UA
Закрыть

Контент на сторінці може відобразитися не повністю. Рекомендуємо оновити версію поточного або скористатись іншим браузером.

UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог
Мій автомобіль

Не потонемо! 5 порад для водіїв під час зливи та повені

Літні зливи цього року перетворили Київ, Чернігів та Львів на побратимів Венеції. Ось тільки замість гондол нашими вулицями вже вкотре за літо пливуть автівки. У соцмережах з’ясовують, хто винен у катаклізмах: глобальне потепління, «злочинна влада» чи самі громадяни, які залишають купи сміття у стоках та дощовій каналізації? І як захистити своє авто на випадок негоди? Експерти УНІКА мають відповіді на ці питання.

Не потонемо! 5 порад для водіїв під час зливи та повені

По-перше, у літніх зливах не варто шукати винних. Це типове погодне явище для спекотного літа. До речі, цього року зливи мали місце не лише в Україні. У травні-серпні «плавали» дуже різні міста та регіони по всій Європі, від польської Лодзі до іспанської Валенсії. І коли протягом 2 годин у місті раптово випадає 2-місячна норма опадів, навіть найкраща міська влада навряд чи може цьому завадити. Лише рятувати від повені.
По-друге, технічні заходи, які б на 100% захистили будівлі чи авто під час зливи та повені, на жаль, поки що не винайдені. Проте кожен автовласник може здійснити 5 простих кроків, щоб скоротити можливі збитки або ж користуватися своєю машиною вже за 1-2 дні після повені. Ось ці кроки.

Крок 1

Зважайте на прогноз погоди. Якщо зранку Ви дізналися про високу ймовірність зливи вдень – можливо, краще перенести ділову зустріч? Або дістатися на роботу громадським транспортом? Просто оцініть можливі ризики і прийміть зважене рішення.

Крок 2

Подумайте про паркування. У великому місті ми не завжди маємо можливість обирати зручну стоянку для свого авто – тут би взагалі припаркуватись хоч десь! Відмовитись від паркування у низині чи на підземному паркінгу, звичайно, непогана ідея, та не завжди придатна до виконання. Особливо якщо живеш у місті на пагорбах, такому, як Київ. А от уникати сусідства з сухими старими деревами та рекламними щитами цілком реально і доцільно: саме вони дуже часто стають причиною збитків, коли ламаються під час вітру та зливи. Тож дбати про правильний вибір паркомісця варто, але без фанатизму.

Крок 3

Залишайтесь на місці. Що ще варто зробити під час зливи, навіть якщо машину на стоянці підтоплює чи навіть повністю заливає – так це лишатися на місці, і ні в якому разі не намагатися рушити з місця! Чому? Все дуже просто: залиту машину достатньо просто добре висушити, аби далі керувати нею без жодних проблем. А от якщо спробувати на ній кудись поплисти, може статися гідроудар, який повістю виведе автомобіль з ладу.

Важливо: користувачі страхової послуги КАСКО знають, що збитки через стихійне лихо, у тому числі зливу та повінь, покриваються за рахунок страхової компанії. Це на 100% справедливо, якщо машина залишалася без руху під час негоди. А от якщо водій намагався долати водні перешкоди, і його авто зазнало гідроудару – у більшості випадків на страхову виплату не варто розраховувати. Чому? Бо це пряме порушення правил експлуатації машини і невиправдана ризикова поведінка водія.

 

Крок 4

Викликайте евакуатор. Що ж робити, якщо автівку все ж таки залило? По-перше, зберігати спокій. По-друге, як тільки спаде вода, викликати евакуатор та відправляти автівку на СТО – «просушитися». На станції технічного обслуговування машину розкриють, витягнуть з неї крісла та килимки, дадуть можливість висохнути та проведуть комп’ютерне діагностування її стану. Зазвичай 1-2 днів достатньо, щоб повністю привести машину до ладу: висушити, протестувати, помити і почистити її після дощових та паводкових слідів.

Важливо: якщо Ви маєте КАСКО від УНІКА, то виклик евакуатора і доставку Вашого авто на СТО здійснить страхова компанія. Вам необхідно лише зателефонувати до контакт-центру і повідомити про проблему. Також радимо зробити фото або відео свого авто, яке потерпає від негоди, на смартфон. Ці матеріали дозволять нашим фахівцям швидко надати допомогу і компенсувати збитки.

 

Крок 5

Запускайте двигуна разом з експертами СТО. Заводити підтоплене авто можна тільки після його ретельного сушіння. Ми радимо довірити цю задачу співробітникам СТО, які надавали допомогу і проводили комп’ютерну діагностику авто. Так Ви будете впевнені, що зробили все за правилами, і автомобіль повністю придатний для подальшого користування.

Сподіваємося, ці поради будуть корисними усім нашим читачам. Та ми щиро зичимо, щоб вони ніколи не знадобилися Вам на практиці. Можливо, у Вас є власні лайфхаки для нестандартних погодних ситуацій? Будемо вдячні, якщо поділитеся з нами у коментарях!

Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Останні статті
Добровільне медичне страхування: 5 запитань, відповіді на які має знати кожен
Будемо здорові!
29. березня 2024
Добровільне медичне страхування: 5 запитань, відповіді на які має знати кожен
Навесні в багатьох з нас загострюються питання, пов’язані з захистом здоров’я. Особливо актуальним це стає на третьому році повномасштабної війни, коли через постійні стреси самопочуття ще гіршає. І саме зараз кожен повинен знати про можливості, які надає для захисту здоров’я добровільне медичне страхування (ДМС). Про це розмовляємо сьогодні з Оксаною Руденко, керівницею Дирекції з андерайтингу особистих видів страхування UNIQA.
Готуємось до змін: що необхідно знати про майбутнє страхування автоцивілки?
Мій автомобіль
26. березня 2024
Готуємось до змін: що необхідно знати про майбутнє страхування автоцивілки?
Всі страхові компанії, які працюють на ринку автоцивілки, готуються до прийняття нового закону про ОСЦПВ. Втім, про майбутні новації мають знати і автовласники, щоб свідомо обирати компанією, яка здатна буде надати найкращий сервіс. Саме про це наш сьогоднішній блог.
Три правила: як підтримати здоров'я навесні
Будемо здорові!
14. березня 2024
Три правила: як підтримати здоров'я навесні
Весна приносить у наше життя не лише тепло та сонце, а й виклики для здоров'я. Адже після зими ресурсів у організму менше ніж зазвичай, і водночас треба адаптуватися до різких змін погоди. Як допомогти собі легко та с користю пройти весняний сезон, збільшивши рівень життєвої енергії – розповідаємо сьогодні у блозі.

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз