UA
Закрыть

Контент на сторінці може відобразитися не повністю. Рекомендуємо оновити версію поточного або скористатись іншим браузером.

UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог
Моя домівка

Моя фортеця: чек-лист з безпеки вашого житла

Травневі свята - ідеальний час не лише для пікніків та подорожей, а й для початку сезону ремонтних і будівельних робіт. Усім, хто планує робити ремонт, міняти вікна або добудовувати дачу, може стати у нагоді чек-лист від УНІКА. Якщо виконати його пункти, є шанс зробити житло більш безпечним і уникнути багатьох неприємностей.

Моя фортеця: чек-лист з безпеки вашого житла

Отже, якщо зараз ви зайняті ремонтом, будівництвом або капітальним оновленням свого житла, радимо звернути увагу на такі моменти.

1. Якісна електропроводка.

Якісна проводка – перш за все та, яку виготовили на відомому заводі, з наявними сертифікатами, а не в no-name гаражах у далекому Китаї. Якість проводки - це ще й її монтаж професійним електриком, відповідність товщини і типу дротів максимальному навантаженню, правильність установки розеток і підключення електроприладів. При якісному електромонтажі, як мінімум, відсутні неізольовані дроти і не використано скручування, які можуть викликати коротке замикання і пожежу в квартирі.

Важливо! Пожежі приносять найбільш серйозні збитки власникам житла. Тому саме протипожежну безпеку ми радимо забезпечити у першу чергу.

 

2. Датчики диму і руху.

«Розумна» електроніка допомагає вирішити безліч питань безпеки житла, не додаючи зайвого клопоту його власнику. Ми радимо встановити у будинку 2 типи датчиків - протипожежні та датчики руху. Перші спрацюють за наявності в повітрі диму або при підвищеному тепловому випромінюванні: прилади з дистанційним блоком допоможуть вчасно дізнатися про пожежу, якщо вона сталася за відсутності господарів. Про них обов'язково варто задуматися, якщо у вас великий будинок, у житлі палять або у вас є діти.

А ось датчики руху корисні на випадок «неочікуваних гостей». Сучасні моделі реагують на переміщення об'єктів від 25 кг - тобто домашні коти і навіть собаки середнього розміру не зможуть включити помилкову тривогу.

3. Замки різної складності.

Звичайно, жоден замок не зупинить професійного зломщика. Але надійний замок може, як мінімум, ускладнити завдання грабіжникам. Якщо прості механічні замки розкривають за 5-10 хвилин, то замки із спеціальним захистом затримають злодіїв на 20-30 хвилин, а значить - знизять їх шанси залишитися непоміченими і, можливо, змусять відмовитися від злочинних планів. Хорошим варіантом також може стати електронний або комбінований замок - його можна відкривати зі смартфона або з використанням відбитка пальця. Якщо поєднувати кілька видів захисту від злому, то шанси на пограбування житла істотно знизяться.

Важливо! Експерти УНІКА рекомендують монтувати в двері 2-3 механізми різного типу і хорошої якості. Пам'ятайте, що дешеві замки подвійно невигідні: вони не захищають ваше житло і можуть принести додаткові проблеми - коли господар не може увійти до будинку через поломку ненадійного механізму.

 

4. Надійні двері.

Якісний замок може бути дуже корисний, але без надійних дверей він втрачає своє призначення. Надійні двері повинніа бути зроблені як мінімум з товстого листа металу, тоді їх буде складно розкрити грабіжникам. Надійними вважаються заводські двері зі спеціальними конструкціями і особливими механізмами захисту від злому. Наприклад, з боку дверних петель розміщують так званий протизйомний лабіринт: якщо злодії зріжуть петлі - це їм не допоможе. Не менш важливою є надійність дверної коробки та якість її монтажу в стіну.

5. Правильні вікна.

Першою лінією оборони вікон можуть стати ґрати. Це свого роду must have для тих, хто живе на першому, другому і останньому поверхах. Але є одна проблема - решітки знижують пожежну безпеку житла, адже вибратися через заґратоване вікно під час пожежі дуже складно. Тому останнім часом виробники пластикових вікон використовують додаткові технології для захисту від зовнішнього злому: це особлива замкова фурнітура, а також посилений каркас самого вікна.

Важливо! Замість решіток можна використовувати рольставні та ударостійке скло у віконних склопакетах. Якщо вибрати плівкове бронювання із дзеркальною поверхнею, можна також перешкодити злодіям заглядати всередину приміщення.

 

6. Камера спостереження.

За її допомогою у будь-який час доби можна дізнатися, що відбувається в квартирі. Причому можна не тільки подивитися, але й послухати, оскільки камера оснащена функцією двостороннього зв'язку. Гарна камера також зазвичай має датчик руху - якщо він спрацює, пристрій одразу ж зробить фото і відправить його власнику. Для IP-камер потрібне підключення до інтернету, але деякі можуть працювати автономно.

7. Страховий поліс.

Будь-які заходи безпеки варто доповнити страховим договором, адже жоден з методів не може вважатися 100%-вим захистом. Якщо неприємності вже трапилися і власнику житла завдано збитків, лише страховка може забезпечити фінансову компенсацію цих втрат.

Важливо! Зазвичай витрати на страхування можна порівняти із найбільш бюджетними рішеннями з додаткового захисту житла.
Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Останні статті
Готуємось до змін: що необхідно знати про майбутнє страхування автоцивілки?
Мій автомобіль
26. березня 2024
Готуємось до змін: що необхідно знати про майбутнє страхування автоцивілки?
Всі страхові компанії, які працюють на ринку автоцивілки, готуються до прийняття нового закону про ОСЦПВ. Втім, про майбутні новації мають знати і автовласники, щоб свідомо обирати компанією, яка здатна буде надати найкращий сервіс. Саме про це наш сьогоднішній блог.
Три правила: як підтримати здоров'я навесні
Будемо здорові!
14. березня 2024
Три правила: як підтримати здоров'я навесні
Весна приносить у наше життя не лише тепло та сонце, а й виклики для здоров'я. Адже після зими ресурсів у організму менше ніж зазвичай, і водночас треба адаптуватися до різких змін погоди. Як допомогти собі легко та с користю пройти весняний сезон, збільшивши рівень життєвої енергії – розповідаємо сьогодні у блозі.
Чому важливе критичне мислення під час війни та як його розвинути? Частина 2.
Я та УНІКА
11. березня 2024
Чому важливе критичне мислення під час війни та як його розвинути? Частина 2.
У сьогоднішньому блозі продовжуємо розмовляти про критичне мислення з експерткою Wellbeing Company Іриною Спаською. Цього разу поговоримо про методи, що допомагають розвинути в собі навичку до критичного мислення.

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз