UA
Закрыть
UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог
Моя подорож

Куди далі? Звісно – Одеса!

Ми продовжуємо нашу літню підбірку статей про подорожі Україною, і знову – розповіді наших колег про рідні міста заслуговують на окрему сторінку. Якщо ви все ще розмірковуєте куди ж поїхати на вихідні, наша відповідь - до Одеси. До речі, абсолютно не важливо, що саме ви цінуєте у відпочинку - в Одесі ви точно знайдете все: яскраве й динамічне нічне життя, смачну кухню, різноманітні екскурсії (від Літературної Одеси до Бандитської), вишукану архітектуру, сонячні пляжі і навіть колоритних одеситів, які із задоволенням покажуть своє рідне місто і відкриють його таємниці

Куди далі? Звісно – Одеса!

Якщо маєте бажання провести ідеальні вихідні в Одесі, ось вам порада від Ірини Крючкової, начальника департаменту з управління регіональними продажами УНІКА, і навіть маршрут.

Від самого ранку не полінуйтеся сходити на Привоз. Це не тільки дуже смачно, але і колоритно. Всі персонажі одеських анекдотів і сама суть цього міста розкриваються саме тут. Тут, таки да, саме той акцент, який ви очікуєте почути в Одесі. Після цього, по Рішельєвській, прямуйте на міський ринок їжі. Так-так, їсти в цьому місті доведеться багато і часто, так що краще одразу змиритися.

Готові? Тепер час екскурсії, відправною точкою якої завжди була Дерибасівська. Не буду відбирати хліб у чудових одеських екскурсоводів, скажу лише, що це чи не найбільш європейське місто в Україні, сповнене духом авантюризму і романтики. Судіть самі: перший градоначальник Одеси прибув з Італії, наступними були шотландець і двоє французів.

Отже, знаменитий Хосе де Рібас (каталонець, який народився у Неаполі, був адміралом Російського флоту, пізніше виїхав до Франції) відвоював фортецю Хаджибей, майбутню Одесу, у турків під час російсько-турецької війни. Місто відбудовували дуже швидкими темпами, на те були і кошти, і політична воля, але, як часто трапляється, фортуна відвертається від своїх улюбленців. Помирає імператриця Катерина і на престол сідає Павло, який терпіти не міг усього того, що любила мати. Насамперед, він викликає до себе де Рібаса, який розуміє, що живим із північної столиці він не повернеться. Але виникає авантюрна ідея: треба подарувати Павлу щось незвичайне, те, чого імператор ніколи не бачив. Складне завдання? Так, але, якщо ти в Одесі, це можна вирішити. І ось, 2 ящики помаранчів настільки сподобалися Павлові, що той не тільки залишив де Рібаса градоначальником, а й виділив кошти на подальшу розбудову міста. Одесити жартують, що так з'явився перший хабар. До речі, пам'ятник помаранчу ви легко знайдете на бульварі Жванецького.

Далі був дюк де Рішельє, який був не просто надзвичайно талановитим керівником (при ньому Одеса дійсно розквітла), але й тим ще авантюристом. Вирішив, що треба розширювати Одесу, але викупити землі у поміщика Алтестова не виходило, ну не потрібні були поміщикові гроші. Тоді, як кажуть, де Рішельє вирішив скористатися головною пристрастю Алтестова і запропонував йому гру у карти. Звісно, той погодився і поставив на кін усю свою землю (а це практично уся територія сучасної Одеси), дюк поставив свою бібліотеку - 13 тис. книжок, одне з найбагатших зібрань Європи того часу. Ну, звичайно, ви зрозуміли, хто виграв. Все, з історією закінчую, адже вже не буде сенсу йти на екскурсію (сходіть на літературну, не пошкодуєте - хто в Одесі тільки не жив і не писав).

А зараз саме час піти на море, воно вже чекає і хвилюється де ж ви. Варіантів безліч: Ланжерон, Аркадія, Французький бульвар, Фонтанська дорога. Я люблю пляжі на Французькому бульварі, там можна ще на старій канатці покататися або на зворотньому шляху завітати до дегустаційної зали одеської винної марки «Французький бульвар» (починаємо налаштовуватись на вечір), ну а тим, кому не вистачило екскурсій, можна зайти на кіностудію Довженка. До речі, для дітей буде дуже цікаво дізнатися як раніше створювали мультфільми і навіть спробувати їх самостійно озвучити.

Після пляжу у вас 30 хв на відпочинок (а хто обіцяв, що буде легко?) І вже час шукати гарне місце на першу половину вечора. Тут варіантів так багато, що порадити щось просто неможливо, просто дивіться навкруги й обирайте, де подобається. Або, що ще цікавіше, переходьте із закладу до закладу. Головне, пам'ятайте - котлети з тюлечки, чорноморські бички, рапани, ікру з синеньких треба скуштувати обов’язково, інакше поїздка до Одеси не зараховується.

І ось повільно, але неминуче наближуються найжвавіші години життя міста - з 00.00 до 4.30. Всі клуби ваші, а тому, просто заходьте. Тільки один лайфхак: беріть із собою купальник. «Навіщо?» - запитаєте ви. Повірте, ви напевно оберете клуб в Аркадії (вам так порадять), вам напевно так сподобається, що підете ви вже після закриття (тобто о 5тій годині ранку), а після такої ночі, що може бути краще, ніж зустріти світанок, скупавшись у прохолодному морі? Тому, просто беріть купальник і не дякуйте.

До зустрічі в Одесі!

Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Ірина 26 вересня 2020

Цікаво , а можна підказку? Коли обіцяють перетелефонувати як отримати ліки, ти чекаєш 3 години , потім сам це робиш , говорять почекати і потім знов не телефонують? Ти обурений хочеш хоча б пояснень  залишаєш звернення ...і проходить тиждень і нічого. Тоді через деякий час  ти знов змушений чекати, говориш, що будь-ласка перетелефонуйте одразу , щоб знати як далі діяти , бо вже були випадки , обіцяють і .... нічого. Ти телефонуєш знов, говориш , обіцяли .... кажуть, зараз ми дізнаємось і одразу наберемо і ... нічого. Хто більше дасть підказок?

УНІКА 28 вересня 2020

Ірино, доброго дня, дякуємо Вам за звернення.

Просимо вибачення за неприємний досвід, який Вам довелось отримати з нашого боку.

Нажаль, на цьому тижні виникли технічні складнощі в медасистансі нашої компанії. Ми робимо все можливе, щоб стабілізувати ситуацію, і відновити якісний рівень сервісу. Щодо помилок з боку менеджерів медасистансу – будь ласка, вкажіть ваші контактні дані на електронну адресу quality@uniqa.ua, з порушивними регламент роботи буде проведено роз’яснювальну бесіду, щоб уникнути подібних ситуацій в майбутньому.

Дякуємо Вам за розуміння,

Та бажаємо міцного здоров’я!

Останні статті
Історії волонтерів UNIQA. Катерина Маковецька: від обстрілів тварини страждають так само, як і люди
Благодійність UNIQA
22. квітня 2024
Історії волонтерів UNIQA. Катерина Маковецька: від обстрілів тварини страждають так само, як і люди
20 квітня в Україні відзначали День подяки волонтерам – людям, які за покликом серця присвячують себе допомозі іншим. Продовжуючи серію інтерв'ю з волонтерами UNIQA, розмовляємо з харків'янкою Катериною Маковецькою. Вона віддає весь свій особистий час десяткам собак і котів, яких врятувала і виходила в різні роки.
Довкілля України під час війни: як допомогти природі саме  зараз?
Я та УНІКА
19. квітня 2024
Довкілля України під час війни: як допомогти природі саме зараз?
У третю суботу квітня в Україні відзначається День довкілля. У сьогоднішньому блозі поговоримо про те, чому під час війни екологічні питання стають гострішими та як кожен з нас може подбати про довкілля навіть зараз.
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Моя подорож
05. квітня 2024
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Тепле весняне сонце так і спонукає вирушити у подорож! Багато хто з нас вже планує мандрівки, але крім вибору маршрутів, купівлі квитків та бронювання готелів, слід подбати про належний страховий захист. Адже в дорозі нас може спіткати травма або раптова хвороба. Як туристичний поліс допомагає зберегти здоров’я та гроші?

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз