед. Та у разі скарги колег щодо алергії - тимчасово пересилити тварину в інше приміщення.