UA
Закрыть
UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог
Моя подорож

Берег турецький: що важливо знати про поїздки у Туреччину цього літа

Кінець весни-початок літа – ідеальний час для подорожей на південь. Якщо ви готові вирушити за кордон у цьому літньому сезоні, то, напевне, розглядали варіант відпочинку в Туреччині. Сьогодні ми хочемо розповісти про особливості поїздки в цю країну влітку 2021-го.

Берег турецький: що важливо знати про поїздки у Туреччину цього літа

Туреччина – одна з небагатьох країн, доступних для закордонного відпочинку українців цього літа. Якщо ви вибрали для подорожі один з турецьких курортів, ми нагадаємо про важливі моменти, щоб ваш відпочинок пройшов максимально комфортно і безпечно.

1. Коронавірус поки не переможений

Ще недавно в Туреччині діяв жорсткий карантин – у квітні там спостерігався стрибок захворюваності коронавірусом і місцеві жителі були змушені залишатися вдома. Правда, ці обмеження не торкнулися туристів, але не всі зважилися поїхати в країну, де магазини, ресторани і ринки працювали у дуже обмеженому режимі.

Зараз темпи поширення COVІD-19 знизилися, і з 15 травня 2021 року від туристів, що прилітають до Туреччини, навіть не вимагають ПЛР-тестів. Але в країні, як і раніше, вживають заходів для контролю ситуації. Так, при вході у готель, ресторан або торговий центр вас можуть попросити пред'явити HES-код – персональний десятизначний номер, який під час пандемії був введений Міністерством охорони здоров'я Туреччини для безпечних переміщень усередині країни. Код обов'язково потрібен під час міжміських переїздів Туреччиною – наприклад, при екскурсійних поїздках на автобусі, поїзді або поромі.

Зважаючи на поточну статистику захворюваності коронавірусом в Туреччині (у середньому 9 000 нових випадків на добу за останній тиждень проти 4 000 в Україні), ми радимо оформити страховку з покриттям медичної допомоги при СOVID-19 перед поїздкою. Її немає в списку обов'язкових документів, але імовірність заразитися все ще значна. Тож рекомендуємо подбати про неї, щоб відпочивати спокійніше.

Важливо: у ціну багатьох турів до Туреччини, які пропонують тревел-оператори, уже включений страховий поліс. До того, як вирушити у подорож, уважно вивчіть його умови: чи достатньо надійною є страхова компанія, який асистанс буде вас обслуговувати, якщо знадобиться медична допомога, чи немає на нього скарг і які саме ризики будуть застраховані? З досвіду наших клієнтів ми знаємо, що іноді туристам доводиться купувати другу страховку, з усіма потрібними опціями – і це те, на чому не варто економити.

2. У Туреччині є корисними не лише пляжні капці, а й трекінгові черевики

Початок літа в Туреччині – це не лише пляжний сезон, а й прекрасна пора для різних видів активного відпочинку. Можна зайнятися водними видами спорту, вирушити на екскурсію по історичних місцях країни або в піший перехід знаменитою Лікійською стежкою, гірським маршрутом протяжністю понад 500 км, з неймовірними видами і оглядовими майданчиками на Середземне море. Влітку особливо приємними будуть зелені ділянки дороги, і, звичайно, купання в гірських річках.

Щоб це чудова пригода пройшла безпечно, неодмінно скористайтеся послугами інструктора-провідника, який має солідний досвід подібних туристичних походів. І пам'ятайте: для непідготовленого офісного співробітника навантаження можуть виявитися непосильними, тож не плануйте рекордів, а нарощуйте кількість кілометрів, які ви проходите в день, поступово. Для першого виходу на стежку досить короткої екскурсії в 1-3 дні, більш досвідчені туристи можуть пройти до 100 км за тиждень.

Важливо: якщо ви плануєте активний відпочинок, пам'ятайте – таке дозвілля зазвичай пов’язане з більшими ризиками травм, ніж пляжний відпочинок. Але це зовсім не означає, що варто відмовлятися від яскравих пригод. Просто дізнайтеся максимум подробиць про майбутні активності, вивчіть «поради бувалих» у популярних тревел-блогах, забезпечте собі правильну екіпіровку, і, звичайно, купіть розширену страховку – з опцією «активний відпочинок».

3. Автотур Туреччиною – чом б й ні?

У Туреччині – прекрасні дороги, і, всупереч стереотипам про божевільний трафік, тут намагаються дотримуватися правил дорожнього руху. Тому оренда автомобіля – хороша ідея, щоб здійснити маленьку подорож країною і дізнатися про її не-туристичні місця.

Вирушити на авто можна до центральної Туреччини – прекрасно підходить для цього Каппадокія. У Туреччині досить прийнятні ціни на оренду авто, щоправда, є додаткові вимоги. Водієві має бути не менше 21 року, і в нього повинен бути хоча б мінімальний стаж за кермом – від 1 року та більше. У деяких агентствах є й більш жорсткі вимоги, коли машину може орендувати тільки водій віком від 25 років. Усі рентні машини застраховані за програмою КАСКО, проте не всі опції можуть бути включені в пакет: так, за ризик «бій скла» найчастіше платить водій орендованого авто.

Важливо: на жаль, трагічні випадки все ж таки трапляються як з туристичними автобусами, так і з приватними авто. Орендуючи машину на відпочинку, пам'ятайте, що перебування за кермом вимагає акуратності і уважності, особливо на незнайомих трасах. Краще не здійснювати поїздки у темний час доби, і, звичайно, вирушаючи в автотур по країні, неодмінно відмовтеся від алкоголю.

Сподіваємося, наші поради будуть корисні у вашій подорожі, адже Туреччина гідна того, щоб там побувати. Та яку б країну ви не обрали, пам'ятайте: важливо зробити відпочинок «незабутнім» тільки в кращому сенсі цього слова. І тут, як завжди, допоможуть дуже прості рішення – усвідомленість, акуратність і, звичайно, надій

Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Останні статті
Історії волонтерів UNIQA. Катерина Маковецька: від обстрілів тварини страждають так само, як і люди
Благодійність UNIQA
22. квітня 2024
Історії волонтерів UNIQA. Катерина Маковецька: від обстрілів тварини страждають так само, як і люди
20 квітня в Україні відзначали День подяки волонтерам – людям, які за покликом серця присвячують себе допомозі іншим. Продовжуючи серію інтерв'ю з волонтерами UNIQA, розмовляємо з харків'янкою Катериною Маковецькою. Вона віддає весь свій особистий час десяткам собак і котів, яких врятувала і виходила в різні роки.
Довкілля України під час війни: як допомогти природі саме  зараз?
Я та УНІКА
19. квітня 2024
Довкілля України під час війни: як допомогти природі саме зараз?
У третю суботу квітня в Україні відзначається День довкілля. У сьогоднішньому блозі поговоримо про те, чому під час війни екологічні питання стають гострішими та як кожен з нас може подбати про довкілля навіть зараз.
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Моя подорож
05. квітня 2024
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Тепле весняне сонце так і спонукає вирушити у подорож! Багато хто з нас вже планує мандрівки, але крім вибору маршрутів, купівлі квитків та бронювання готелів, слід подбати про належний страховий захист. Адже в дорозі нас може спіткати травма або раптова хвороба. Як туристичний поліс допомагає зберегти здоров’я та гроші?

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз