UA
Закрыть

Контент на сторінці може відобразитися не повністю. Рекомендуємо оновити версію поточного або скористатись іншим браузером.

UA
UNIQAблог - фото
  • Головна
  • »
  • UNIQAблог
  • »
  • Я та УНІКА
  • »
  • Книга - найкращий дарунок: що подарувати книголюбам та прочитати самому? Радять топ-менеджери УНІКА
UNIQAблог
Я та УНІКА

Книга - найкращий дарунок: що подарувати книголюбам та прочитати самому? Радять топ-менеджери УНІКА

Саме час презентувати книгу близькій людині або поповнити власну бібліотеку. У команді УНІКА багато хто любить читати. І якщо ви поділяєте це захоплення — у нас є декілька відмінних порад щодо вибору книг.

Книга - найкращий дарунок: що подарувати книголюбам та прочитати самому? Радять топ-менеджери УНІКА

Отже, три книги, які не залишили байдужими топ-менеджмент УНІКА.

1. «Квантовий Всесвіт», Брайан Кокс і Джефф Форшоу

«Ця книга — відкриття, неймовірне і приголомшливе. Мені здається, що після її прочитання ніхто вже не зможе дивитися на світ довкола колишнім поглядом», — вважає Олена Ульє, голова правління групи компаній УНІКА.

«Квантовий Всесвіт» — це науково-популярна робота про квантову теорію, викладена доступною та простою мовою. Хочете дізнатися, як влаштований наш Всесвіт на субатомному рівні? Що таке взаємозалежність і взаємодія? Чому рух — це ілюзія? Чому все, що може трапитися, дійсно трапляється? Тоді ця книга — для вас.

Автори книги — відомі вчені-фізики. Брайан Кокс, професор Манчестерського університету, працював на Великому адронному колайдері. Джефф Форшоу — теж професор з Манчестера, що має медаль Максвелла за свої дослідження.

«Квантовий Всесвіт» — must read для всіх, хто цікавиться фізикою та науковою фантастикою. Якщо ви не належите ані до тих, ані до інших — все одно радимо прочитати, шанс 9 з 10, що книга сподобається. Чому? Тому що вона дивує, відволікає від буденної метушні і дає дивовижне розуміння: Всесвіт влаштований набагато складніше та водночас простіше, ніж навіть можна уявити.

2. «Вино з кульбаб», Рей Бредбері

«Ця книга для тих, хто зберіг дивовижне дитяче вміння — відчувати красу життя. А ще для тих, хто хоче згадати давно забуту навичку: радіти тому, що живеш», — каже Тамаш Райнаї, перший заступник голови правління УНІКА.

«Вино з кульбаб» — фантастичний роман, калейдоскоп реальних і містичних історій з життя 12-річного хлопчика. Події відбуваються 90 років тому, у вигаданому містечку на заході США. Але вже з перших сторінок виникає стійке відчуття — це ж про мене! Раптово і з головою поринаєш у власне дитинство: знайомі запахи та звуки, емоції і враження.

Книга Рея Бредбері — всесвітньо визнаного фантаста, автора понад 800 романів та оповідань, підійде дітям і дорослим. Особливо дорослим, які вирішили згадати, як це — бути дітьми. Батькам, що готові читати і обговорювати роман з дитиною. Усім, хто любить казки та фантастику. І навіть тим, хто вже читав цю книгу раніше: як і хороше вино, з роками вона стає тільки кращою.

Наприкінці роману виявляється, що він зовсім не фантастичний, а серйозний і філософський. Тому що відкриває дуже важливу істину: не варто витрачати життя на пошуки «машини щастя», кожен день — це подарунок. І він вартий того, щоб прожити його з вдячністю.

3. «Франція. Гастрономічна симфонія. Що, де, як і чому їдять і п’ють французи?», Георгій Зубков

«Це дуже яскрава та неочікувана подорож по Франції, яку можна пізнавати не з точки зору історії або архітектури, а несподівано — через кулінарію», — розповідає Олена Маркова, заступник голови правління УНІКА.

«Гастрономічна симфонія» — книга про Францію та її культуру. Попри назву, це зовсім не збірка кулінарних рецептів. Точніше, у книзі вони є, але одними рецептами у книзі не обійшлося. Гастрономія — величезний пласт французької культури і несподіваний ракурс, з якого показане життя французів та їх національні особливості. Книга про країну «гурманів та кухарів» написана захоплююче, яскраво, зі смаком — дуже по-французьки. Якщо ви любите круасани, каву, устриці та сир брі — вона буде вам до смаку.

Автор книги, журналіст-міжнародник Георгій Зубков, прожив у Франції понад 10 років, тож знає про цю країну не з чуток. До речі, модні фуд-блогери не погоджуються із Зубковим у його описах французьких страв. Тим цікавіше прочитати і порівняти.

Книга сподобається усім, хто планує побачення з Францією — уперше або знову. Тим, хто цікавиться французькою культурою і любить французьку кухню. Усім, хто вивчає історію та сучасне життя інших країн. Врешті-решт, «Симфонію» приємно гортати, розглядаючи фото паризьких кафе в очікуванні весни. З нею мрії точно стають ближчими.

Як бачите, усі запропоновані книги дуже різні. Тож ми впевнені, що ви напевно знайдете щось цікаве для себе. А ще всі вони говорять про головне: світ — величезний і дуже різний, у ньому багато незвіданого і прекрасного. Пізнавати його можна з різних сторін, головне — бути відкритим і не боятися нового.

Якщо вирішите відкривати для себе нові горизонти — і в читанні, і в житті — завжди можете розраховувати на підтримку від УНІКА. А якщо Вам сподобалася нова рубрика, ми обіцяємо розповідати про цікаві книжки і в наступних записах нашого блогу.

Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Останні статті
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Моя подорож
05. квітня 2024
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Тепле весняне сонце так і спонукає вирушити у подорож! Багато хто з нас вже планує мандрівки, але крім вибору маршрутів, купівлі квитків та бронювання готелів, слід подбати про належний страховий захист. Адже в дорозі нас може спіткати травма або раптова хвороба. Як туристичний поліс допомагає зберегти здоров’я та гроші?
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Мій автомобіль
04. квітня 2024
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Під час війни страхування є незамінним інструментом для захисту автомобіля. Як змінюється попит на ринку, чи завжди потрібно повне КАСКО та на які бонуси може розраховувати клієнт? Про це розповідає Діана Коченкова, директор Дирекції розвитку роздрібних продуктів та сервісів UNIQA.
Добровільне медичне страхування: 5 запитань, відповіді на які має знати кожен
Будемо здорові!
29. березня 2024
Добровільне медичне страхування: 5 запитань, відповіді на які має знати кожен
Навесні в багатьох з нас загострюються питання, пов’язані з захистом здоров’я. Особливо актуальним це стає на третьому році повномасштабної війни, коли через постійні стреси самопочуття ще гіршає. І саме зараз кожен повинен знати про можливості, які надає для захисту здоров’я добровільне медичне страхування (ДМС). Про це розмовляємо сьогодні з Оксаною Руденко, керівницею Дирекції з андерайтингу особистих видів страхування UNIQA.

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз