UA
Закрыть
UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог
Мій автомобіль

Страхування КАСКО. Що варто знати про страхування авто під час воєнних подій 

Укладені до війни договори КАСКО продовжують діяти. Також можна укласти нові угоди та пролонгувати договори, термін дії яких закінчується. Відповідаємо на ці та інші питання, що найчастіше цікавлять клієнтів. 

Страхування КАСКО. Що варто знати про страхування авто під час воєнних подій 
Чи можу я укласти договір страхування КАСКО з УНІКА вперше, як новий клієнт? 
Так, для зареєстрованих в Україні транспортних засобів УНІКА продовжує оформлювати договори страхування КАСКО.
Ви можете залишити заявку на сайті компанії uniqa.ua, звернутися в чат-бот Viber чи Telegram , зателефонувати на нашу гарячу лінію (044) 225 60 00, і ми допоможемо з оформленням договору. 
 
Раніше для укладання угоди КАСКО був потрібний огляд авто. Як зробити його тепер?  
Зараз ми пропонуємо дистанційний огляд Вашого авто, без відвідування офісу компанії. Після подачі заявки на страхування, менеджер погодить з Вами зручний шлях передачі фото - через месенджер або по електронній пошті.  
 
Я евакуювався за кордон на автомобілі. Чи діє моя програма КАСКО? 
За умовами наших стандартних договорів КАСКО, страховий захист діє не тільки на території України, але і на території Європи, крім росії та білорусії, протягом усього строку дії договору страхування. 
Для уточнення країн, що входять до переліку покриття, радимо перевірити дані умови у вашому договорі або ж уточнити інформацію у вашого менеджера, чи звернутися до нашого Асистансу у будь-який зручний спосіб. Якщо страховий випадок стався за кордоном, обов'язково потрібно звернутись до Асистансу і повідомити про випадок. Асистанс працює 24/7. 
 
Чи діє захист КАСКО на всій території України? 
Так, окрім певних обмежень. Дія договору КАСКО не поширюється: 
- на тимчасово окуповані території України, що визначені нормативно-правовими актами України,  
- на території нашої держави, на яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження,  
- на населені пункти, що розташовані на лінії зіткнення або знаходяться в зоні воєнних дій будь-якого характеру, незалежно від офіційного визнання війни за нормами права.  
 
Які ризики зараз покриває програма КАСКО? 
Страховий захист КАСКО працює так само, як і до початку воєнних дій. Усі ризики «мирного часу» - наприклад, ДТП, пошкодження через стихійні лиха тощо входять до покриття. 
 
Як і раніше, не покриваються ризики пошкодження автівки засобами ведення війни: ракетами, бомбами, мінами, стрілецькою зброєю і т. ін. Також не компенсуються пошкодження через ведення бойових дій – наприклад, через пожежу, яка виникла внаслідок бойових дій.  
 
Зверніть увагу: ми закликаємо клієнтів УНІКА повідомляти нас про всі випадки, які можуть визнаватися страховими – а це будь-яке пошкодження застрахованого майна. Ми збираємо всю інформацію, будемо вивчати обставини та приймати рішення щодо виплати страхового відшкодування. 
 
Чи покриває програма КАСКО ризик незаконного заволодіння на території України?  
Так, покриває, якщо це заволодіння не пов’язане з військовими діями чи воєнним станом, до яких можна також віднести реквізицію, або націоналізацію транспортних засобів.  
 
Як здійснюється відшкодування по договору КАСКО? 
На період воєнного стану ми змінили та значно спростили процес врегулювання по КАСКО. УНІКА Україна впровадила три ключових зміни в цей процес:
  • Ми пропонуємо нашим Клієнтам отримати грошове відшкодування на особистий рахунок, враховуючи неможливість більшої частини СТО проводити ремонт

Зверніть увагу: якщо застрахована машина куплена в кредит або оформлена в лізінг, ми маємо отримати  погодження напрямку виплати від вигодонабувача/лізингодавця за договором КАСКО  (банку, лізингової компанії тощо). Терміни та порядок виплати у такому випадку залежать не лише від УНІКА, а й від наших партнерів.

  • Ми проводимо виплати без довідок компетентних органів, але просимо усіх водіїв оформлювати Європротокол. Також, для прийняття рішення та оцінки збитку, нам необхідні фото пошкоджень та фото з місця події.
  • Ми не застосовуємо положення про недострахування та пропорційні виплати. 
Усі випадки ми розглядаємо індивідуально. В будь-якому разі ми просимо звертатися до Асистансу УНІКА для отримання рекомендацій щодо подальших дій. 
 
Як буде визначено суму страхового відшкодування при пошкоджені авто в Україні, якщо більшість СТО не працюють?  
Розмір виплати буде розраховано на базі середньо-ринкової вартості ремонту аналогічної автівки. Ця сума буде перерахована на рахунок власника автомобіля / вигодонабувача. 
 
Як подати документи для врегулювання страхового випадку за КАСКО? 
Обов’язково зверніться до асистансу страхової компанії УНІКА, щоб зареєструвати страхову подію. Після реєстрації Ви отримаєте посилання на онлайн-чат, де зможете надати фото пошкоджень та перелік документів, необхідних для оперативного врегулювання Вашого випадку. Це стосується як випадків в Україні, так і за кордоном. 
 
Період дії мого договору КАСКО закінчується. Як його пролонгувати?  
Просимо Вас звернутися до Вашого менеджера або до Асистансу УНІКА у будь-який зручний для Вас спосіб. Вам буде запропоновано укласти договір страхування дистанційно в онлайн формі з підписанням одноразовим паролем. 
 
У мене немає грошей на черговий платіж КАСКО, але я хочу страхуватися і надалі. Що робити? 
Ми розуміємо, які труднощі зараз переживають українці. Тому наша компанія надає декілька варіантів розбивки платежів під час воєнного стану. Зв’яжіться з нами, щоб проконсультуватися з цього приводу. 
 
Віримо в перемогу, продовжуємо працювати і тримаємося разом! 
Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Останні статті
Історії волонтерів UNIQA. Катерина Маковецька: від обстрілів тварини страждають так само, як і люди
Благодійність UNIQA
22. квітня 2024
Історії волонтерів UNIQA. Катерина Маковецька: від обстрілів тварини страждають так само, як і люди
20 квітня в Україні відзначали День подяки волонтерам – людям, які за покликом серця присвячують себе допомозі іншим. Продовжуючи серію інтерв'ю з волонтерами UNIQA, розмовляємо з харків'янкою Катериною Маковецькою. Вона віддає весь свій особистий час десяткам собак і котів, яких врятувала і виходила в різні роки.
Довкілля України під час війни: як допомогти природі саме  зараз?
Я та УНІКА
19. квітня 2024
Довкілля України під час війни: як допомогти природі саме зараз?
У третю суботу квітня в Україні відзначається День довкілля. У сьогоднішньому блозі поговоримо про те, чому під час війни екологічні питання стають гострішими та як кожен з нас може подбати про довкілля навіть зараз.
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Моя подорож
05. квітня 2024
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Тепле весняне сонце так і спонукає вирушити у подорож! Багато хто з нас вже планує мандрівки, але крім вибору маршрутів, купівлі квитків та бронювання готелів, слід подбати про належний страховий захист. Адже в дорозі нас може спіткати травма або раптова хвороба. Як туристичний поліс допомагає зберегти здоров’я та гроші?

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз