UA
Закрыть
UA
Новини - фото
Новини

Слідкуйте за останніми новинами в галузі страхування і знаходьте найбільш корисну інформацію для Вас.

КАСКО для електромобілів


10 жовтня, 2017


КАСКО для електромобілів

Співробітник нашої компанії - начальник департаменту продакт-менеджменту СК «УНІКА» Діана Коченкова, розповіла в жовтневому номері журналу «Личный счет» про страхування електромобілів. Повний текст інтерв'ю читайте нижче, або переходьте за посиланням на сторінку журналу.

Діана Коченкова: «Ми прагнемо підтримувати клієнтів, що не байдужі до майбутнього нашої планети й дбають про довкілля»

У середині вересня компанія «УНІКА» першою на ринку страхування запровадила новий продукт для власників електромобілів — ЕКО-КАСКО. Детальніше про нього розповіла начальник департаменту продакт-менеджменту СК «УНІКА» Діана Коченкова

Які особливості ЕКО-КАСКО? Чим цей продукт відрізняється від КАСКО для звичайних автомобілів?

— Ми подбали про комфорт наших клієнтів, які обирають електромобілі. На ринку страхування вже давно не є рідкістю технічна підтримка, яка надається людині разом зі страховим захистом. Наприклад, якщо в дорозі закінчився бензин, його підвезуть, якщо розрядився акумулятор, під’їде спеціальна служба й допоможе. Але такі послуги не потрібні власникові електромобіля.
У межах ЕКО-КАСКО ми забезпечуємо допомогу в дорозі, якщо, умовно, серед поля розрядився акумулятор. Запропонуємо на вибір евакуацію до найближчого місця зарядки або підзарядку автомобіля в зазначеному місці.
Також ЕКО-КАСКО чітко фіксує умови захисту батареї та зарядного пристрою за всіма ризиками, зокрема й у випадку крадіжки останнього, без підводних каменів і застережень.

Чи відрізняється вартість ЕКО-КАСКО від вартості звичайного КАСКО?

— Ні, не відрізняється, такий захист ми надаємо за стандартною ціною без підвищувальних коефіцієнтів.

ЕКО-КАСКО — це продукт вашої материнської компанії UNIQA Insurance Group чи він розроблений спеціально для українського ринку страхування?

— Як і багато провідних міжнародних компаній, UNIQA Insurance Group бере участь у проектах зі збереження довкілля, зокрема пропонує клієнтам продукти, що сприяють підтриманню екології. УНІКА в Україні розробила продукт для електрокарів з урахуванням особливостей місцевого ринку страхування і водночас стратегічно важливих для групи принципів.

Чому ви вирішили запустити цей продукт? Були запити від клієнтів (власників електромобілів) чи це стратегія групи?

— Так, у нашому портфелі вже застраховано чимало електромобілів, зокрема парк таксі тільки з електрокарів. Ми задумалися над тим, щоб створити для цього сегмента клієнтів зрозуміліші, комфортніші умови страхування. Цей ринок, на нашу думку, має потенціал. До того ж ми прагнемо підтримувати клієнтів, що не байдужі до майбутнього нашої планети й дбають про довкілля, обираючи електрокари.

Скільки на сьогодні (у відсотковому співвідношенні) в Україні електромобілів?

— Станом на 31 березня 2017 року в Україні було зареєстровано 2846 електрокарів. Це близько 2% усіх реєстрацій автомобілів. З одного боку, цифри все ще невеликі, а з другого — темпи зростання ринку електромобілів дуже високі. Якщо за січень — березень 2016-го було зареєстровано 393 електрокари, то за той самий період 2017-го — вже 1381.

Впевнена, що темпи зростання тільки пришвидшуватимуться. Ми всі розуміємо, що головний стримувальний фактор для розвитку цього сегмента — інфраструктура, яка поки що відстає від інфраструктури західноєвропейських країн. Люди їздять електромобілями на роботу в межах Києва, але, наприклад, до батьків в іншу область їхати ризиковано через недостатню кількість зарядних станцій. Утім, їхня кількість стрімко зростає по всій Україні.
За спостереженнями експертів, у 2017 році динаміка зарядних станцій не тільки не відстає, а й випереджає динаміку кількості електромобілів.

З якими проблемами найчастіше стикаються власники автомобілів? Чи може страхова компанія виступати помічником у вирішенні цих проблем?

— Як і власники будь-яких інших автомобілів, власники електрокарів найбільше бояться двох речей: крадіжки автомобіля та дурнів на дорогах. Навіть дуже вправний водій не може гарантовано уникнути ДТП на дорозі. В обох випадках страховий захист незамінний. Якщо ти за кермом електромобіля, краще, якщо в тебе страховка ЕКО-КАСКО. Тоді ти захищений і від третього свого страху на дорозі: у потрібний момент не знайти зарядної станції для підзарядки й застрягнути в дорозі.

У яких областях України (крім Києва) найбільша кількість електромобілів, якщо є такі дані?

— Найпрогресивнішими тут окрім Києва та Київської області є Харківщина, Одещина та Дніпропетровщина.

Автосалон у Франкфурті: німецькі автовиробники роблять ставку на електромобілі
● Автоконцерн Volkswagen заявив про намір інвестувати €20 млрд у розвиток електромобілів і до 2025 року запропонувати 80 нових моделей з електричним двигуном. А до 2030-го VW збирається представити електроверсію кожної моделі своїх автомобілів, яких зараз налічується близько 300.
● Керівник концерну Daimler Дітер Цетше (Dieter Zetsche) повідомив, що популярна модель Smart до 2020 року в Європі та США, а згодом і в решті світу буде доступною для придбання лише з електричним двигуном. Як планує автовиробник, до 2022-го весь модельний ряд Daimler матиме електричні версії.
● BMW до 2025 року збирається запропонувати ринку 12 моделей авто з електричними двигунами. На автосалоні у Франкфурті компанія представить електромобіль i-Vision із кузовом типу купе, який матиме запас ходу 600 км. У компанії розраховують, що модель успішно конкуруватиме з автомобілями американської Tesla, яка не  представлена на автосалоні у Франкфурті. Автосалон триватиме до 24 вересня.


До списку новин
    Поширити
Дякуємо! Для підтвердження активуйте посилання в Вашій поштовій скриньці.
Підписка на новини

Дізнавайтесь першими про новини від УНІКА

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз