UA
Закрыть

Контент на сторінці може відобразитися не повністю. Рекомендуємо оновити версію поточного або скористатись іншим браузером.

UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог
Моя подорож

УНІКАльна Україна: три цікавих подорожі на День незалежності

Вже за тиждень наша держава святкуватиме День незалежності, а це аж три вихідних! Як провести їх цікаво, весело та безпечно ? У команди УНІКА є кілька ідей - для поїздок вихідного дня в унікальні місця рідної України.

УНІКАльна Україна: три цікавих подорожі на День незалежності

Усі знають про туристичні Львів та Одесу, тепле узбережжя Азовського моря, але ж у нашій країні набагато більше цікавого! Оскільки в УНІКА працює близько 1000 співробітників з усіх регіонів України, ми просто запитали у нашої команди: куди варто поїхати у ці серпневі дні? Які унікальні місця варті уваги? Ось три варіанти, що видалися нам найцікавішими.

Варіант 1, античний. Ольвія, найбільший в Україні археологічний заповідник.

Про Ольвію всі ми читалі у підручниках з історії, але не так багато людей бували на території цього древнього міста. Вихідні у серпні – чудовий привід, щоб виправити ситуацію. Подорож на Миколаївщину, де розташований заповідник, буде цікавою та пізнавальною для батьків з дітьми 10-14 років. Якщо Ви захоплюєтеся древніми пам'ятниками або просто хочете тиші, спокою та цілющого степового повітря на березі моря – теж можете сміливо їхати в Ольвію.

В Ольвії тривають роботи з реставрації археологічних знахідок, і найбільше експедицій направлють сюди саме у липні-серпні. Варто подивится на городище, некрополіс та відвідати музей цінних знахідок: він розташований прямо біля входу у заповідну зону. А ще можна відвідати Березань – цей острів із залишками фортеці є філією заповіднику.

Про що варто подбати? Ольвія розташована за 40 км від Миколаїва та за 30 км від Очакова, тож варто спочатку вирішити, де саме Ви зупинитесь на ночівлю і як діставатиметесь до заповідника. Є можливість розташуватися з палаткою прямо на його території, але про це краще домовлятися з адміністрацією заздалегідь. Територія Ольвії та Березаню – це причорноморський степ, то ж варто подбати про захист від сонця і теплового удару. А ще – запастися усім, що може знадобитися для «дикого» відпочинку, у відносному віддаленні від зручностей великого міста.

 

Варіант 2, екологічний. Щацькі озера, природнє чудо Полісся.

Цей напрямок відпочинку є доволі популярним. Та якщо літні справи і традиційні поїздки на море завадили Вам насолодитися красою 24 озер Полісся – можна поїхати туда на довгі серпневі вихідні.
Дивовижно чиста вода та пляжі серед лісу – такий дует відкриває дуже широкі можливості для еко-відпочинку на будь-який смак. Найбільше з озер, Світязь, визнане одним з семи природних чудес України та однім з найчистіших озер у Східній Європі. Можна рибалити або зайнятися «тихим полюванням» на ягоди та гриби, посидіти біля вогнища або зупинитися в комфортних апартаментах біля озерного пляжу. А ще тут є унікальна можливість: побачити диких тварин та птахів, навіть занесених до Червоної книги України.

Про що варто подбати? Перш за все, про особисту безпеку на воді: варто памятати, що глибина озер місцями може сягати 60 метрів. Крім того, на території парку можна потрапити в болото – їх тут дуже багато, а ще – зустріти вовка, дику собаку чи навіть кабана. Дотримання простих правил відпочинку на природі дозволить уникнути неприємностей. Проблем з дорогою, проживанням та розміщенням у відвідувачів Шацьких озер також зазвичай не виникає – інфраструктура тут досить розвинена.

 

Варіант 3, колоритний. Сорочинський ярмарок, двохсотрічні традиції Полтавщини.

Це гучна подія, яка була описана ще в творах Миколи Васильовича Гоголя. Друге життя вона отримала 20 років тому. Ярмарок триває цілий тиждень наприкінці літа, цього року – з 21 до 26 серпня. Цей формат відпочинку підійде тим, кому подобається простий та щириий український етно-стиль: від музики до прикрас та національної кухні. Гості можуть взяти участь у традиційних ярмаркових розвагах, подивитися яскраві театралізовані постанови чи, наприклад, увійти до складу журі на «святі сала». Щорічно Сорочинський ярмарок відвідують понад 100 000 гостей. Цього року, на ювілейний захід, очікується вдвічі більше відвідувачів.


Про що варто подбати? Сорочинці – село на Полтавщині, і дістатися туди з Києва чи інших місць доволі просто. Вхід, як і у всі попередні роки, абсолютно безкоштовний. Та якщо Ви їдете на декілька днів, радимо заздалегідь подбати про бронювання житла: вибір може бути обмежений. Як і під час будь-яких масових подій, варто бути пильним щодо гаманця та телефону – ми поки що не пропонуємо страховий захист для особистих речей. А от якщо Ви подорожуєте на авто і маєте КАСКО від УНІКА, за безпеку машини перейматися не варто. Захист від угону та пошкоджень діє цілодобово, у тому числі під час таких масштабних святкувань.

Сподіваємось, Ви оберете для себе найкращий формат відпочинку та проведете День незалежності весело, безпечно та з користю. А якщо у Вас є цікаві пропозиції щодо цього вікенду – будемо раді дізнатися про них, пишіть у коментарях!

Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Останні статті
Готуємось до змін: що необхідно знати про майбутнє страхування автоцивілки?
Мій автомобіль
26. березня 2024
Готуємось до змін: що необхідно знати про майбутнє страхування автоцивілки?
Всі страхові компанії, які працюють на ринку автоцивілки, готуються до прийняття нового закону про ОСЦПВ. Втім, про майбутні новації мають знати і автовласники, щоб свідомо обирати компанією, яка здатна буде надати найкращий сервіс. Саме про це наш сьогоднішній блог.
Три правила: як підтримати здоров'я навесні
Будемо здорові!
14. березня 2024
Три правила: як підтримати здоров'я навесні
Весна приносить у наше життя не лише тепло та сонце, а й виклики для здоров'я. Адже після зими ресурсів у організму менше ніж зазвичай, і водночас треба адаптуватися до різких змін погоди. Як допомогти собі легко та с користю пройти весняний сезон, збільшивши рівень життєвої енергії – розповідаємо сьогодні у блозі.
Чому важливе критичне мислення під час війни та як його розвинути? Частина 2.
Я та УНІКА
11. березня 2024
Чому важливе критичне мислення під час війни та як його розвинути? Частина 2.
У сьогоднішньому блозі продовжуємо розмовляти про критичне мислення з експерткою Wellbeing Company Іриною Спаською. Цього разу поговоримо про методи, що допомагають розвинути в собі навичку до критичного мислення.

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз