UA
Закрыть
UA
Новини - фото
  • Головна
  • »
  • Новини
  • »
  • Новини
  • »
  • Результати роботи УНІКА в Україні у 2018 році: зростання ключових показників діяльності
Новини

Слідкуйте за останніми новинами в галузі страхування і знаходьте найбільш корисну інформацію для Вас.

Результати роботи УНІКА в Україні у 2018 році: зростання ключових показників діяльності


04 квітня, 2019


Результати роботи УНІКА в Україні у 2018 році: зростання ключових показників діяльності
  • Загальний обсяг підписаних страхових премій компаній небанківської фінансової групи «УНІКА Україна» в 2018 році склав 2,7 млрд. грн.
  • Чистий консолідований прибуток групи після оподаткування склав 65,0 млн. грн.

Станом на 31.12.2018 року загальний обсяг підписаних страхових премій компаній небанківської фінансової групи «УНІКА Україна», до якої входять страхові компанії «УНІКА» та «УНІКА Життя», склав 2 710 млн. грн. Зростання страхових премій у порівнянні з 2017 роком склало 25,8%.

Чистий прибуток групи після оподаткування, з урахуванням консолідації, склав 65,0 млн. грн. Звітність компаній складається за міжнародними стандартами фінансової звітності.

Основні фінансові показники небанківської фінансової групи «УНІКА Україна»

Страхова компанія «УНІКА» (non-life)  отримала більше 2,0 млрд. грн. страхових платежів, що на  19,9% перевищило показники 2017 року.  Цей успішний результат знову підсилив UNIQA і зробив компанію  лідером серед класичних гравців українського ринку страхування.

Стабільне зростання страхових надходжень демонструють такі види страхування, як КАСКО – 740,6 млн. грн. (+23,6% в порівнянні з 2017 роком),  ОСЦПВ – 181,3 млн. грн. (+11,6%), добровільне медичне страхування –  387,2 млн. грн. (+71%).

У 2018 року відбулась значна подія, як для самої компанії «УНІКА» так і для всього страхового ринку України – УНІКА надала страховий захист з добровільного медичного страхування одній із найбільших логістичних компаній України – компанії «Нова Пошта».  Упродовж 2018-2019 років понад 26 тисяч працівників «Нова Пошта» отримують повне медичне страхування від УНІКА. Ліміт страхової відповідальності на дату підписання Договору страхування  склав понад 1,7 млрд грн.

Велику увагу Страхова компанія «УНІКА» приділяє якісному наданню послуг та супроводженню клієнтів, особливо при настанні страхових випадків. Загальний обсяг страхових виплат УНІКА в 2018 році виріс в 2,8 разів у порівнянні з 2017 роком та склав 1,7 млрд. грн. Ця сума враховує відшкодування майнового збитку великого корпоративного клієнта на загальну суму близько 900 млн. грн., що майже повністю було компенсовано міжнародними перестраховиками з високим рейтингом. Для оцінки страхового випадку було проведено значну роботу за участі українських та міжнародних експертів. Незважаючи на складність та великий розмір страхового випадку, УНІКА доклала всіх зусиль для його врегулювання в найшвидші терміни та продемонструвала повну готовність до роботи з великими корпоративними ризиками. 

Метою діяльності УНІКА є надійність, та впевненість клієнтів у довгостроковому виконанні компанією взятих на себе зобов’язань. Так, страхові резерви компанії, розраховані за МСФЗ та підтверджені аудиторами, складають 1,8 млрд. грн. Активи, що приймаються для покриття страхових резервів, на 13,8% перевищують суму страхових резервів. Фактичний запас платоспроможності складає 413,5 млн. грн., що перевищує нормативний на 25,6 %.

Всі кошти активів, які використовуються для покриття страхових резервів та виконання зобов’язань за договорами страхування, розміщуються в найбільш надійних та високоліквідних активах: в облігаціях Міністерства фінансів України, депозитах в державних та міжнародних банках, що мають високий рейтинг фінансової надійності, та в правах вимоги до міжнародних перестраховиків з рейтингом фінансової надійності від провідних міжнародних рейтингових агенцій не нижче «А-».

Власний капітал Страхової компанії «УНІКА» виріс в 2018 році на 3,7% у порівнянні з 2017 роком та склав 430,8 млн. грн.

УНІКА продовжує впровадження сучасних сервісів та систем для своїх клієнтів.

Все більшу популярність серед клієнтів УНІКА набувають он-лайн продукти, найбільшим попитом серед яких користується страхування виїжджаючих за кордон. Показником якісної роботи компанії в діджитал-середовищі  стала перемога УНІКА в категорії «Страхові продукти» в національному конкурсі інтернет-проектів «E-Commerce Awards-2018».

В 2018 році компанія розвивала онлайн послуги, включаючи кабінет клієнта MyUNIQA, що дозволяє  отримати інформацію як по договорам страхування, так і по статусу врегулювання страхової події з можливістю надання документів онлайн.

Також наприкінці минулого року в тестовому режимі було впроваджено  мобільний додаток UNIQA з медичного страхування з широким переліком послуг, доступних для клієнтів та веденням їх історії. Основний запуск додатку заплановано на 1-ше півріччя 2019 року.

Олена Ульє, Голова правління Страхової компанії «УНІКА»:

«УНІКА - універсальний страховик. Ми пропонуємо страхові рішення для корпоративних та індивідуальних клієнтів. У фокусі нашої уваги був і залишається клієнт – з його ризиками, очікуваннями і потребами в страховому захисті.

Основний акцент ми робимо на системній роботі, поліпшенні бізнес-процесів, аналізі ризиків, формування зваженого андеррайтерського підходу і скороченні довгостроково-неприбуткових напрямів навіть за рахунок втрати валових платежів. Ми продовжуємо інвестувати в ІТ-рішення та розвивати команду.  Такі складові гарантують успішні результати та динамічний розвиток».

Загальний обсяг страхових премій компанії «УНІКА Життя» склав 668,4 млн. грн.

Обсяг страхових виплат склав 139,6 млн. грн., в т.ч. обсяг виплачених клієнтам викупних сум – 9,4 млн. грн. Активи страхової компанії «УНІКА Життя» зросли на 10,6 % та склали 1,2 млрд. грн. Фактичний запас платоспроможності становить 415,6 млн. грн., що перевищує показник минулого року на 3,9 %.

Власний капітал Страхової компанії «УНІКА Життя» в 2018 році склав 415,8 млн. грн., що на 3,9% більше показників минулого року.

Страхові резерви компанії, розраховані за МСФЗ та підтверджені аудиторами, склали 715,1 млн. грн. Активи, що можуть прийматися для покриття страхових резервів, на 15,9% перевищують суму страхових резервів.

Всі кошти активів, які використовуються компанією для покриття страхових резервів та виконання зобов’язань за договорами страхування, розміщуються в найбільш надійних та високоліквідних активах. Такими активами слугують облігації Міністерства фінансів України, депозити в державних та міжнародних банках, що мають високий рейтинг фінансової надійності, та права вимоги до міжнародних перестраховиків з рейтингом фінансової надійності від провідних міжнародних рейтингових агенцій не нижче «А».

Володимир Симончук, Голова Правління УНІКА Життя: «УНІКА Життя успішно закінчила 2018 рік. Ми неухильно дотримувались наших стратегічних пріоритетів й виконали всі зобов’язання перед нашими клієнтами. Ми будемо продовжувати приділяти увагу прибутковому зростанню і інвестувати в розвиток страхування життя в Україні, адже саме цей напрямок страхування, як найбільш соціально вагомий й спрямований на забезпечення фінансового захисту та добробуту людини, її рідних та близьких, має перспективу розвитку в Україні, як і у всьому світі».

 

 


До списку новин
    Поширити
Дякуємо! Для підтвердження активуйте посилання в Вашій поштовій скриньці.
Підписка на новини

Дізнавайтесь першими про новини від УНІКА

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз