День народження авто: три лайфхаки для «щасливого життя» вашої машини

Отже, що допоможе автомобілю «прожити» довгу і безпечне життя?

 
1. Техобслуговування за графіком

Обов'язковий техогляд для легкових авто скасували ще у 2011 році. Але це не означає, що потрібно забути про регулярне обслуговуванні своєї машини. Чому? Плановий похід на СТО знижує ризик аварій: майстер вислухає скарги, перевірить, чи справною є гальмівна система, замінить потрібні комплектуючі та технічні рідини. Усе це дозволить уникнути проблем с керованістю машини на трасі або у жвавому міському трафіку.

Важливо: 70% аварій, які трапилися через несправність автомобіля, є дуже масштабними. Вони завдають значної шкоди машині, аж до її повного знищення, коли відновлення неможливе. Крім того, у кожному шостому такому ДТП є загиблі, а в середньому на 1 аварію припадає близько 2 постраждалих.

 

Як бачите, огляд авто 1 раз на рік або після чергових 10 000 км пробігу - це не примха або зайва трата грошей. Це обов'язковий крок для захисту авто і вашої особистої безпеки.

 
2. Уважність за кермом

Водіння на наших рідних дорогах усе ще залишається складним квестом. Причин багато: поганий асфальт, лівосторонні розвороти, яких немає ніде в Європі, а ще - ризикова поведінка водіїв.

Важливо: усвідомлене порушення правил руху - причина № 1 у статистиці дорожніх аварій України за 2018 рік. Водіння у нетверезому стані та перевищення швидкості також входять до трійки головних причин ДТП. З огляду на те, як їздять інші учасники руху, навіть акуратним водіям з великим стажем не варто втрачати пильність.

 

Щоб залишатися уважними за кермом, експерти УНІКА радять по можливості висипатися, а ще - не відволікатися на розмови з пасажирами, перекуси чи спілкування по телефону. Якщо відчуваєте сильну втому чи сонливість, краще зробити паузу та випити кави на найближчій заправці, а не в машині. Повірте, ці прості кроки можуть вберегти вас і ваше авто від багатьох небезпек.

 
3. Додаткове страхування

За статистикою, близько 90% водіїв на українських номерах купують обов'язкову «автоцивілку», ОСАГО. Але для спокою за кермом цього полісу не вистачить - він аж ніяк не захищає ваш особистий автомобіль. На щастя, страхові компанії, у тому числі й УНІКА, пропонують багато додаткових програм захисту. При цьому вибір розширеної страховки напряму залежить від віку вашої машини.

Важливо: Якщо автомобілю менше 10 років, оптимальним рішенням стане поліс повного КАСКО. Він захистить практично від усіх можливих проблем: крадіжки, ДТП, пожежі та інших. Для авто від 10 і до 15 років підійде страховка на випадок тотального знищення машини та її викрадення. А ось для всіх авто старшого віку вибір захисту може бути обмеженим.

 

На щастя, в УНІКА можна купити «Автоцивілку навпаки» - поліс, який захистить машину на 100 000 гривень, якщо вона постраждає у ДТП через інших учасників руху, а не з вини власника. Ця страховка підходить всім автомобілям, незалежно від їх віку.

Сподіваємося, ці прості поради будуть корисні нашим читачам і всім, для кого важливі надійність та комфорт за кермом. Якщо ми про щось забули, або у вас є свої перевірені лайфхаки для водіїв – напишіть нам в коментарях.

Ми обов'язково поділимося вашими порадами в черговому блозі УНІКА.