UA
Закрыть
UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог
Моя подорож

Подорож Україною: куди поїхати взимку 2020/2021

«Старий Новий рік» нарешті порадував сніжною погодою. І якщо цієї зими ви ще не подорожували – можливо, саме час вирушити в захоплюючу січневу поїздку?

Подорож Україною: куди поїхати взимку 2020/2021

Ми підібрали декілька унікальних локацій, які дозволять насолодитися зимовими пейзажами, корисно і змістовно провести час – звичайно, з дотриманням всіх карантинних обмежень.

Інші Карпати

Коли говориш про Карпати взимку, звичайно ж, у першу чергу на думку спадають гірськолижні курорти Буковель та Драгобрат. Та що, коли ви не готові до відпочинку в людних місцях? А якщо катання на лижах і сноуборді взагалі не відноситься до ваших улюблених видів відпочинку? Наша порада – оберіть для поїздки місто Верховину і село Криворівню, серце Гуцульщини.

Вони розташувалися по сусідству, уздовж річки Чорний Черемош, і тягнуться на 12 кілометрів серед гір. Тут ви точно знайдете найчистіше повітря, теплу гостинність та найрізноманітніші розваги – від водних процедур у величезних чанах до походу в гори. Можна піднятися на гори Пушкар або Магурка – це відносно прості туристичні стежки. Є і набагато складніший маршрут: підйом до найбільш високогірного спорудження України – обсерваторії на горі Піп-Іван, на висоті 2020 м. Правда, для цього знадобиться альпіністське спорядження, досвідчений гід і відповідна фізична підготовка.

Що ще подивитися: музей гуцульської магії; літературно-меморіальний музей Івана Франка; музей-садибу Михайла Грушевського; музей Параски Плитки-Горицвіт, музей всесвітньо відомого фільму «Тіні забутих предків» Сергія Параджанова.

Як ще розважитися: проїхати вулицями на санях, запряжених парою білих коней. Взяти участь у народних обрядах на Водохреще.

Українська Швейцарія

Святогірськ – тихе затишне місто Північного Сходу України і відомий кліматичний курорт. Круті схили крейдових гір на берегах Сіверського Дінця прекрасні і влітку, і взимку, а в ландшафт гармонійно вписаний один з пам'ятників храмової архітектури – Святогірська Лавра. Існує легенда, що перші печери тут прорубали ченці з Візантії, які втекли від переслідувань імператора ще у VIII столітті, за часів іконоборства.

У Фанарі – монастирській горі – розміщені усипальниці, каплиці, келії затворників і печерний храм. Доступ на територію Лаври відкритий не тільки прочанам, а й туристам: можна замовити екскурсію як по самому монастирському комплексу, так і по околицях. Якщо відвідування релігійних об'єктів не входить до ваших інтересів, завжди можна помилуватися природними скарбами – озерами і лісами Національного парку «Святі гори». До речі, він включений до ТОП-7 природних чудес України. Крім унікальних рослин, птахів і тварин, занесених до Червоної книги, на його території виявлено більше 100 рідкісних археологічних пам'яток. Серед них – скіфське городище і місця стоянок древніх кочівників.

Що ще подивитися: дзвіницю Покровського храму з оригінальним годинником-курантами; дерев'яний Скит всіх святих, побудований без єдиного цвяха; пам'ятник Артему – пережиток радянської епохи, і, разом з тим, найважча скульптура в світі і найвища в Європі: вона створена з унікального бетону, склад якого не знає ніхто.

Як ще розважитися: відправитися на прогулянку уздовж берегів озер Лазневе і Бездонне; влаштувати собі spa-день в одному з місцевих готелів; зробити фото біля засніженого стародавнього дубу віком понад 650 років! Він сягає 30 метрів у висоту, а його діаметр –  більше двох метрів.

Заповідник серед міста

Один з найбільших річкових островів Європи –  Хортиця –  прекрасний у будь-яку пору року. Гуляючи по ньому взимку, можна не тільки дізнатися про історію українського козацтва, а й насолодитися чудовою природою. Тут і ліс, і панорама Дніпра, і засніжені широкі галявини –  ландшафти дуже різні і кожен по-своєму прекрасний.

Щиро радимо зимову прогулянку Тарасовою стежкою: вона передбачає підйом на найвищий пагорб Хортиці, а звідти відкривається приголомшливий вид на Дніпровську ГЕС! Найвища точка Хортиці –  це «Скіфський стан», меморіальний комплекс, де розташовані реконструйовані і вцілілі скіфські кургани. Приблизно 100 років тому їх налічувалося близько 130, але до сьогодні збереглися лише 28. І, звичайно, радимо погуляти по території історико-культурного комплексу «Запорізька Січ» –  must have поїздки на Хортицю в будь-яку пору року.

Що ще подивитися: музей «Чайка», один з найбільших тематичних музеїв річкового судноплавства в Європі, де можна побачити не тільки старовинні судна і артефакти з підводного світу Дніпра, а й процес реставрації козацьких човнів-чайок в місцевій майстерні.

Як ще розважитися: замовити екскурсію у досвідченого гіда; влаштувати фотополювання в південній частині Хортиці, де можна зустріти диких мешканців острова –  оленів, косуль, лисиць, зайців.

Друзі, ми вітаємо вас з усіма зимовими святами і від щирого серця зичимо, щоб 2021 рік був щасливим, вдалим, і, звичайно, наповненим цікавими подорожами і відкриттями. А УНІКА прос

Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Останні статті
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Моя подорож
05. квітня 2024
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Тепле весняне сонце так і спонукає вирушити у подорож! Багато хто з нас вже планує мандрівки, але крім вибору маршрутів, купівлі квитків та бронювання готелів, слід подбати про належний страховий захист. Адже в дорозі нас може спіткати травма або раптова хвороба. Як туристичний поліс допомагає зберегти здоров’я та гроші?
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Мій автомобіль
04. квітня 2024
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Під час війни страхування є незамінним інструментом для захисту автомобіля. Як змінюється попит на ринку, чи завжди потрібно повне КАСКО та на які бонуси може розраховувати клієнт? Про це розповідає Діана Коченкова, директор Дирекції розвитку роздрібних продуктів та сервісів UNIQA.
Добровільне медичне страхування: 5 запитань, відповіді на які має знати кожен
Будемо здорові!
29. березня 2024
Добровільне медичне страхування: 5 запитань, відповіді на які має знати кожен
Навесні в багатьох з нас загострюються питання, пов’язані з захистом здоров’я. Особливо актуальним це стає на третьому році повномасштабної війни, коли через постійні стреси самопочуття ще гіршає. І саме зараз кожен повинен знати про можливості, які надає для захисту здоров’я добровільне медичне страхування (ДМС). Про це розмовляємо сьогодні з Оксаною Руденко, керівницею Дирекції з андерайтингу особистих видів страхування UNIQA.

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз