UA
Закрыть
UA
Новини - фото
Новини

Слідкуйте за останніми новинами в галузі страхування і знаходьте найбільш корисну інформацію для Вас.

Медичне страхування для всіх


12 грудня, 2017


Медичне страхування для всіх

Розвиток страхової культури в нашій країні почався зі страхування автомобілів. Цей вид страхового захисту лідирує досі. Водночас дедалі більше українців цікавиться медичним страхуванням, сподіваючись таким чином отримати якісні медичні послуги.

Як страхові компанії розвивають медичне страхування, і які переваги отримують їхні клієнти

Від підприємств до приватних осіб

Слід зазначити, що медичне страхування розвивалося в Україні дещо інакше, ніж автострахування. Від початку послуги страхування були доступні корпоративним клієнтам — великим підприємствам і компаніям, менеджмент яких включав медичне страхування до соціального пакету свого персоналу. Такий вид соціального бонусу поширився в Україні з приходом іноземних компаній.

Для приватних клієнтів (фізичних осіб) медстрахування лишалося недоступним через його високу вартість. Причина полягала в тому, що страховикам було складно розрахувати вартість послуги за відсутності медичної історії клієнта, тому в неї закладалися значні ризики й важко було спрогнозувати, чи клієнт хоче справді застрахувати великі ризики, чи купує поліс під уже наявне захворювання. Тому страхові компанії обирали для співпраці групу клієнтів із не менш як 10 осіб, де ризики настання хвороби могли бути розподілені й роботодавець оплачував такий договір.

Проте в останні кілька років страхування здоров’я для приватних осіб вийшло на новий етап розвитку, тому що в країні так чи інакше змінився підхід людей до страхування й культура страхування поступово набуває нового значення. Великі страхові компанії зміцнили власні позиції та завдяки новітнім IT програмам та напрацьованій статистиці виплат надали пропозиції для фізичних осіб. Сьогодні такі компанії здатні обслуговувати широке коло клієнтів і готові надавати послуги медичного страхування й фізичним особам.

Ціна здоров’я

Ні для кого не секрет, що послуги і в державних, і в приватних клініках не безкоштовні. Середня вартість консультації в комерційній медустанові в Києві становить близько 350 грн. Це прийнятна сума, і багато клієнтів може оплатити послугу без шкоди для бюджету сім’ї. Проте однією консультацією візит до лікаря зазвичай не обмежується. Часто треба пройти обстеження, діагностику й знову консультацію. А це ще 500, 700, 1 000 грн. Плюс необхідно купити ліки, вартість яких теж зазвичай висока.
Добре, якщо людина звернулась в приватну клініку один раз за рік. А якщо таких випадків було кілька? Яку суму доведеться витратити на медичні послуги й придбання препаратів?
Досить часто постає проблема, у яку клініку й до якого спеціаліста звернутися. Клієнт не завжди може мати необхідні знання, щоб зробити свідомий вибір. Багато хто дослухається до рекомендацій знайомих або діє під впливом реклами. І нерідко не отримує послуги необхідної якості, втрачаючи гроші. Починається пошук нової клініки, й історія повторюється.

Поряд з цим, згідно з договором добровільного медичного страхування (ДМС) страхова компанія «УНІКА» покриває витрати клієнта протягом року в розмірі від 75 тис. грн до 250 тис. грн. Такої страхової суми достатньо для покриття широкого спектру послуг, який включає в себе консультації лікарів, діагностику, забезпечення ліками та інші медпослуги.

Важливо розуміти, що в житті трапляються не найприємніші події. І може знадобитися екстрене дороге лікування, наприклад операція. А коштів на те, щоб оплатити її, у потрібний момент може не бути. Якщо немає страхового поліса, доводиться звертатися по допомогу до друзів і знайомих, брати кредити тощо. Натомість за наявності ДМС усі витрати покрила б страхова компанія. А клієнт замість того, щоб шукати гроші, дбав про своє здоров’я. У чому ж полягає перевага медичного страхування від компанії УНІКА?

Переваги співпраці

Страхова компанія «УНІКА» здобула високу репутацію за більш ніж 23 років роботи на ринку України й належить до великої європейської страхової групи UNIQA Insurance Group, що є лідером медичного страхування в Австрії.
Багато клієнтів УНІКА вже користувалися ДМС, яке надавалося в рамках соцпакетів на підприємствах і на собі відчули комфорт і якість отриманої послуги. Компанія завжди строго дотримується своїх зобов'язань перед клієнтами і партнерами.

Скористатися ДМС в УНІКА дуже просто. Оформлюючи страховий договір, не потрібно заповнювати анкету про стан здоров’я чи проходити медичну комісію. При цьому підприємства можуть застрахувати будь-яку кількість працівників, навіть одного.

Небагато страхових компаній готові надати ДМС для 1, 2, 3-х співробітників. Наприклад, в Україні працює представництво іноземної компанії. Штат - 2 людини. За контрактом роботодавцю-іноземцю необхідно сплатити медстраховку співробітникам. Але знайти таке покриття складно, тому що в основному страхові компанії в Україні готові співпрацювати тільки в тому випадку, якщо в штаті не менше 10-ти осіб. УНІКА пропонує програми для будь-якої кількості співробітників компанії і фізичних осіб. Серед договорів ДМС для фізичних осіб, взятих в УНІКА, є договори, в яких страхувальником виступає юридична особа, а застраховані всього 1, 2 або 3 співробітника. І це далеко не всі переваги співпраці з УНІКА.

На сьогодні УНІКА співпрацює з більш ніж 1 тис. медустанов по всій Україні. І їх число постійно зростає, що дозволяє швидко підібрати необхідну клініку в залежності від ситуації, що склалася.Спеціалісти УНІКА допоможуть з вибором клініки, яка точно відповідатиме трьом основним параметрам: якість послуг, зручне розміщення й лікар необхідної кваліфікації. Клієнти можуть отримати меддопомогу не тільки після нещасного випадку чи в разі гострих захворювань, а й у разі загострення хронічних хвороб. При цьому застраховані можуть бути як громадяни України, так і нерезиденти.

Одна особа чи група працівників можуть придбати в УНІКА поліс медичного страхування й отримувати такий самий сервіс, як і корпоративні клієнти.
Наповнення програми дає змогу клієнтам УНІКА розраховувати на амбулаторне лікування в разі звернення без франшиз і додаткових платежів. У межах страхової суми всі клієнти забезпечуються необхідними ліками й можуть пройти повний курс лікування. При цьому відсутня франшиза на препарати й вітчизняного, й іноземного виробництва. Клієнт завжди без доплат отримує необхідний обсяг ліків. В УНІКА немає прихованих обмежень і франшиз. Умови страхування максимально прозорі.

14 років тому компанія створила власний медичний центр підтримки клієнтів, який приймає звернення клієнтів і направляє їх до лікаря в цілодобовому режимі. Завдяки цьому людина може оперативно отримати кваліфіковану медичну допомогу.

Медичне страхування відкриває для українців нові можливості й дає змогу отримувати найкращі послуги провідних медустанов. УНІКА дбає про своїх клієнтів.


До списку новин
    Поширити
Дякуємо! Для підтвердження активуйте посилання в Вашій поштовій скриньці.
Підписка на новини

Дізнавайтесь першими про новини від УНІКА

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз