UA
Закрыть
UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог
Будемо здорові!

Програма E-liki: як зменшити витрати на ліки

Звичка лікуватися за порадами сусідів, родичів або знайомих фармацевтів може не лише шкодити здоров’ю, а й бити по гаманцю. За даними МОЗ до повномасштабної війни українці залишали в аптеках близько 60 млрд грн, причому половину цієї суми – на сумнівні препарати. Втім, українці звикають довіряти сімейним лікарям та отримувати медикаменти за рецептами, до того ж з’явилась можливість витрачати на лікування менше. У цьому допоможе програма E-liki, яку запровадив ПриватБанк разом із страховими партнерами, зокрема з СК «УНІКА».

Програма E-liki: як зменшити витрати на ліки

Про особливості програми розповідає Оксана Руденко, керівник Дирекції особистих видів страхування УНИКА Україна.

Що забезпечує програма E-liki?

Участь у програмі E-likі – це можливість отримувати ліки за принципом страхової медицини, коли більшу частину витрат бере на себе страхова компанія. Цю програму не можна назвати повноцінним медичним страхуванням, адже покривається тільки вартість фармацевтичних препаратів, але вона допомагає уберегтися від левової частки витрат на лікування при найбільш поширених захворюваннях.

Коли програма почала роботу?

Програма E-likі почала працювати у 2021 році як пілотна у шести містах України, але початок повномасштабної агресії рф завадив її розвитку. З 1 лютого 2023-го програма стартувала на постійній основі, тепер до неї мають можливість приєднатися українці у багатьох містах: Києві, Львові, Одесі, Полтаві, Рівному, Сумах, Запоріжжі, Ірпіні, Ізмаїлі, Дубні тощо. Актуальний перелік населених пунктів, який надалі планують розширити, завжди доступний на сайті ПриватБанку.

Хто може брати участь у програмі?

Для того, щоб взяти участь у програмі, треба впевнитися, що ви маєте підписану декларацію з сімейним лікарем саме у державному медичному закладі (приватні клініки не підключені до проєкту E-liki). Крім того, поліклініка має працювати із інформаційною системою Helsi.

Оформити договір та вносити платежі можна через ПриватБанк, тож хтось з вашої родини повинен мати рахунок саме в цьому банку.

Застрахувати можна практично будь-кого: від дитини віком понад 1 місяць до людини у поважному віці.

Як працює програма?

Користувач може оформити поліс E-likі через сайт ПриватБанку https://privatbank.ua/e-liki або в мобільному додатку https://www.privat24.ua/rd2/insurance_eliki.

Сплативши щомісяця від 60 грн (сума платежу залежить від віку застрахованої особи), він отримує можливість використання суми до 10 тис. грн на необхідні ліки.

Номер свого договору краще запам’ятати або записати у надійному місці, щоб мати змогу повідомити його сімейному лікарю.

Якщо застрахований захворів, лікар виписує електронний рецепт на ліки, а пацієнт отримує СМС повідомлення з кодом замовлення та адресою аптеки поблизу, в якій їх можна забрати. Він оплачує тільки 20 відсотків від вартості призначених медикаментів. Решта суми покривається страховою компанією – фінансові розрахунки проходять без участі пацієнта та лікаря.

Поліс діє у разі гострого захворювання, загострення хронічного захворювання, а також розладу здоров’я внаслідок нещасного випадку. Перелік хвороб, лікування яких покривається страховкою, доволі великий – він вказаний у договорі. Це 45 діагнозів, серед яких грип, пневмонія, бронхіт, отит, кон’юнктивіт, розлад шлунку, алергічні загострення тощо. Ліки проти цих хвороб не можна отримати за державною програмою «Доступні ліки», тож участь у програмі E-likі – єдина можливість знизити витрати на них.

Що отримує пацієнт?

  • можливість зменшити фінансове навантаження на сімейний бюджет за рахунок механізму страхування;
  • можливість отримувати медикаменти, які зареєстровані в Україні й призначені відповідно до протоколів Міністерства охорони здоров’я;
  • швидке отримання необхідних препаратів з автоматичним підбором найближчої аптеки, в якій є всі призначені ліки по найнижчій вартості.

Чи рекомендувала би я купити цю програму? Так, я завжди раджу використовувати механізми страхування, де це можливо. Приєднатися до E-liki легко, а користуватися послугою зручно. До того ж програма створена державним банком та страховими компаніями-лідерами, а це додаткова гарантія якісної роботи.

Можливо, для когось аргументом стануть такі цифри: середній чек по ліках при ГРВІ складає наразі 240 грн, з програмою застрахований заплатить лише 20% плюс страховий платіж, до того ж отримає препарати з доказовою дією та не буде переплачувати за розкручений бренд.

Чи можна обрати страхову компанію, яка буде забезпечувати страхування у рамках програми E-likі?

За проєкт відповідає ПриватБанк й наразі можливості для клієнта вибрати страхову компанію немає. Процес отримання ліків автоматизовано, тож застрахований може навіть й не знати, яка саме компанія відповідає за компенсацію вартості його ліків.

Втім, можливості страхування для захисту здоров’я доволі широкі – в нашій компанії ви можете застрахувати ваші медичні витрати на випадок хвороби, у тому числі й тяжкої, застрахувати власне життя, а також забезпечити покриття витрат при нещасних випадках. Більше інформації – тут https://uniqa.ua/private/life/

Щоб дізнатися більше, завжди можна звернутися телефоном, завітати до офісів УНІКА або домовитися про консультацію, подавши заявку через сайт.

 

Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Останні статті
Довкілля України під час війни: як допомогти природі саме  зараз?
Я та УНІКА
19. квітня 2024
Довкілля України під час війни: як допомогти природі саме зараз?
У третю суботу квітня в Україні відзначається День довкілля. У сьогоднішньому блозі поговоримо про те, чому під час війни екологічні питання стають гострішими та як кожен з нас може подбати про довкілля навіть зараз.
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Моя подорож
05. квітня 2024
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Тепле весняне сонце так і спонукає вирушити у подорож! Багато хто з нас вже планує мандрівки, але крім вибору маршрутів, купівлі квитків та бронювання готелів, слід подбати про належний страховий захист. Адже в дорозі нас може спіткати травма або раптова хвороба. Як туристичний поліс допомагає зберегти здоров’я та гроші?
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Мій автомобіль
04. квітня 2024
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Під час війни страхування є незамінним інструментом для захисту автомобіля. Як змінюється попит на ринку, чи завжди потрібно повне КАСКО та на які бонуси може розраховувати клієнт? Про це розповідає Діана Коченкова, директор Дирекції розвитку роздрібних продуктів та сервісів UNIQA.

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз