UA
Закрыть
UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог
Я та УНІКА

Рік UNIQA. Підсумки та найважливіші моменти 2023-го

Наприкінці року ми традиційно підбиваємо його підсумки. Про те, чим жила UNIQA у 2023-му, як розвивалася та які рішення для клієнтів втілювала – розповідаємо у сьогоднішньому блозі.

Рік UNIQA. Підсумки та найважливіші моменти 2023-го

Благодійні та соціальні проєкти

Розпочнемо із благодійної діяльності компанії, адже у важкі часи вона набула особливого значення. UNIQA у 2023 році розширила комплексну підтримку гуманітарних ініціатив спільно з благодійними фондами та іншими партнерами. Загалом з початку повномасштабної війни до кінця 2023 року благодійна допомога УНІКА в грошовому вимірі склала понад 200 млн гривень.

Зокрема, відзначимо партнерство у соціальних проєктах разом із Благодійним фондом Сергія Притули, яке розпочалося ще в 2022 році. За цей час було реалізовано чимало ініціатив, спрямованих на підтримку медичних установ, військових, жителів прифронтових громад. 

З липня 2022 року за підтримки UNIQA Group (Австрія) діє постійний проєкт з організації та фінансування гуманітарної допомоги. Лікарні та госпіталі у прифронтових областях отримують цінні медичні препарати, а військовим підрозділам передаються тисячі тактичних аптечок та інвентар для надання першої медичної допомоги.

Наприклад, у травні-червні 2023 року за сприяння UNIQA Group до лікарень та медичних закладів деокупованих територій України (Запорізька, Херсонська, Дніпропетровська, Харківська, Донецька області) Фондом Сергія Притули було доставлено близько 700 кг медикаментів на суму біля 300 000 Євро. Серед них антибіотики 4 покоління та інші антибактеріальні препарати, які незамінні для ефективного лікування хворих.

В липні 2023-го розпочалась співпраця з громадською організацією «Фонд Маша». Сума допомоги від UNIQA для організації  роботи з черговою групою учасниць проєкту «Незламна мама» склала  1,9 млн грн. В межах проєкту працівники Фонду та залучені фахівці надають психологічну допомогу жінкам та їхнім дітям, які постраждали від війни: втратили близьких, залишились без житла, перебували в окупації та полоні. Програма розроблена з урахуванням потреб та особливостей жінок та дітей, які стикалися зі стресом, травмою або насильством. Спеціалісти з психології та психотерапії допомагають учасницям відновитися та змінити своє життя на краще.

Цього року ми відзначили 10-річчя співпраці UNIQA із Всеукраїнською благодійною організацією «Даун синдром». Співпраця починалась з новорічної ініціативи UNIQA, яка надалі стала для компанії традицією – замість закупівлі новорічних корпоративних подарунків партнерам та клієнтам, кошти спрямовуються на потреби дітей, якими опікується ВБО «Даун Синдром». Зокрема, оплачуються заняття із лікарями, здійснюється психологічна та інформаційна підтримка родин. Такі заходи допомагають малюкам успішно розвиватись та підготуватись до навчання в дитячих закладах, а батькам набути необхідних знань.

Турбота про клієнтів

Традиційно велику увагу UNIQA приділяла розвитку та вдосконаленню сервісних рішень для клієнтів. Адже ми щодня спілкуємоcь із тисячами застрахованих та розуміємо, що під час війни надійний зв’язок, швидка підтримка та ефективне вирішення питань набувають особливого значення.   

Декілька цифр про те, як працює Асистанс УНІКА. Всього в 2023-му році  Медичний Асистанс обробив понад 2,1 мільйони клієнтських звернень, з яких: 1,2 мільйони первинних клієнтських звернень,  900 тисяч опрацьованих запитів на організацію медичних сервісів. Фахівці Технічного Асистансу допомогли більше ніж 120  тисячам клієнтів, застрахованих за полісами КАСКО, ОСЦПВ, НВ і страхування майна.

Щоб переконатися в тому, що компанії вдається забезпечувати стабільно високий рівень сервісу, ми щомісяця проводимо опитування клієнтів, які користуються нашими послугами. Впродовж року, ми отримали 92 501 оцінок від наших клієнтів, з яких 84% були максимальними – п'ятірками. У порівнянні з минулим роком, коли загальний рівень задоволеності склав 4,43 з 5-ти, 2023 рік демонструє значне зростання – досягаючи 4,60. Це справжня демонстрація не тільки якості послуг, які надає UNIQA Україна, а і про прогрес та прагнення до вдосконалення.

Турбота про клієнта проявляється не лише в сервісній складовій, а й у вдосконаленні та розвитку продуктів. Як лідери страхового ринку за напрямком особистого страхування, ми продовжуємо  приділяли велику увагу рішенням для захисту здоров’я та життя українців. Так, на початку 2023 року стартував проєкт E-Liki за участю UNIQA. Поліс E-Liki дозволяє кожному, хто його оформив, зменшити витрати на медикаменти. Страхова компанія компенсує значну частину витрат на ліки, які призначає сімейний лікар у разі хвороби.    

Також було оновлено продукт life-страхування «Життя та Відповідальність» з урахуванням потреби у збільшенні фінансового захисту клієнтів UNIQA Життя. Поліс особливо важливий у складні часи, оскільки дозволяє захистити здоров’я та життя від найбільш серйозних ризиків, зокрема травм внаслідок нещасних випадків та діагностування критичних хвороб.

Розвиток команди

­У 2023-му UNIQA підтвердила свої лідерські позиції як на страховому ринку в цілому, так і за окремими напрямками страхування. Це було б неможливо без самовідданої та злагодженої роботи усієї команди. Дійсно, люди – найважливіша цінність UNIQA. Підтримка, розвиток та навчання співробітників залишаються найважливішим елементом стратегії компанії в умовах війни та економічної нестабільності.  

Особливе значення в ці часи мають проактивні внутрішні комунікації, тому UNIQA продовжує розвивати канали інформаційної підтримки для команди. Також ми продовжили практику навчальних вебінарів, які незамінні з огляду на гібридний формат роботи більшості співробітників.  

Щоб допомогти колегам подолати ситуацію невизначеності та підвищеної тривожності, ми разом із партнерами Wellbeing Company продовжили дію сервісу психологічної підтримки. Онлайн-спілкування із кваліфікованими психологами допомагає поліпшити своє життя в складних умовах, додає впевненості та вчить справлятися зі стресом.

Ще одним важливим кроком став перезапуск процесів Agile – навчальні тренінги для усієї команди та фінальні кроки впровадження з досвідченими менторами. Тепер ця гнучка методологія буде впроваджена в усі аспекти роботи компанії. Повний перехід до Agile дозволить UNIQA ефективно адаптуватися до швидкозмінних потреб клієнтів та ринкових умов. Це допоможе вдосконалити управління проектами та збільшити продуктивність команди. Як наслідок, з’явиться більше можливості для інновацій, коли ідеї швидко перетворюються на продукти та послуги, що відповідають потребам клієнтів.

До речі, керівні принципи UNIQA повністю співпадають з цінностями Agile – Простота, Відповідальність, Чесність, Спільнота, Клієнт на першому місці. Завдяки повному переходу на Agile UNIQA розраховує на подальше зростання та укріплення лідерства.

Впевнені, вже незабаром відчують ці позитивні зміни і клієнти УНІКА: купити страховку або отримати консультацію вони зможуть ще легше і швидше. Дякуємо усім, хто був з нами у 2023-му, рухаємося далі разом!   

Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Останні статті
Історії волонтерів UNIQA. Катерина Маковецька: від обстрілів тварини страждають так само, як і люди
Благодійність UNIQA
22. квітня 2024
Історії волонтерів UNIQA. Катерина Маковецька: від обстрілів тварини страждають так само, як і люди
20 квітня в Україні відзначали День подяки волонтерам – людям, які за покликом серця присвячують себе допомозі іншим. Продовжуючи серію інтерв'ю з волонтерами UNIQA, розмовляємо з харків'янкою Катериною Маковецькою. Вона віддає весь свій особистий час десяткам собак і котів, яких врятувала і виходила в різні роки.
Довкілля України під час війни: як допомогти природі саме  зараз?
Я та УНІКА
19. квітня 2024
Довкілля України під час війни: як допомогти природі саме зараз?
У третю суботу квітня в Україні відзначається День довкілля. У сьогоднішньому блозі поговоримо про те, чому під час війни екологічні питання стають гострішими та як кожен з нас може подбати про довкілля навіть зараз.
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Моя подорож
05. квітня 2024
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Тепле весняне сонце так і спонукає вирушити у подорож! Багато хто з нас вже планує мандрівки, але крім вибору маршрутів, купівлі квитків та бронювання готелів, слід подбати про належний страховий захист. Адже в дорозі нас може спіткати травма або раптова хвороба. Як туристичний поліс допомагає зберегти здоров’я та гроші?

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз