UA
Закрыть

Контент на сторінці може відобразитися не повністю. Рекомендуємо оновити версію поточного або скористатись іншим браузером.

UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог
Моя домівка

УНІКАльний будинок: 3 поради, як безпечно прикрасити житло до Нового року

Новий рік завжди асоціюється з яскравими враженнями, сімейним відпочинком і різнокольоровими вогниками. Палаючі свічки, новорічний декор і гірлянди є невід'ємними атрибутами свята. А ще - причиною 1 з 20 зимових пожеж в квартирах і житлових будинках. Як зробити новорічний інтер'єр красивим, і разом з тим, безпечним? Ми підготували для вас декілька порад.

УНІКАльний будинок: 3 поради, як безпечно прикрасити житло до Нового року

Як зробити симпатичні прикраси для новорічного будинку і при цьому уникнути ризиків пожежі? Ми зібрали кілька порад, а експерти УНІКА з вогневої безпеки підтвердили - такий декор є цілком безпечним. Сподіваємося, напередодні свята кожен наш читач зможе вибрати щось корисне для прикрашання власного житла.

Як прикрасити ялинку вогнями?

Палаючі вогні на ялинці - одне з найбільш романтичних вражень новорічного таїнства. Мало хто готовий відмовитися від них з міркувань безпеки, особливо якщо в будинку є діти або очікується прихід гостей. Щоб прикраса не завдала лиха, ми радимо замінити традиційні гірлянди з електричними лампочками на ... світлодіодні, або, як їх ще називають, LED-гірлянди.

LED-гірлянди можуть бути різної довжини, теплого або холодного свічення, рідше, але все ж таки зустрічаються кольорові. Окрім гірлянд, світлодіодний декор - це електронні свічки різної форми: від крихітних «чайних», з імітацією розплавленого воску, до відносно великих, з пультом дистанційного вимикання і таймером горіння - це особливо зручно в святкову ніч. До речі, це не лише приємний аксесуар для прикраси будинку, а й непоганий варіант новорічно-різдвяного подарунка.

Важливо:  LED-гірлянди і електронні свічки набагато безпечніші за традиційні новорічні аксесуари для освітлення. Тут відсутні полум'я, краплі воску і дим, з ними практично неможливі коротке замикання чи пожежа проводки - але ми маємо на увазі лише ті пристрої, які працюють від звичайних батарейок! Також варто пам'ятати, що будь-який LED-вогник повинен мати сертифікат якості, тому варто придбати такий декор заздалегідь, у надійних продавців, разом з комплектом підзарядки на всі свята.

Як зробити новорічний вінок?

Традиція вішати вінок на двері на честь свята прийшла до нас з Європи і швидко набула популярності. Шишки, пайєтки, стрічки, банти, плюшеві іграшки, маленькі ялинкові кульки - орієнтуючись на власне відчуття прекрасного, радимо прикріпити все це до основи за допомогою клейового пістолету або звичайного клею. Основу можна вирізати з картону, використати дріт або, наприклад, дротяну вішалку, надаючи їй потрібної форми.

Можна трішечки побешкетувати, прикрасивши вінок нестандартними елементами - наприклад, ... макаронами, попередньо пофарбованими у золотий, червоний або зелений колір. Якщо у вашій композиції бракує зимового настрою, його можна додати, розфарбувавши вінок срібною або білою акриловою фарбою з балончику, або штучним снігом. Головне правило: чим менше у вінку горючих матеріалів - тим краще.

Важливо:  Сухі ялинкові гілки, які зазвичай застосовують для виготовлення вінків, можуть спалахнути дуже легко - наприклад, якщо хтось із гостей вийде «на перекур» і запалить сигарету уже в дверях. Тому замість живих гілок ми радимо використати штучну хвою: зараз дуже багато красивих і доступних за ціною варіантів, а правильний аромат легко забезпечити завдяки ефірним оліям ялиці, ялини і сосни.

Як зробити адвент-календар?

Ще один модний атрибут новорічного свята - адвент-календар. Його вперше почали робити у Західній Європі, щоб показати дітям, як день за днемнаближається Різдво. Він являє собою 24 однакових коробочки, кишеньки, конвертика або інші невеликі ємності, в яких ховаються солодощі, загадки або завдання. Кожного грудневого ранку дитина може відкрити коробочку з датою відповідного дня і отримати свій сюрприз, а за кількістю коробочок визначити, скільки днів минуло або залишилося до Різдва.

Від адвент-календаря може бути багато користі, а зробити його дуже просто. Досить зшити однакові яскраві мішечки, позначивши їх цифрами-датами і розвісити на дошці, прикріпивши шпильками. Або ж взяти сірникові коробки і обклеїти яскравим папером: туди може легко поміститися сюрприз, наприклад, цукерка-льодяник. Фантазія не має меж!

Важливо:  У новорічний період діти проводять з батьками більше часу, а значить - є можливість повторити з ними корисні життєві правила. Можливо, одна із загадок Вашого адвент-календаря буде саме про безпечне поводження з вогнем? Повторення тут точно не зашкодить, до того ж у такій легкій і ненав'язливій формі. Можна згадати про найрізноманітніші правила безпеки у зимовий період, 24 питань для цього точно вистачить.

УНІКА бажає, щоб прийдешній Новий рік приніс багато щастя нашим клієнтам, читачам блогу і взагалі усім-усім, особливо дітлахам. І, звичайно ж, ми готові зробити все можливе, щоб тривожні події не торкнулися Вашого будинку - адже саме для цього наша команда і зайнята страхуванням.

Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Останні статті
Готуємось до змін: що необхідно знати про майбутнє страхування автоцивілки?
Мій автомобіль
26. березня 2024
Готуємось до змін: що необхідно знати про майбутнє страхування автоцивілки?
Всі страхові компанії, які працюють на ринку автоцивілки, готуються до прийняття нового закону про ОСЦПВ. Втім, про майбутні новації мають знати і автовласники, щоб свідомо обирати компанією, яка здатна буде надати найкращий сервіс. Саме про це наш сьогоднішній блог.
Три правила: як підтримати здоров'я навесні
Будемо здорові!
14. березня 2024
Три правила: як підтримати здоров'я навесні
Весна приносить у наше життя не лише тепло та сонце, а й виклики для здоров'я. Адже після зими ресурсів у організму менше ніж зазвичай, і водночас треба адаптуватися до різких змін погоди. Як допомогти собі легко та с користю пройти весняний сезон, збільшивши рівень життєвої енергії – розповідаємо сьогодні у блозі.
Чому важливе критичне мислення під час війни та як його розвинути? Частина 2.
Я та УНІКА
11. березня 2024
Чому важливе критичне мислення під час війни та як його розвинути? Частина 2.
У сьогоднішньому блозі продовжуємо розмовляти про критичне мислення з експерткою Wellbeing Company Іриною Спаською. Цього разу поговоримо про методи, що допомагають розвинути в собі навичку до критичного мислення.

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз