UA
Закрыть
UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог
Моя домівка

УНІКАльний будинок: 3 поради, як безпечно прикрасити житло до Нового року

Новий рік завжди асоціюється з яскравими враженнями, сімейним відпочинком і різнокольоровими вогниками. Палаючі свічки, новорічний декор і гірлянди є невід'ємними атрибутами свята. А ще - причиною 1 з 20 зимових пожеж в квартирах і житлових будинках. Як зробити новорічний інтер'єр красивим, і разом з тим, безпечним? Ми підготували для вас декілька порад.

УНІКАльний будинок: 3 поради, як безпечно прикрасити житло до Нового року

Як зробити симпатичні прикраси для новорічного будинку і при цьому уникнути ризиків пожежі? Ми зібрали кілька порад, а експерти УНІКА з вогневої безпеки підтвердили - такий декор є цілком безпечним. Сподіваємося, напередодні свята кожен наш читач зможе вибрати щось корисне для прикрашання власного житла.

Як прикрасити ялинку вогнями?

Палаючі вогні на ялинці - одне з найбільш романтичних вражень новорічного таїнства. Мало хто готовий відмовитися від них з міркувань безпеки, особливо якщо в будинку є діти або очікується прихід гостей. Щоб прикраса не завдала лиха, ми радимо замінити традиційні гірлянди з електричними лампочками на ... світлодіодні, або, як їх ще називають, LED-гірлянди.

LED-гірлянди можуть бути різної довжини, теплого або холодного свічення, рідше, але все ж таки зустрічаються кольорові. Окрім гірлянд, світлодіодний декор - це електронні свічки різної форми: від крихітних «чайних», з імітацією розплавленого воску, до відносно великих, з пультом дистанційного вимикання і таймером горіння - це особливо зручно в святкову ніч. До речі, це не лише приємний аксесуар для прикраси будинку, а й непоганий варіант новорічно-різдвяного подарунка.

Важливо:  LED-гірлянди і електронні свічки набагато безпечніші за традиційні новорічні аксесуари для освітлення. Тут відсутні полум'я, краплі воску і дим, з ними практично неможливі коротке замикання чи пожежа проводки - але ми маємо на увазі лише ті пристрої, які працюють від звичайних батарейок! Також варто пам'ятати, що будь-який LED-вогник повинен мати сертифікат якості, тому варто придбати такий декор заздалегідь, у надійних продавців, разом з комплектом підзарядки на всі свята.

Як зробити новорічний вінок?

Традиція вішати вінок на двері на честь свята прийшла до нас з Європи і швидко набула популярності. Шишки, пайєтки, стрічки, банти, плюшеві іграшки, маленькі ялинкові кульки - орієнтуючись на власне відчуття прекрасного, радимо прикріпити все це до основи за допомогою клейового пістолету або звичайного клею. Основу можна вирізати з картону, використати дріт або, наприклад, дротяну вішалку, надаючи їй потрібної форми.

Можна трішечки побешкетувати, прикрасивши вінок нестандартними елементами - наприклад, ... макаронами, попередньо пофарбованими у золотий, червоний або зелений колір. Якщо у вашій композиції бракує зимового настрою, його можна додати, розфарбувавши вінок срібною або білою акриловою фарбою з балончику, або штучним снігом. Головне правило: чим менше у вінку горючих матеріалів - тим краще.

Важливо:  Сухі ялинкові гілки, які зазвичай застосовують для виготовлення вінків, можуть спалахнути дуже легко - наприклад, якщо хтось із гостей вийде «на перекур» і запалить сигарету уже в дверях. Тому замість живих гілок ми радимо використати штучну хвою: зараз дуже багато красивих і доступних за ціною варіантів, а правильний аромат легко забезпечити завдяки ефірним оліям ялиці, ялини і сосни.

Як зробити адвент-календар?

Ще один модний атрибут новорічного свята - адвент-календар. Його вперше почали робити у Західній Європі, щоб показати дітям, як день за днемнаближається Різдво. Він являє собою 24 однакових коробочки, кишеньки, конвертика або інші невеликі ємності, в яких ховаються солодощі, загадки або завдання. Кожного грудневого ранку дитина може відкрити коробочку з датою відповідного дня і отримати свій сюрприз, а за кількістю коробочок визначити, скільки днів минуло або залишилося до Різдва.

Від адвент-календаря може бути багато користі, а зробити його дуже просто. Досить зшити однакові яскраві мішечки, позначивши їх цифрами-датами і розвісити на дошці, прикріпивши шпильками. Або ж взяти сірникові коробки і обклеїти яскравим папером: туди може легко поміститися сюрприз, наприклад, цукерка-льодяник. Фантазія не має меж!

Важливо:  У новорічний період діти проводять з батьками більше часу, а значить - є можливість повторити з ними корисні життєві правила. Можливо, одна із загадок Вашого адвент-календаря буде саме про безпечне поводження з вогнем? Повторення тут точно не зашкодить, до того ж у такій легкій і ненав'язливій формі. Можна згадати про найрізноманітніші правила безпеки у зимовий період, 24 питань для цього точно вистачить.

УНІКА бажає, щоб прийдешній Новий рік приніс багато щастя нашим клієнтам, читачам блогу і взагалі усім-усім, особливо дітлахам. І, звичайно ж, ми готові зробити все можливе, щоб тривожні події не торкнулися Вашого будинку - адже саме для цього наша команда і зайнята страхуванням.

Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Останні статті
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Моя подорож
05. квітня 2024
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Тепле весняне сонце так і спонукає вирушити у подорож! Багато хто з нас вже планує мандрівки, але крім вибору маршрутів, купівлі квитків та бронювання готелів, слід подбати про належний страховий захист. Адже в дорозі нас може спіткати травма або раптова хвороба. Як туристичний поліс допомагає зберегти здоров’я та гроші?
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Мій автомобіль
04. квітня 2024
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Під час війни страхування є незамінним інструментом для захисту автомобіля. Як змінюється попит на ринку, чи завжди потрібно повне КАСКО та на які бонуси може розраховувати клієнт? Про це розповідає Діана Коченкова, директор Дирекції розвитку роздрібних продуктів та сервісів UNIQA.
Добровільне медичне страхування: 5 запитань, відповіді на які має знати кожен
Будемо здорові!
29. березня 2024
Добровільне медичне страхування: 5 запитань, відповіді на які має знати кожен
Навесні в багатьох з нас загострюються питання, пов’язані з захистом здоров’я. Особливо актуальним це стає на третьому році повномасштабної війни, коли через постійні стреси самопочуття ще гіршає. І саме зараз кожен повинен знати про можливості, які надає для захисту здоров’я добровільне медичне страхування (ДМС). Про це розмовляємо сьогодні з Оксаною Руденко, керівницею Дирекції з андерайтингу особистих видів страхування UNIQA.

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз