UA
Закрыть
UA
Новини - фото
  • Головна
  • »
  • Новини
  • »
  • Новини
  • »
  • УНІКА Україна – серед лідерів страхового ринку: рейтинг Insurance TOP за 9 місяців 2022 року
Новини

Слідкуйте за останніми новинами в галузі страхування і знаходьте найбільш корисну інформацію для Вас.

УНІКА Україна – серед лідерів страхового ринку: рейтинг Insurance TOP за 9 місяців 2022 року


15 грудня, 2022


УНІКА Україна – серед лідерів страхового ринку: рейтинг Insurance TOP за 9 місяців 2022 року

Команда УНІКА  зуміла зберегти довіру клієнтів та забезпечити високі результати, незважаючи на всі складнощі воєнного часу, що важким тягарем лягли на плечі українців. Це підтверджують підсумки галузевого рейтингу Insurance TOP за три квартали 2022 року.

Загальний обсяг страхових премій небанківської фінансової групи “УНІКА Україна», до складу якої входять страхові компанії “УНІКА” та “УНІКА Життя”, склав 2,2 млрд грн.

Зібравши понад 1,9 млрд грн страхових премій, Страхова компанія “УНІКА” знову увійшла в ТОП-3 страховиків ринку non-life. За цим показником вона залишається у трійці найкращих вже шостий рік поспіль.

Компанія також досягла успіхів і за ключовими напрямками бізнесу. УНІКА підтвердила лідерство у сфері страхування здоров'я:

  •       вчергове посіла 1 місце на ринку добровільного медичного страхування (ДМС), зібравши 589,4 млн грн платежів;
  •       стала першою за обсягом премій у сегменті добровільного страхування від нещасних випадків та другою – у добровільному страхуванні на випадок хвороби.

Високу ринкову позицію СК “УНІКА” зберігає і у автомобільному страхуванні. Зокрема, у ренкінгу КАСКО компанія стала третьою, зібравши понад 531,2 млн грн премій.

Протягом трьох кварталів компанія підтримувала високий рівень фінансової стійкості. За даними Insurance TOР, УНІКА посіла 3 місце на страховому ринку за обсягом активів (понад 3,2 млрд грн) та 4 місце за обсягом страхових резервів (майже 1,6 млрд грн). Компанія отримала чистий фінансовий результат 452,1 млн грн станом на 30.09.2022 – друге місце у ренкінгу.

Запас фінансової стабільності та висока ліквідність дозволили повністю та вчасно виконувати фінансові зобов’язання перед клієнтами та партнерами. У підсумку, обсяг сплачених відшкодувань клієнтам СК “УНІКА” за 9 місяців 2022-го перевищив 980 млн грн – це найвищий результат серед українських страховиків.

Також високі результати за 9 місяців 2022 року показала Страхова компанія УНІКА Життя”, яка зібрала 326 млн грн премій та увійшла в трійку лідерів ринку страхування життя.

Страхові виплати УНІКА Життя за 9 міс. 2022 року склали 31 млн грн. 

Власний капітал УНІКА Життя становить 208,81 млн грн. Активи склали 1,36 млрд грн. Загальна сума резервів станом на 30.09.2022 склала 1,04 млрд. грн, зростання 12,3% (відповідно до початку звітного періоду). Фактичний запас платоспроможності компанії становив 206 млн грн та перевищує нормативний показник у 4 разів.  

“Долаючи виклики воєнного стану, УНІКА забезпечує чітку та безперебійну роботу, виконує зобов’язання за договорами з нашими клієнтами та партнерами, і у підсумку зберігає високі ринкові позиції. У цьому велика заслуга нашої команди, яка за цих надскладних умов залишається високопрофесійною і згуртованою. Дякую усім співробітникам за роботу, а клієнтам – за довіру до нас. Продовжуємо працювати на перемогу України та впевнене майбутнє для кожного!” − коментує Олена Ульє, Голова Правління УНІКА Україна.

Як повідомлялося раніше у звіті НБУ, за 9 місяців 2022 року українські страховики сумарно зібрали 28,4 млрд грн страхових премій та здійснили страхові виплати на 9,5 млрд.грн. Попри зниження обсягу страхових премій, провідні страхові компанії гідно пройшли цей рік в умовах повномасштабної війни.

 


До списку новин
    Поширити
Дякуємо! Для підтвердження активуйте посилання в Вашій поштовій скриньці.
Підписка на новини

Дізнавайтесь першими про новини від УНІКА

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз