Книга - найкращий дарунок: що подарувати книголюбам та прочитати самому? Радять топ-менеджери УНІКА

Отже, три книги, які не залишили байдужими топ-менеджмент УНІКА.

 

1. «Квантовий Всесвіт», Брайан Кокс і Джефф Форшоу

«Ця книга — відкриття, неймовірне і приголомшливе. Мені здається, що після її прочитання ніхто вже не зможе дивитися на світ довкола колишнім поглядом», — вважає Олена Ульє, голова правління групи компаній УНІКА.

«Квантовий Всесвіт» — це науково-популярна робота про квантову теорію, викладена доступною та простою мовою. Хочете дізнатися, як влаштований наш Всесвіт на субатомному рівні? Що таке взаємозалежність і взаємодія? Чому рух — це ілюзія? Чому все, що може трапитися, дійсно трапляється? Тоді ця книга — для вас.

Автори книги — відомі вчені-фізики. Брайан Кокс, професор Манчестерського університету, працював на Великому адронному колайдері. Джефф Форшоу — теж професор з Манчестера, що має медаль Максвелла за свої дослідження.

«Квантовий Всесвіт» — must read для всіх, хто цікавиться фізикою та науковою фантастикою. Якщо ви не належите ані до тих, ані до інших — все одно радимо прочитати, шанс 9 з 10, що книга сподобається. Чому? Тому що вона дивує, відволікає від буденної метушні і дає дивовижне розуміння: Всесвіт влаштований набагато складніше та водночас простіше, ніж навіть можна уявити.

 

2. «Вино з кульбаб», Рей Бредбері

«Ця книга для тих, хто зберіг дивовижне дитяче вміння — відчувати красу життя. А ще для тих, хто хоче згадати давно забуту навичку: радіти тому, що живеш», — каже Тамаш Райнаї, перший заступник голови правління УНІКА.

«Вино з кульбаб» — фантастичний роман, калейдоскоп реальних і містичних історій з життя 12-річного хлопчика. Події відбуваються 90 років тому, у вигаданому містечку на заході США. Але вже з перших сторінок виникає стійке відчуття — це ж про мене! Раптово і з головою поринаєш у власне дитинство: знайомі запахи та звуки, емоції і враження.

Книга Рея Бредбері — всесвітньо визнаного фантаста, автора понад 800 романів та оповідань, підійде дітям і дорослим. Особливо дорослим, які вирішили згадати, як це — бути дітьми. Батькам, що готові читати і обговорювати роман з дитиною. Усім, хто любить казки та фантастику. І навіть тим, хто вже читав цю книгу раніше: як і хороше вино, з роками вона стає тільки кращою.

Наприкінці роману виявляється, що він зовсім не фантастичний, а серйозний і філософський. Тому що відкриває дуже важливу істину: не варто витрачати життя на пошуки «машини щастя», кожен день — це подарунок. І він вартий того, щоб прожити його з вдячністю.

 

3. «Франція. Гастрономічна симфонія. Що, де, як і чому їдять і п’ють французи?», Георгій Зубков

«Це дуже яскрава та неочікувана подорож по Франції, яку можна пізнавати не з точки зору історії або архітектури, а несподівано — через кулінарію», — розповідає Олена Маркова, заступник голови правління УНІКА.

«Гастрономічна симфонія» — книга про Францію та її культуру. Попри назву, це зовсім не збірка кулінарних рецептів. Точніше, у книзі вони є, але одними рецептами у книзі не обійшлося. Гастрономія — величезний пласт французької культури і несподіваний ракурс, з якого показане життя французів та їх національні особливості. Книга про країну «гурманів та кухарів» написана захоплююче, яскраво, зі смаком — дуже по-французьки. Якщо ви любите круасани, каву, устриці та сир брі — вона буде вам до смаку.

Автор книги, журналіст-міжнародник Георгій Зубков, прожив у Франції понад 10 років, тож знає про цю країну не з чуток. До речі, модні фуд-блогери не погоджуються із Зубковим у його описах французьких страв. Тим цікавіше прочитати і порівняти.

Книга сподобається усім, хто планує побачення з Францією — уперше або знову. Тим, хто цікавиться французькою культурою і любить французьку кухню. Усім, хто вивчає історію та сучасне життя інших країн. Врешті-решт, «Симфонію» приємно гортати, розглядаючи фото паризьких кафе в очікуванні весни. З нею мрії точно стають ближчими.

Як бачите, усі запропоновані книги дуже різні. Тож ми впевнені, що ви напевно знайдете щось цікаве для себе. А ще всі вони говорять про головне: світ — величезний і дуже різний, у ньому багато незвіданого і прекрасного. Пізнавати його можна з різних сторін, головне — бути відкритим і не боятися нового.

Якщо вирішите відкривати для себе нові горизонти — і в читанні, і в житті — завжди можете розраховувати на підтримку від УНІКА. А якщо Вам сподобалася нова рубрика, ми обіцяємо розповідати про цікаві книжки і в наступних записах нашого блогу.