UA
Закрыть
UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог
Я та УНІКА

Рік УНІКА. Підсумки та найважливіші моменти 2021-го

Друзі, останній випуск цьогорічного блогу ми вирішили присвятити підсумкам і важливим подіям 2021 року, щоб нагадати, яким він був для УНІКА, і з якими результатами компанія входить в новий 2022-й.

Рік УНІКА. Підсумки та найважливіші моменти 2021-го

УНІКА начала 2021 рік у в новому офісі

Центральний офіс УНІКА переїхав до окремої двоповерхової будівлі на вулиці Олені Теліги, яку компанія займає повністю. Будівля спроектована так, щоб співробітникам було зручно спілкуватися між собою та іншими дирекціями, а для зустрічей з клієнтами та партнерами є переговорні кімнати з репродукціями картин відомих художників початку ХХ століття. Простір вдало зонований, щоб у перервах можна було швидко перейти в режим відпочинку, просто пройшовши кілька десятків метрів. Влітку для співробітників відкрита тераса на даху, а неформальні заходи можна організувати у зоні барбекю поряд із офісом.

Звичайно, для клієнтів та співробітників є містка парковка. На якій є зарядні пристрої для електромобілів, що повністю відповідає політиці «Зеленого офісу» УНІКА— скрізь, де можливо, ми замінюємо папір електронними документами, економимо природні ресурси, використовуємо матеріали, які можуть перероблятися. У новому офісі компанії все обладнання та матеріали відповідають цим сучасним екологічним стандартам.

Оскільки тепер співробітники всіх напрямків страхової групи УНІКА в буквальному сенсі працюють пліч-о-пліч, легше було реалізувати один із стратегічно важливих проектів з оптимізації зовнішніх та внутрішніх бізнес-процесів компаній УНІКА та УНІКА Життя. Нова структура дозволить надавати послуги з лайф та нон-лайф страхування у більшому обсязі, набагато швидше та зручніше для клієнтів.

І, звичайно, робота в новому офісі у 2021 році допомогла всім членам команди краще відчути корпоративний дух, професійно рости та розвиватися. Адже у новому зручному креативному просторі легше допомагати та ділитися досвідом із колегами, які завжди поруч.

УНІКА показала добрі темпи зростання

Поки що підсумки 2021 року ще не підбиті, але за три квартали обсяг премій УНІКА склав 2,35 млрд ​​грн, що на 24% перевищує аналогічний показник за 9 місяців 2020 року. За цей же період компанія виплатила клієнтам 961,8 млн грн. Серед виплат є дві, які стали найбільшими у 2021 році. Це відшкодування майже 17,5 млн грн за договором страхування вантажів та понад 1,5 млн грн за КАСКО.

Портфель зібраних премій від клієнтів УНІКА залишається збалансованим. За результатами 9 місяців частка платежів з моторних видів страхування становить 35%, майнових — 21% та особистих видів — 44%.

Страхові резерви УНІКА досягли 1,6 млрд гривень, а активи для покриття страхових ризиків на 63,8% перевищують законодавчо встановлений норматив та становлять 2,5 млрд грн. Компанія виконує всі вимоги щодо фінансової стійкості та, за даними видання Іnsurance TOP, знаходиться в ТОП-5 за основними видами страхування.

У страхуванні життя загальний обсяг зібраних премій за січень–вересень 2021 року склав 390,8 млн грн. УНІКА Життя виплатила клієнтам за 9 місяців 28,3 млн грн. Фактичний запас платоспроможності компанії — 451,1 млн грн, що більше нормативного показника у 10 разів.

Загалом результати роботи за 3 квартали 2021 року підтвердили, що стратегія розвитку страхової групи УНІКА є правильною. Загальний прибуток до оподаткування склав 246,2 млн грн (СК УНІКА — 200,5 млн грн, СК УНІКА Життя — 45,7 млн ​​грн).

УНІКА приєдналася до пілотного проекту з державного медичного страхування

УНІКА вже багато років залишається флагманом добровільного медичного страхування. На наші продукти орієнтуються багато гравців ринку. У 2021 році компанія приєдналася до пілотного проекту МОЗ з впровадження в Україні системи добровільного медичного страхування витрат на ліки.

Впевнені, наш досвід та знання допоможуть створити в Україні прозору, зрозумілу та доступну систему державного медичного страхування.

«УНІКА Україна має багаторічний досвід та професійну експертизу з добровільного медичного страхування, а також найважливіше — гарну репутацію серед понад 120 тисяч наших застрахованих клієнтів. Таким чином, приєднуючись до пілотного проекту, ми готові до активного впровадження та розвитку в нашій країні сучасних стандартів соціального медичного сервісу, аби якомога більше українців відчули реальні переваги добровільного медичного страхування», — зазначила Голова правління УНІКА Олена Ульє.

УНІКА стала одним із найкращих роботодавців за версією Randstat

У 2021 році за підсумками щорічного дослідження компанії Randstad — визнаного HR лідера — наша компанія увійшла до ТОП 5 найкращих роботодавців фінансового сектору України.

У дослідженні зазначено, що компанія доклала максимум зусиль, аби її співробітники мали гідні умови праці, незалежно від того, працюють вони вдома або в офісі. Randstad також оцінив зусилля, які компанія докладає для створення гарного work&life balance для фахівців.

Крім того, УНІКА отримала високу оцінку серед компаній фінансового сектору за показниками привабливості заробітної плати та повноти соціального пакету, створення безпечного робочого середовища у зв'язку з пандемією та репутації компанії в цілому.

Голова Правління УНІКА отримала звання «Людина року»

На XXV ювілейній церемонії нагородження загальнонаціональної премії «Людина року» Голову Правління УНІКА Олену Ульє нагороджено титулом «Лідер страхового ринку». Заслужена нагорода! Олена Ульє очолює компанію з 2015 року і за цей час, завдяки її професійним якостям та вмінню згуртувати команду, УНІКА стала визнаним лідером страхового ринку України.

Наприклад, під її керівництвом у 2020 році компанія була визнана однією з найкращих на страховому ринку, та отримала диплом лідера у 5 категоріях страхового рейтингу Insurance TОР:

  • Страхові виплати
  • Корпоративне страхування
  • Медичне страхування — за обсягом премій та виплат
  • Корпоративне страхування життя
  • Банківське страхування життя

УНІКА стала спонсором Leopolis Jazz Fest

Влітку 2021 Уніка виступила страховим партнером масштабного фестивалю Leopolis Jazz Fest у Львові, де виступали співак SEAL, джазові музиканти Кріс Ботті, Камасі Вашингтон, Авішай Коен, Ітамар Борочов, Гарольд Лопес-Нус, Кетрін Віндфельд, Ян Лундгрен. Усі вони, а також технічний персонал сцени, що забезпечив ідеальний саунд, були захищені полісами УНІКА від нещасних випадків із повним покриттям. Загальна сума захисту за договором страхування становила понад 2 млрд. грн.

Фестиваль пройшов з великим успіхом, виступи на трьох сценах відвідали понад 100 тисяч глядачів.

У клієнтів УНІКА з'явилися можливості врегулювати події за допомогою чат-ботів та отримувати телемедичні консультації

У 2021 році клієнти компанії з КАСКО та ОСЦПВ отримали можливості онлайн-урегулювання через чат-боти в месенджерах Viber та Telegram. Тепер фото з місця аварії можна передати страховій компанії практично миттєво ще до приїзду поліції. Оцінка розміру збитків проводиться протягом одного робочого дня з моменту отримання компанією фото через чат-бот. УНІКА може пишатися термінами врегулювання: з ОСЦПВ вони можуть становити лише 3 робочі дні, при тому, що припустимий термін врегулювання згідно із законом становить 90 днів.

Також застраховані за програмами ДМС можуть отримати телеконсультації (онлайн-консультації) лікарів, об'єднаних платформою Medikit. Кваліфікація та правильність призначень лікарів додатково контролюється спеціальною медичною службою УНІКА.

Дякуємо всім, хто був з УНІКА у 2021 році — як клієнт, співробітник чи партнер.

Щасливого Нового 2022 року!

Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Останні статті
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Моя подорож
05. квітня 2024
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Тепле весняне сонце так і спонукає вирушити у подорож! Багато хто з нас вже планує мандрівки, але крім вибору маршрутів, купівлі квитків та бронювання готелів, слід подбати про належний страховий захист. Адже в дорозі нас може спіткати травма або раптова хвороба. Як туристичний поліс допомагає зберегти здоров’я та гроші?
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Мій автомобіль
04. квітня 2024
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Під час війни страхування є незамінним інструментом для захисту автомобіля. Як змінюється попит на ринку, чи завжди потрібно повне КАСКО та на які бонуси може розраховувати клієнт? Про це розповідає Діана Коченкова, директор Дирекції розвитку роздрібних продуктів та сервісів UNIQA.
Добровільне медичне страхування: 5 запитань, відповіді на які має знати кожен
Будемо здорові!
29. березня 2024
Добровільне медичне страхування: 5 запитань, відповіді на які має знати кожен
Навесні в багатьох з нас загострюються питання, пов’язані з захистом здоров’я. Особливо актуальним це стає на третьому році повномасштабної війни, коли через постійні стреси самопочуття ще гіршає. І саме зараз кожен повинен знати про можливості, які надає для захисту здоров’я добровільне медичне страхування (ДМС). Про це розмовляємо сьогодні з Оксаною Руденко, керівницею Дирекції з андерайтингу особистих видів страхування UNIQA.

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз