UA
Закрыть
UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог

Чи супроводжує УНІКА лікування коронавірусу?

Ми отримуємо велику кількість питань від наших клієнтів, що саме буде покрито страховою компанією УНІКА при такому захворюванні, як COVID-19, тому роз'яснюємо нашу позицію з цього питання.

Чи супроводжує УНІКА лікування коронавірусу?

UPD: 06.08.2020 року інформацію оновлено в статті "Чи супроводжує УНІКА лікування коронавірусу? Інформація на 06.08.2020 року".

З урахуванням того, що Наказом МОЗ №521 від 25.03.2020 року COVID-19 включений в перелік особливо небезпечних інфекцій, гарантування послуг здійснюється залежно від умов Договору страхування, а саме: списку виключень, програми страхування, а також чинних Наказів МОЗ України, стандартів та протоколів надання медичної допомоги.

У договорах страхування, де особливо небезпечні інфекції відносяться до нестрахових подій, УНІКА прийняла рішення забезпечуватисвоїх клієнтів симптоматичним медикаментозним лікуванням.

 

Також звертаємо вашу увагу, що препарати, які затверджені для лікування COVID-19 останнім Наказом МОЗ, є експериментальними, тому їх використання дозволено виключно у важких та середньо важких випадках в умовах стаціонару, а доступ до таких препаратів буде забезпечуватись державною програмою.

Що треба робити, якщо Ви стали почувати себе зле і у вас виникли симптоми ГРВІ?

Обов’язково зверніться до медичного ассистансу УНІКА через мобільний додаток myUNIQA, чат у Viber / Telegram, або за телефонами, які вказані на страховій картці. Лікар УНІКИ дізнається про ваш епідеміологічний анамнез (детальніше за посиланням, питання №4).

Що відбувається у випадку позитивного анамнезу, тобто коли є підозра на наявність коронавірусу?

Якщо стан хворого важкий, приймається рішення про госпіталізацію. При цьому лікар УНІКИ орієнтується:

  • на програму страхування, перелік виключень та клініки, які покриваються програмою
  • чи є можливість скористатися послугами приватних клінік в місці знаходження клієнта та чи є в клініках вільні місця. Дані щодо приватних клінік, які підтвердили таку можливість, постійно оновлюються та є в наявності у лікарів УНІКА.

Підкреслюємо, що в Україні наявність приватних медичних закладів, які приймають пацієнтів з COVID-19 на стаціонарне лікування, та кількість місць у таких клініках є дуже обмеженою, тому це може вплинути на доступність організації допомоги в даних лікувальних закладах. Якщо госпіталізація в приватні клініки не є можливою, клієнту будуть роз’яснені його подальші дії, включаючи виклик швидкої допомоги та госпіталізацію в державні лікарні, що визначені для прийому хворих з коронавірусною інфекцією у відповідному регіоні.

У будь-якому випадку, УНІКА повністю забезпечить своїх клієнтів призначеними лікарем симптоматичними медикаментами, за відсутності їх у лікарні.

Якщо госпіталізація не потрібна, лікар УНІКИ повідомить клієнта про наступні кроки для надання допомоги в залежності від його стану та встановленого діагнозу.

Важливо пам’ятати: будь-які клінічні дослідження на коронавірус, в тому числі експрес-тестування та ПЛР, здійснюються лише за призначенням лікаря та повинні відповідати вимогам діючого Наказу МОЗ України №722 від 28.03.2020 року щодо визначення випадку СOVID-19.

Будьте здорові! А якщо щось трапиться зі здоров’ям наших клієнтів – ми організуємо їм необхідну допомогу.

Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Останні статті
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Моя подорож
05. квітня 2024
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Тепле весняне сонце так і спонукає вирушити у подорож! Багато хто з нас вже планує мандрівки, але крім вибору маршрутів, купівлі квитків та бронювання готелів, слід подбати про належний страховий захист. Адже в дорозі нас може спіткати травма або раптова хвороба. Як туристичний поліс допомагає зберегти здоров’я та гроші?
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Мій автомобіль
04. квітня 2024
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Під час війни страхування є незамінним інструментом для захисту автомобіля. Як змінюється попит на ринку, чи завжди потрібно повне КАСКО та на які бонуси може розраховувати клієнт? Про це розповідає Діана Коченкова, директор Дирекції розвитку роздрібних продуктів та сервісів UNIQA.
Добровільне медичне страхування: 5 запитань, відповіді на які має знати кожен
Будемо здорові!
29. березня 2024
Добровільне медичне страхування: 5 запитань, відповіді на які має знати кожен
Навесні в багатьох з нас загострюються питання, пов’язані з захистом здоров’я. Особливо актуальним це стає на третьому році повномасштабної війни, коли через постійні стреси самопочуття ще гіршає. І саме зараз кожен повинен знати про можливості, які надає для захисту здоров’я добровільне медичне страхування (ДМС). Про це розмовляємо сьогодні з Оксаною Руденко, керівницею Дирекції з андерайтингу особистих видів страхування UNIQA.

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз