UA
Закрыть
UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог
Будемо здорові!

Виплата за діагнозом – рятівне коло страхування

Повномасштабна війна в Україні б’є по нашому здоров'ю. Як повідомляють у МОЗ, через психоемоційну напругу українцям загрожує прискорене «старіння». Хвороби, які розвивалися переважно у похилому віці, будуть зустрічатися на 10-15 років раніше, ніж це було до війни. Як страхування може допомогти боротися з проблемою? Про це спілкуємось із фахівцями УНІКА.

Виплата за діагнозом – рятівне коло страхування

Діана Коченкова, директор Дирекції розвитку роздрібних продуктів та сервісів УНІКА Україна, наголошує на актуальності проблеми під час війни:   

На жаль, все частіше українці різного віку стикатимуться із серцево-судинними захворюваннями, діабетом, артритами, онкологічними захворюваннями. І не лише через виснаження нервової системи, послаблення імунітету та інші фактори, через які впливає на нас війна. Ще під час пандемії Covid-19 українці стали набагато рідше проходити скринінги та профілактичні огляди, тому зараз починає зростати кількість випадків онкології, виявлених на пізніх стадіях хвороби, що ускладнює лікування та збільшує його вартість. Також через пошкодження інфраструктури, відсутність води та електрики збільшились ризики інфекційних захворювань. 

Чи може допомогти в цьому разі страхування і як саме?  

– В першу чергу, ми радимо нашим клієнтам не забувати дбати про своє здоров’я і під час війни. Дуже важливо, щоб після перемоги у кожного з нас були сили і ресурси для повноцінного життя та участі у відновленні країни. Додатково на цей період ми пропонуємо недороге рішення, яке забезпечує фінансову підтримку на випадок серйозних хвороб. Лікувати їх складно та недешево –потрібні або хірургічні операції, або тривалі курси лікування дорогими препаратами, тож витрати можуть сягати десятків тисяч гривень.  

Програма виплати за діагнозом, на відміну від добровільного медичного страхування (ДМС), не покриває лікування застуд, розладів травлення та інших частих та відносно легких проблем. Але за рахунок того, що поліс не захищає від таких «дрібниць», є можливість запропонувати клієнту прийнятну ціну. На Заході подібні продукти відомі як Cash Benefit та досить поширені. Це працює просто та швидко – при встановленні діагнозу клієнт отримує одноразову виплату, яка дає можливість самостійно пройти курс лікування на базі комерційної клініки, придбати дорогі ліки тощо.           

Хто переважно цікавиться цією програмою? 

– Можу виділити три основні групи клієнтів. Перші купують Cash Benefit для своїх батьків. Вони прагнуть захистити здоров’я найближчих людей, яке з віком стає вразливішим. Друга категорія – це люди, в яких хтось з рідних або друзів стикнувся з однією із хвороб, що покриваються програмою. Ці клієнти вже розуміють, що лікуватися в таких випадках дорого і складно, тому без вагань оформлюють страховку. І третя група – це мами малюків, які зазвичай хворіють частіше ніж дорослі. Виплата у разі інфекції або іншої проблеми зі здоров’ям дозволяє   забезпечити дітям найкраще лікування у комерційних клініках.   

Які варіанти страхового покриття існують? 

– Наразі ми пропонуємо два варіанти покриття. Базовий – це 70 захворювань, серед яких, зокрема, хвороби системи кровообігу (гостра серцево-легенева недостатність, тромбоз магістральних судин та інші), інфекційні (кір, вітряна віспа, сальмонельоз, ботулізм, туберкульоз, вірусні гепатити, сепсис тощо),  системні захворювання систем та органів (діабет, ревматизм, артрити, нефрити, катаракта, глаукома тощо).  

В розширений варіант входять також критичні захворювання, які загрожують життю або призводять до інвалідності: інфаркт, інсульт, онкологічні хвороби, гостра ниркова недостатність.   

Таким чином, залежно від віку та стану здоров’я застрахованого можна обрати або базовий варіант, або скомбінувати обидва, щоб отримати повний захист.  

Лариса Зелінська, начальник департаменту клієнтського досвіду та сервісів УНІКА Україна, розповідає про сервісні переваги та нюанси користування полісом: 

– Маючи поліс корпоративного медичного страхування, багато з нас звикли не звертатися до лікарів, а усі питання вирішувати за рахунок ДМС. Це зручно, але перевага продуктів Сash Benefit в іншому. За помірну вартість – від 990 грн. для дорослого, а для дитини – 940 грн., застрахований отримує річний захист від 70 досить серйозних хвороб. У випадку встановлення діагнозу потрібно лише знайти в переліку договору хворобу, побачити суму, яка буде виплачена, та повідомити страхову компанію. Ще один плюс в тому, що для виплати не потрібно мати документи щодо результатів лікування – рецепти, рахунки, ,  пояснень, на що були витрачені кошти, потрібен тільки висновок лікаря з діагнозом. Також не треба чекати розрахунку виплати від страхової компанії, вся інформація про розмір виплат є в договорі. Процес врегулювання та виплати проходить швидко та зручно. 

Припустимо, клієнту поставили один з діагнозів. Як діяти, які документи потрібні, щоб отримати виплату? 

– Дуже просто – потрібно протягом 30 днів з моменту постановки діагнозу повідомити про випадок страхову компанію та надіслати сканкопію відповідної довідки. Для цього не потрібно нікуди їхати, що дуже актуально зараз, коли багато українців виїхали в інші регіони та за кордон. Відправити інформацію можна через смартфон, скориставшись чат-ботом УНІКА. Ще потрібно додати сканкопії паспорту та ідентифікаційного коду. На реквізити рахунку, який вказано в договорі, буде перераховано виплату.  

Також хочу звернути увагу, що поліс має період очікування 10 днів для основного переліку захворювань та 90 днів відносно злоякісних новоутворень. Тобто захист починає діяти не одразу, а через певний час від дня укладання договору. Тут важливий такий аспект   договір укладається не через вже існуючий діагноз, а на випадок такого діагнозу.  Для отримання виплати потрібно переконатися, що цей час минув до моменту встановлення діагнозу. 

Тобто оригінали документів не потрібні? 

– Якщо довідка оформлена за медичними стандартами (на бланку клініки, з підписом лікаря  та печаткою), сканкопія довідки зроблена якісно, текст розбірливий – нам цього цілком достатньо. Але звісно, якщо виникають якісь питання, ми залишаємо за собою право попросити клієнта надати оригінал документа.        

Скільки становлять виплати? 

– Розмір виплати залежить від конкретного діагнозу: від 5 000 до 70 000 грн у варіанті покриття 70 хвороб та 100 000 грн при критичних захворюваннях.    

Чи треба клієнту підтверджувати, на що витрачені кошти від виплати? 

– Ні! Ви можете витрачати їх як завгодно. Якщо виплати вистачить не тільки на лікування, а й на інші потреби, це ж добре. Можна, наприклад, задонатити на ЗСУ, обмежень немає.  

До речі, щодо військових – чи можна їх страхувати за цією програмою? 

– Так, не лише можна, а й доцільно. Адже умови, в яких вони воюють – це колосальне навантаження та ризики для здоров’я, які можуть проявитися як одразу, так і з часом. 

Більш деталей щодо переліку захворювань та вартості продукту дивіться за посиланням: https://uniqa.ua/private/life/vyplata_za_diagnozom/

 

Бажаємо міцного здоров’я вам та вашим близьким  

Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Останні статті
Довкілля України під час війни: як допомогти природі саме  зараз?
Я та УНІКА
19. квітня 2024
Довкілля України під час війни: як допомогти природі саме зараз?
У третю суботу квітня в Україні відзначається День довкілля. У сьогоднішньому блозі поговоримо про те, чому під час війни екологічні питання стають гострішими та як кожен з нас може подбати про довкілля навіть зараз.
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Моя подорож
05. квітня 2024
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Тепле весняне сонце так і спонукає вирушити у подорож! Багато хто з нас вже планує мандрівки, але крім вибору маршрутів, купівлі квитків та бронювання готелів, слід подбати про належний страховий захист. Адже в дорозі нас може спіткати травма або раптова хвороба. Як туристичний поліс допомагає зберегти здоров’я та гроші?
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Мій автомобіль
04. квітня 2024
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Під час війни страхування є незамінним інструментом для захисту автомобіля. Як змінюється попит на ринку, чи завжди потрібно повне КАСКО та на які бонуси може розраховувати клієнт? Про це розповідає Діана Коченкова, директор Дирекції розвитку роздрібних продуктів та сервісів UNIQA.

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз