UA
Закрыть

Контент на сторінці може відобразитися не повністю. Рекомендуємо оновити версію поточного або скористатись іншим браузером.

UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог
Будемо здорові!

Здоровий спосіб життя, біохакінг чи здоровий глузд: як зберегти здоров’я не за всі гроші світу?

В Україні з’явився новий надихаючий тренд: мода на здоров’я. Тут і вплив європейських цінностей, і віра в нові технології: вже зараз медики та інженери стверджують, що 120 років активного життя – цілком реальна мета. От тільки як її досягнути?

Здоровий спосіб життя, біохакінг чи здоровий глузд: як зберегти  здоров’я не за всі гроші світу?

Традиційний спосіб – вести здоровий спосіб життя (ЗСЖ). Це саме він стає модним, та є одне «але»: вимог до послідовників ЗСЖ багато, і часто вони протирічать одна одній. Ще одна проблема – реалістичність. Наприклад, уникати стресів, або готувати вдома і їсти тільки здорову їжу – 100% корисно, і настільки ж недосяжно. Інший підхід – біохакінг. Це вимір головних біологічних показників людини і створення персонального плану з їх покращення. Тут і генетичні тести, і БАДи з вітамінами, і гаджети для контролю здоров’я та продуктивності. Ось тільки ефективність біохакінгу ще не доведена – спосіб занадто новий і … дорогий.

Чи є ще варіанти? Як залишатись здоровим, не витрачаючи на це весь вільний час та всі свої статки? 

Знайомтеся: 5 корисних лайфхаків від UNIQA зі збереження здоров’я та бюджету, в основі яких тільки здоровий глузд та страхові розрахунки.

 

1.

Займайтеся спортом. Доведено, що саме спортивні заняття забезпечують здоров’я трьох «стовпів» нашого організму: хребта, нервової системи та серця, а також високий імунітет та правильний обмін речовин. Здорове серце – ключова перевага, на якій найбільш акцентують увагу медики. І це зрозуміло: в Україні саме серцево-судинні захворювання є №1 серед хвороб, що знижують середню тривалість життя, особливо у чоловіків. Тому у боротьбі з ними варто використати усі можливі засоби. Серед тренувань з доведеною ефективністю – силові вправи, плавання, біг та відомий норматив у 10 000 кроків на день. Не витратно і точно з користю.

2.

Відмовтесь від тютюну. Сучасні лікарі сперечаються: чи варто вживати м’ясо, відмовлятися від цукру, періодично голодувати або дозволяти собі келих вина раз на тиждень? Попри суперечки, є й беззаперечна порада: варто відмовитися від цигарок. Якщо ви не палите, або покинули цю звичку 10 років тому, то маєте вдвічі менший ризик онко-захворювань легень. До речі, у деяких країнах ЄС при медичному страхуванні клієнтів обов’язково запитують про паління. Завзятим поціновувачам тютюну страховий поліс обійдеться у 1,5-2 рази дорожче. Так, страхова статистика дуже багато знає про зв'язок здоров’я і шкідливих звичок.

3.

Забезпечте здоровий сон. Його необхідність для якісного і тривалого життя доведена сотнями наукових досліджень. Треба висипатись, якщо прагнете бути не лише здоровими, а й гарними: недостатня тривалість сну прискорює старіння і провокує надмірний апетит. Здоровий сон має бути:

  • регулярним – краще засинати і прокидатися у один і той же час, щоб запобігти безсонню,
  • тривалим – від 6 до 9 годин, залежно від фізичних та розумових навантажень, а також віку,
  • нічним – саме нічний сон у темному приміщенні забезпечує правильну роботу гормональної системи та знижує ризики серйозних захворювань – раку, інсульту і діабету 2-го типу.
4.

Проходьте щорічний check-up. Це комплексне профілактичне обстеження. Найбільш прискіпливі обирають поглиблену діагностику, з дослідженням 50-60 показників фізичного стану. Можна вчинити простіше: багато українських лікарень пропонують комплекс обстежень, окремо для жінок та чоловіків різного віку – у 30, 40 чи 50+ років. Чому це важливо? Простий і водночас важкий приклад: щорічний візит до гінеколога з комплексом аналізів коштує 600-700 грн. Це ціни однієї з найдорожчих клінік Києва, а можна зробити і вдвічі дешевше. Звичайно, можна і взагалі не йти до лікаря. Можна, якщо не знати статистику по захворюваності і смертності молодих жінок від раку шийки матки. А навіть якщо не дивитись на ці сумні цифри, можна порівняти ціну профілактики з вартістю лікування: від 65 000 грн. на початкових стадіях хвороби. То чи варто вдаватись до чек-апів – кожен вирішує для себе. Ми радимо це робити. Навіть не так: наполегливо радимо.

5. 

Придбайте медичну страховку, або ДМС. Маловідомий, але справді корисний лайфхак. Щоправда, він принципово відрізняється від усіх попередніх порад. Спорт, сон, відмова від тютюну та планові обстеження знижують ризик хвороби. А страхування – підвищує шанси на швидке її подолання. Як саме? 

  • ДМС робить лікування доступним. Більшість з нас розуміють, що страховка – це можливість отримати навіть дороге лікування, не переймаючись, де знайти потрібні на нього кошти. Насправді так і є: наприклад, у 93 випадках зі 100 клієнти, що зверталися до UNIQA по програмах ДМС в 2017 році, повністю відшкодували свої незаплановані медичні витрати,
  • ДМС надає додаткові гарантії якості. А от ця перевага очевидна не всім. Коли страхова компанія сплачує за лікування, у неї з’являється дуже висока зацікавленість в тому, щоб воно було ефективним. Щоб вірно встановили діагноз, вчасно провели всі процедури, призначили ліки з доведеною ефективністю. Бо інакше… знадобиться повторне, а значить, більш дороге лікування. Або клієнт розчарується у ДМС. Тому страховики роблять все можливе, щоб їх клієнтів лікували якісно. А от забезпечити такий контроль за лікуванням самостійно, без страхової підтримки, зазвичай дуже складно. 
Чи скористатися цими лайфхаками? Вирішувати Вам. А ми просто нагадаємо: інколи варто зупинитися, подумати і нарешті подбати про найдорожче. Коли потрібно, UNIQA буде поруч. Ми допоможемо захистити те, що Ви цінуєте найбільше в житті. Так, і здоров’я також.

 

Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Останні статті
Добровільне медичне страхування: 5 запитань, відповіді на які має знати кожен
Будемо здорові!
29. березня 2024
Добровільне медичне страхування: 5 запитань, відповіді на які має знати кожен
Навесні в багатьох з нас загострюються питання, пов’язані з захистом здоров’я. Особливо актуальним це стає на третьому році повномасштабної війни, коли через постійні стреси самопочуття ще гіршає. І саме зараз кожен повинен знати про можливості, які надає для захисту здоров’я добровільне медичне страхування (ДМС). Про це розмовляємо сьогодні з Оксаною Руденко, керівницею Дирекції з андерайтингу особистих видів страхування UNIQA.
Готуємось до змін: що необхідно знати про майбутнє страхування автоцивілки?
Мій автомобіль
26. березня 2024
Готуємось до змін: що необхідно знати про майбутнє страхування автоцивілки?
Всі страхові компанії, які працюють на ринку автоцивілки, готуються до прийняття нового закону про ОСЦПВ. Втім, про майбутні новації мають знати і автовласники, щоб свідомо обирати компанією, яка здатна буде надати найкращий сервіс. Саме про це наш сьогоднішній блог.
Три правила: як підтримати здоров'я навесні
Будемо здорові!
14. березня 2024
Три правила: як підтримати здоров'я навесні
Весна приносить у наше життя не лише тепло та сонце, а й виклики для здоров'я. Адже після зими ресурсів у організму менше ніж зазвичай, і водночас треба адаптуватися до різких змін погоди. Як допомогти собі легко та с користю пройти весняний сезон, збільшивши рівень життєвої енергії – розповідаємо сьогодні у блозі.

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз