UA
Закрыть
UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог
Моя домівка

Страхуємо квартиру: 3 факти, які потрібно знати кожному

Страхування квартир стає все більш популярною послугою: кожен п’ятий клієнт УНІКА цікавиться можливістю захистити своє житло. Це і не дивно: тільки в Києві щодня в середньому трапляється 80 крадіжок, пожежники в усій Україні гасять близько 126 загорянь на день, а затоплення квартир та інші дрібні, але витратні неприємності навіть ніхто не рахує. Тож як правильно застрахувати квартиру?

Страхуємо квартиру: 3 факти, які потрібно знати кожному

У цьому випуску блогу ми відповімо на три найголовніших питання про страхування житла. Сподіваємося, ці відповіді допоможуть нашим клієнтам краще зрозуміти, чому варто захистити квартиру, і на що звернути увагу у першу чергу.
Від чого варто страхувати квартиру?

Найчастіше питання від наших клієнтів: що найбільше загрожує квартирам? За статистикою УНІКА, найчастіше їм загрожує затоплення - через прорив труб у сусідів або у себе ж, пошкодження меблів, шпалер, килимів та інших цінних речей водою. Це найчастіший і вельми неприємний ризикНа щастя, не найчастіший, але найбільш руйнівний і фінансово складний ризик – пожежа. Він здатний повністю знищити квартиру і часто загрожує життю і здоров'ю її власників. За статистикою служби надзвичайних ситуацій, матеріальні втрати від пожеж в Україні тільки за січень 2019-го перевищують 24 млн. грн. Переважно це пожежі в житлових будинках, а не на підприємствах.

Порада від УНІКА. Не намагайтеся вгадати, які нещастя з майном найбільш вірогідні, а краще застрахуйте житло від усіх ризиків. Договір страхування в УНІКА захистить від наслідків пожежі, вибуху, займання, пошкоджень, викликаних стихією, затоплення водою, а також крадіжки зі зламом і пограбування. Додатково можна застрахуватися від бою скла і вандалізму – такий захист є найбільш актуальним для власників приватних будинків або власників квартир на першому поверсі.

 

Як забезпечити захист всіх цінностей?

Клієнти часто цікавляться, чи обов'язково складати перелік усього цінного майна при страхуванні? Чи можна обійтися без нього? Звичайно, обійтися можна: для цього є програми швидкого, або експрес-страхування. Досить знати площу своєї квартири і вибрати: який розмір компенсації за 1 м2 ви вважаєте достатнім для свого житла? Це дуже зручно, якщо в першу чергу ви хочете захистити дорогий ремонт.

Але ось для виплати за пошкоджену або вкрадену техніку, меблі – знадобляться чеки, або, як мінімум, фото інтер'єру до страхового випадку. Тому, якщо ви є власником якісних і дорогих речей, ми все ж таки радимо зробити опис усіх цінностей і укласти класичний договір страхування.

Порада від УНІКА. Не бійтеся опису майна. Команда УНІКА –- це фахівці з гідною репутацією, що працюють у сфері оцінки житла від 5 років і більше. Маючи опис майна, експертам УНІКА буде простіше визначити суму збитку, а клієнту – отримати виплату. Завдяки їй у вас не буде необхідності підлягає зберігати чеки та гарантійні документи: до речі, іноді вони можуть бути вкрадені або знищені разом з майном.

 

А як взагалі компенсуються витрати на ремонт? Наприклад, від затоплення постраждала стіна на кухні, «здулася» підлога під столом ...

Описати всі можливі ситуації щодо компенсації на ремонт в одному блозі - досить складно. Але є головний принцип виплат, про який мусять знати всі наші клієнти: ми не ремонтуємо пів-кімнати або одну стіну. УНІКА компенсує витрати на ремонт усього приміщення. У прикладі із затопленням ми оплатимо ремонт і заміну шпалер у всій кухні, а не на одній стіні. Якщо від води постраждала підлога, ми також сплатимо за новий ламінат у всій кімнаті.
Окрім прямих втрат, у деяких випадках ми здійснимо заміну замків і систем безпеки, компенсуємо витрати на вимушену оренду житла . Наприклад, після пожежі, коли жити в квартирі тимчасово не можна.

Порада від УНІКА. Питання про виплати – дуже важливе і правильне. Перш, ніж купити будь-яку страховку, обов'язково спитайте: як саме компанія буде компенсувати збитки? Наприклад, в УНІКА, крім принципу «платимо за все, а не за частину», є й інші переваги. Так, про невеликі збитки, до 15 000 гривень, можна просто повідомити в компанію, надати фото і допустити нашого експерта на місце події. А ось довідка з ЖЕКу або ОСББ буде не потрібна. Але такий підхід до виплат практикують не у всіх компаніях.


Сподіваємося, що наші відповіді були корисні всім, хто хоче захистити квартиру від пожежі, крадіжки або затоплення за допомогою страховки. А на всі інші питання ми з радістю відповімо в наступних публікаціях.

Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Останні статті
Історії волонтерів UNIQA. Катерина Маковецька: від обстрілів тварини страждають так само, як і люди
Благодійність UNIQA
22. квітня 2024
Історії волонтерів UNIQA. Катерина Маковецька: від обстрілів тварини страждають так само, як і люди
20 квітня в Україні відзначали День подяки волонтерам – людям, які за покликом серця присвячують себе допомозі іншим. Продовжуючи серію інтерв'ю з волонтерами UNIQA, розмовляємо з харків'янкою Катериною Маковецькою. Вона віддає весь свій особистий час десяткам собак і котів, яких врятувала і виходила в різні роки.
Довкілля України під час війни: як допомогти природі саме  зараз?
Я та УНІКА
19. квітня 2024
Довкілля України під час війни: як допомогти природі саме зараз?
У третю суботу квітня в Україні відзначається День довкілля. У сьогоднішньому блозі поговоримо про те, чому під час війни екологічні питання стають гострішими та як кожен з нас може подбати про довкілля навіть зараз.
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Моя подорож
05. квітня 2024
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Тепле весняне сонце так і спонукає вирушити у подорож! Багато хто з нас вже планує мандрівки, але крім вибору маршрутів, купівлі квитків та бронювання готелів, слід подбати про належний страховий захист. Адже в дорозі нас може спіткати травма або раптова хвороба. Як туристичний поліс допомагає зберегти здоров’я та гроші?

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз