UNIQA та ВБО "Даун Синдром": результати успішної співпраці на підтримку родин у 2023-2024 роках

Підтримка родин, що виховують дітей із синдромом Дауна, є критично важливою для забезпечення повноцінного розвитку таких дітей і сприяння їхній інтеграції в суспільство. Синдром Дауна — це генетичний стан, який впливає на розвиток людини, зокрема її когнітивні здібності, комунікативні навички та фізичний розвиток. Родини, які виховують дітей із цим синдромом, часто стикаються з емоційними, соціальними та економічними викликами. Саме тому діяльність організацій на кшталт ВБО "Даун Синдром" є важливою для надання підтримки таким родинам і допомоги дітям розвиватися максимально гармонійно.

UNIQA Україна вже більше 10 років є надійним партнером Всеукраїнської благодійної організації "Даун Синдром", що з 2003 року допомагає родинам по всій Україні. У період з жовтня 2023 року до липня 2024 року організація за підтримки UNIQA змогла провести 144 індивідуальні консультації та 61 групову зустріч для батьків. Особливий акцент було зроблено на розвиток дітей до 2,5 років, зокрема на покращення їхніх рухових, когнітивних і комунікативних навичок.

Також психологічна підтримка для родин є важливою частиною діяльності організації. Проведено 22 онлайн-консультації, що охопили теми прийняття діагнозу, емоційного стану та самообслуговування дітей. Загалом допомогу отримали 76 сімей, а їхня участь стала можливою завдяки фінансовій підтримці UNIQA. До проєктів залучено родини з різних міст України та діаспор українців з інших країн світу.

«Ваша робота просто безцінна! Я кожного разу радію, що можу до вас звернутись! Особливо живучі за кордоном, де важко знайти не те, що центр, а хоч якихось кваліфікованих спеціалістів, які не будуть казати, що твоя дитина розумово відстала, змирись з цим… Завдяки вам я вірю в свою дитину і бачу колосальний прогрес. Цей процес бачать лікарі і розпитують що це за центр в Україні» - ділиться мама дівчинки Айви, якій 1,3 роки.

«Дякую за зустріч, за корисні поради щодо занять, щодо співпраці зі спеціалістами саме на благо дитини і для її розвитку, щоб психоемоційний стан дитини і мами сприяв цьому, а не заважав. Дякую за поради щодо організації їжі, бо поради дієві і працюють» - коментує мама  дворічної  Марії.

«Ми взяли на себе серйозну відповідальність систематично підтримувати молоді сімʼї в перші два роки життя дитини, оскільки цей період є критично важливим для її розвитку. Наш підхід — це надання комплексної підтримки, яка включає індивідуальні консультації щодо розвитку дитини, групові зустрічі та психологічну допомогу батькам. Ми щиро вдячні UNIQA за свідомий крок та безперервну багаторічну підтримку нашої можливості здійснювати цю діяльність», — коментує Тетяна Павлюк, Віце-президент ВБО "Даун Синдром".

Фільм до 20-річчя організації

Однією з особливих подій минулого року стала прем'єра документального фільму, присвяченого 20-річчю організації. Стрічка, що була реалізована завдяки підтримці постійних партнерів-донорів ВБО серед яких компанія UNIQA, розповідає історії родин та людей із синдромом Дауна, розкриваючи їхні досягнення та виклики. Цей фільм дозволяє людям із синдромом висловитися від свого імені та поділитися своїми мріями й цілями.

В Україні щороку народжується близько 300 дітей із синдромом Дауна. За статистикою, кожна 700-та дитина народжується із цією генетичною особливістю, і багато родин стикаються з дефіцитом спеціалізованої підтримки. Діяльність ВБО "Даун Синдром" допомагає не лише окремим родинам, але й сприяє формуванню інклюзивного суспільства, де кожна дитина, незалежно від особливостей розвитку, може досягати своїх цілей і мрій.

UNIQA Україна продовжує підтримувати важливі соціальні проєкти, та й кожен бажаючий може зробити свій внесок у благодійну справу. Ваша участь, будь то у формі фінансової підтримки, волонтерства або поширення інформації, може змінити життя багатьох родин.

Щоб більше дізнатися та підтримати ВБО «Даун Синдром»  переходьте за посиланням https://downsyndrome.org.ua/