UA
Закрыть
UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог
Мій автомобіль

Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році

Під час війни страхування є незамінним інструментом для захисту автомобіля. Як змінюється попит на ринку, чи завжди потрібно повне КАСКО та на які бонуси може розраховувати клієнт? Про це розповідає Діана Коченкова, директор Дирекції розвитку роздрібних продуктів та сервісів UNIQA.

Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році

Пані Діано, якою була ситуація на ринку КАСКО в 2023 році?

Минулого року ринок стабілізувався та почалося його зростання. Кількість договорів КАСКО для фізичних осіб за 9 місяців 2023 року збільшилася на 34% проти такого ж періоду 2022-го, за цим показником ринок вийшов на рівень 2021 року. Попит на КАСКО активізувався перш за все завдяки зростанню продажів нових авто: за минулий рік в Україні було зареєстровано майже 63 тисячі нових легкових автомобілів, що на 61% більше, ніж у 2022 році.   

Чи були за останній рік зміни в покритті програм КАСКО?  

Ми постійно працюємо над вдосконаленням продуктів КАСКО, щоб надавати кращий захист нашим клієнтам. Зокрема, UNIQA пропонує найбільший ліміт на ринку для виплати без довідки компетентних органів за відсутності інших учасників події. Завдяки цьому наші клієнти можуть отримати відшкодування у розмірі до 10% від вартості автомобіля, в той час як стандарт ринку складає лише 5%. Це не лише про гроші, а й про комфорт, зручність та економію часу. Якщо клієнт повернувся на парковку та помітив, що його машину хтось пошкодив, або ж сам невдало припаркувався, ми виплатимо в цьому ліміті без зайвих питань і не вимагатимемо додаткових підтверджень.

Проте найбільшою зміною в договорах повного КАСКО минулого року стала опція покриття воєнних ризиків. Турбуючись про клієнтів та розуміючи ситуацію, в якій ми зараз всі перебуваємо, без жодних додаткових доплат ми надаємо захист на випадок безпосереднього влучання ракет, БПЛА чи падіння їхніх уламків. За воєнними ризиками компанія відшкодовує збитки у розмірі до 10% від вартості автомобіля. І вже є чимало випадків, переважно у Києві, коли компенсації отримали клієнти, чиї автівки постраждали від повітряних атак.

Які програми в пріоритеті у клієнтів в цілому на ринку та в UNIQA?

Традиційно основна частка в преміях припадає на класичне повне КАСКО, яке можна гнучко налаштувати під потреби клієнта. Однак в складні часи зростає попит на більш доступні продукти, які дозволяють клієнту отримати захист принаймні від найбільш імовірних випадків із суттєвими наслідками.

Тому в 2023 році UNIQA розширила свою продуктову лінійку двома нестандартними пропозиціями. У порівнянні із класичним КАСКО, такі рішення дозволяють суттєво знизити вартість страхування при збереженні високого рівня захисту.  

Перший з цих продуктів – це Міні-КАСКО, яке убезпечує від найчастішої події – пошкодження внаслідок зіткнення з іншим учасником дорожнього руху. Тобто клієнт отримує підтримку на випадок основного ризику КАСКО – класичного ДТП. Також за бажанням можна застрахувати авто від викрадення і тотального збитку з будь-якої причини. Ця опція вигідно відрізняє нашу пропозицію серед схожих продуктів на ринку, в яких є покриття лише ризику ДТП. Міні-КАСКО – чудовий стартовий варіант для тих автовласників, які ще не мають досвіду страхування КАСКО, але хотіли би «протестувати» цей вид захисту та оцінити його переваги.

Другий новий продукт – КАСКО Share. Він створений для досвідчених водіїв, які відчувають себе впевнено за кермом, їздять акуратно та рідко потрапляють в аварії. При укладанні договору клієнт платить лише першу частину страхового платежу, і якщо протягом року він не заявляє про страхові випадки, доплачувати нічого не потрібно. Але якщо стався страховий випадок, то для отримання виплати треба доплатити другу частину – до повної вартості полісу.  

Через економічні наслідки війни збільшуються суми збитків та вартість відновлювального ремонту авто. Як UNIQA допомагає клієнтам зменшити вплив інфляційних факторів?

З огляду на ризики девальвації UNIQA пропонує ефективне рішення – продукт «Валютне КАСКО». В ньому вартість авто фіксується у доларах США, що дозволяє нівелювати інфляційні фактори. На скільки б не змінився курс гривні, клієнт завжди може бути впевненим у тому, що страхової виплати вистачить на відновлювальний ремонт чи придбання аналогічної машини у разі викрадення або тотальної загибелі.

Вплив інфляції автовласники відчувають і при обов’язковому страхуванні відповідальності (автоцивілці). Все більше трапляється аварій, коли лімітів, передбачених законодавством, не вистачає, щоб покрити збитки, завданні іншому авто. Тому ми рекомендуємо нашим клієнтам збільшити межі покриття, придбавши додатково до стандартного полісу ОСЦПВ добровільну автоцивілку зі знижкою. Так, розширення ліміту відшкодування по майну на 600 000 грн (понад 160 000 грн, встановлених законом), коштуватиме лише 630 грн та дозволить почуватися на дорозі впевненіше і спокійніше.

Середній вік авто в Україні продовжує збільшуватися. Як UNIQA реагує на ці процеси в продуктовій політиці?

Так, тенденція «старіння» парку автомобілів помітна вже багато років, і тим більше в сьогоднішніх економічних умовах годі сподіватися на збільшення частки нових авто. Якщо раніше було багато клієнтів, які оновлювали своє авто кожні 5-7 років, то зараз ті самі люди можуть продовжувати їздити на 10-річних автівках. Але потреба у захисті лишається, тому компанія пішла назустріч постійним клієнтам та підвищила вік авто, яке можна застрахувати по програмі класичного КАСКО, з 10 до 12 років.       

Більш «старші» автомобілі також можна застрахувати, але вже за нестандартною програмою. Міні-КАСКО, яке ми розробляли з урахуванням цієї тенденції ринку, дозволяє  страхувати машини віком до 15 років.

Яке додаткове покриття або бонуси можуть отримати клієнти за полісом КАСКО?

В нашій програмі класичного КАСКО є безкоштовна опція покриття послуг евакуатора у разі ДТП на суму до 4 000 грн без обмеження по кількості випадків. Цього більше ніж достатньо для стандартної евакуації авто. До того ж ми не лише компенсуємо вартість цієї послуги, а й організовуємо сам процес. Завдяки цій підтримці, в таких стресових ситуаціях, як ДТП з евакуацією, клієнт може почуватися більш захищеним.

Ще один бонус, який ми даруємо клієнтам, якщо вартість поліса перевищує певну суму ­– безкоштовні телемедичні консультації. Це послуга стає дуже популярною, адже не завжди у людей є час або можливість відвідати поліклініку. Натомість чимало питань зі здоров’ям можна вирішити за допомогою дистанційної консультації із досвідченим лікарем.

Сподіваємось, наші поради допоможуть вам вибрати оптимальний варіант КАСКО для захисту свого автомобіля!  

Для вибору та придбання страховки переходьте за посиланням https://uniqa.ua/private/auto/kasko/

 

  

Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Останні статті
Історії волонтерів UNIQA. Катерина Маковецька: від обстрілів тварини страждають так само, як і люди
Благодійність UNIQA
22. квітня 2024
Історії волонтерів UNIQA. Катерина Маковецька: від обстрілів тварини страждають так само, як і люди
20 квітня в Україні відзначали День подяки волонтерам – людям, які за покликом серця присвячують себе допомозі іншим. Продовжуючи серію інтерв'ю з волонтерами UNIQA, розмовляємо з харків'янкою Катериною Маковецькою. Вона віддає весь свій особистий час десяткам собак і котів, яких врятувала і виходила в різні роки.
Довкілля України під час війни: як допомогти природі саме  зараз?
Я та УНІКА
19. квітня 2024
Довкілля України під час війни: як допомогти природі саме зараз?
У третю суботу квітня в Україні відзначається День довкілля. У сьогоднішньому блозі поговоримо про те, чому під час війни екологічні питання стають гострішими та як кожен з нас може подбати про довкілля навіть зараз.
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Моя подорож
05. квітня 2024
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Тепле весняне сонце так і спонукає вирушити у подорож! Багато хто з нас вже планує мандрівки, але крім вибору маршрутів, купівлі квитків та бронювання готелів, слід подбати про належний страховий захист. Адже в дорозі нас може спіткати травма або раптова хвороба. Як туристичний поліс допомагає зберегти здоров’я та гроші?

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз