UA
Закрыть

Контент на сторінці може відобразитися не повністю. Рекомендуємо оновити версію поточного або скористатись іншим браузером.

UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог
Моя подорож

Подорожуємо Україною: Вінниця

Поки закриті кордони, українці почали знову відкривати Україну. І виявляється, в нас теж є на що подивитись. І це не лише відомі туристичні принади як от Львів, Одеса чи Чернівці. Ми вирішили поцікавитись у співробітників УНІКА Україна – а чому варто поїхати саме в їх рідне місто? Планували по кілька речень на кожну атракцію, але вже перша розповідь була такою смачною, що вирішили поділитись нею повністю. Бо коли читаєш, хочеться якнайшвидше сідати за кермо і мчати – у Вінницю!

Подорожуємо Україною: Вінниця

Пряма мова від нашої колеги, менеджера з маркетингу УНІКА Життя - Віри Пурдік:

Вінниця – моє рідне місто, у яке я щиро закохана. Вінниця дуже затишна, зелена й чепурна, і, здається, наче заколисує у своїх теплих обіймах). До речі, вже п’ять років поспіль саме Вінницю визнають найкомфортнішим містом для життя в Україні.

Літописна історія міста бере початок у XIV сторіччі з фортеці, побудованої литовсько-руськими князями Коріатовичами. Згодом місто входило до складу Польщі, мало торгові привілеї та отримало Магдебурзьке право у 1640 році. Про середньовічні часи свідчать Вінницькі мури – оборонно-монастирські споруди, збудовані монахами ієзуїтами і домініканцями. Нещодавно там була відкрита дуже цікава екскурсія таємничими підземними лабіринтами-катакомбами, які також збудували монахи і які пронизують увесь центр міста.

Вінниця – місто славетного козацького полковника Івана Богуна (пам’ятаєте запального й героїчного красеня з «Вогнем і Мечем» Сенкевича?), письменника Михайла Коцюбинського та всесвітньо відомого хірурга Миколи Пирогова, музей-садиба якого є одним з найбільш цікавих для відвідування. На Вінничині народився видатний поет Микола Некрасов, сюди приїздив гостювати Чайковський. За доби УНР тут деякий час перебував уряд молодої української держави. У часи Другої світової війни у 8 км від міста було збудовано таємничу ставку Гітлера «Вервольф» (біографи кажуть, що Адольф Гітлер приїздив туди тричі і перебував там найдовше у порівнянні з іншими ставками).

У Вінниці був свій Городецький – архитектор Григорій Артинов, якій збудував символ міста – Водонапірну вежу, готель «Савой», міський театр та багато іншого. А ще у Вінниці є дуже цікаві пам’ятки архітектури модерну – як, наприклад, будівля дитячої художньої школи та дім Четкова. Останній, до речі, був збудований київським архітектором Василем Листовничим - це ім'я добре відомо любителям Булгакова: Листовничий був власником будинку №13 на Андріївському узвозі, де мешкала родина Булгакових і герої його роману «Біла гвардія».

Сьогодні це місто парків і скверів (у центрі є навіть сквер The Beatles)), відомих на всю Україну фонтанів, гарних сучасних проспектів й ко-воркінг просторів, айтишників, міжнародних фестивалів джазу та опери, раритетних синіх швейцарських трамвайчиків, затишних кав’ярень. Одні з найгарніших – «Цукерня» (така ж сама, як у Львові, з незабутніми еклерами й вишневим штрудлем) та музей-кав’ярня «Пан Заваркін і Син» - тут можна надовго зануритись у минуле роздивляючись дивовижну колекцію старовинних годинників та смакуючи каву або чай зі шматочком смачнючого флудена.

Про Вінницю можна розповідати багато цікавого!

Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Останні статті
Три правила: як підтримати здоров'я навесні
Будемо здорові!
14. березня 2024
Три правила: як підтримати здоров'я навесні
Весна приносить у наше життя не лише тепло та сонце, а й виклики для здоров'я. Адже після зими ресурсів у організму менше ніж зазвичай, і водночас треба адаптуватися до різких змін погоди. Як допомогти собі легко та с користю пройти весняний сезон, збільшивши рівень життєвої енергії – розповідаємо сьогодні у блозі.
Чому важливе критичне мислення під час війни та як його розвинути? Частина 2.
Я та УНІКА
11. березня 2024
Чому важливе критичне мислення під час війни та як його розвинути? Частина 2.
У сьогоднішньому блозі продовжуємо розмовляти про критичне мислення з експерткою Wellbeing Company Іриною Спаською. Цього разу поговоримо про методи, що допомагають розвинути в собі навичку до критичного мислення.
Виплата без стресу: як працює врегулювання страхових подій в UNIQA
Мій автомобіль
22. лютого 2024
Виплата без стресу: як працює врегулювання страхових подій в UNIQA
Страхова подія – завжди не лише стрес для клієнта, а й тест на якість обслуговування для страхової компанії. Про розвиток сервісу та про те, яких помилок слід уникати власникам полісу ОСЦПВ чи КАСКО, розповідає Ольга Зурабішвілі, директор Дирекції підтримки клієнтів з майнового страхування UNIQA.

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз