Огляд новинок від УНІКА: які страхові продукти з’явилися за рік

Валютне КАСКО від УНІКА – прив’язка страхової суми до ціни авто у валюти

«Валютне КАСКО» з'явилось у відповідь на дуже актуальну проблему. Левова частка автомобілів в Україні є імпортованими, тому їхня вартість визначається у прив'язці до валюти (зокрема, долара США). Але у договорі та у розрахунках, що пов'язані зі страховою вартістю автомобіля, зазвичай фігурують суми у гривні на дату страхування. Тож «Валютне КАСКО» вирішує проблему залежності страхового відшкодування від курсових коливань та девальвації гривні, бо у договорі фіксується вартість автомобіля та інші умови договору в іноземній валюті.

Прив'язка до долара важлива й тому, що вона визначає суму відшкодування в разі страхової події і дозволяє уникнути так званої «пропорційної виплати», яка зазвичай застосовується в стандартних договорах КАСКО.

Що таке «пропорційна виплата»? Це коли страхова сума становить певну частку дійсної вартості застрахованого об'єкта, і страхова виплата виплачується у такій самій частці дійсної вартості застрахованого об'єкта страхування. Це означає, що якщо на дату страхової події ринкова вартість авто в гривні перевищує його вартість, вказану в договорі КАСКО, страхова компанія може застосувати таку саму пропорцію до суми збитку, що часто призводить до невигідних умов для клієнта. Для клієнтів по «Валютному КАСКО» це не є проблемою, адже у договорі закріплена ціна у валюті.

Ще одне важливе зауваження. Оплата за договір може бути здійснена у розстрочку, по кварталах. Перший платіж розраховується за курсом, що діяв на день укладання договору, а решта платежів проводяться залежно від актуального курсу, що буде діяти у майбутньому.

Нашим клієнтам не потрібно займатися розрахунком суми платежу, оскільки ми автоматично надсилаємо повідомлення з усіма необхідними реквізитами. Для здійснення оплати можна використати Google Pay або Apple Pay або ввести номер своєї картки.

 

Для кого? Для власників авто, ціна якого у валюті більше відповідає ринковим тенденціям.

 

Головна особливість: Прив’язка до долара дає страхувальнику можливість отримати страхове відшкодування з прив’язкою до ціни авто у валюті, що більше доцільно у разі пошкодження (навіть тотального) чи викрадення авто.

 

Де ознайомитись з подробицями: https://uniqa.ua/content/uploads/Umovy_Valutne_Casco.pdf

 

Програма E-liki – витрати на ліки можуть бути меншими

СК «УНІКА» стала партнером програми E-liki, яку запровадив ПриватБанк разом із страховими компаніями. Поліс E-liki дозволяє знизити витрати на ліки та працює на основі страхової медицини. Учасники програми можуть отримувати компенсацію за більшу частину вартості лікарських засобів.

Для участі в програмі потрібно мати підписану декларацію з сімейним лікарем в державному медичному закладі (приватні клініки не підключені до проєкту E-liki). Крім того, поліклініка повинна працювати з інформаційною системою Helsi. Оформлення договору та внесення платежів можливі через ПриватБанк.

Поліс діє у разі гострого захворювання, загострення хронічного захворювання, а також розладу здоров’я внаслідок нещасного випадку. Список хвороб, лікування яких покривається страховкою, доволі великий – він вказаний у договорі. Це 45 діагнозів, серед яких грип, пневмонія, бронхіт, отит, кон’юнктивіт, розлад шлунку, алергічні загострення тощо. Хоча ця програма не є повноцінним медичним страхуванням і покриває лише вартість фармацевтичних препаратів, вона допомагає зменшити фінансове навантаження при лікуванні найпоширеніших захворювань.

 

Для кого? Для всіх, хто хоче зекономити на вартості ліків. Застрахувати можна й дитину віком понад один місяць, й людину у поважному віці, обмежень немає.

 

Головна особливість: Процес отримання ліків автоматизовано, тож застрахований може навіть й не знати, яка саме компанія відповідає за компенсацію вартості його ліків.

 

Де ознайомитись з подробицями: https://privatbank.ua/e-liki

 

Автоцивілка онлайн – можливість сплачувати частинами

УНІКА пропонує страхування відповідальності водіїв автотранспортних засобів вже багато років. Це обов’язковий вид страхування, якій контролює держава. Але ми намагаємось пристосувати цю програму й під запити клієнтів. Зокрема, знедавна у клієнтів УНІКА з'явилась можливість сплачувати страховий внесок не одним платежем, а щомісяця, рівними частинами.

Для оформлення такої розстрочки потрібно мати лише картку «Універсальна» Приватбанку з доступним лімітом за сервісом «Оплата частинами».

 

Для кого? Для тих, хто хоче краще планувати свій бюджет та використовувати розстрочку при оплаті страхових послуг

 

Головна особливість: Розстрочка працює, як при звичайному споживчому кредиті, за програмою «Оплата частинами».

 

Де ознайомитись з подробицями: https://uniqa.ua/private/auto/avtograzhdanka/

 

Страхування відповідальності перед сусідами – меньше хвилювань у разі непередбачуваних подій

Хочемо звернути увагу на ще один продукт – страхування відповідальності перед сусідами. Формально він не є новим, але наразі набуває особливої актуальності, адже багато квартир здається в оренду. Відносини з орендодавцями можна врегулювати за допомогою договору оренди, але відповідальність за шкоду, які вони можуть нанести майну сусідів, краще захистити договором страхування відповідальності. Також цей договір актуальний для тих, хто готовий прихистити незнайомих людей з регіонів, де йде війна, але, звісно, не хоче оплачувати збитки, якщо шкода буде нанесена квартирам по сусідству.

 

Для кого? Для власників житла, які хочуть зберегти добрі відносини із сусідами.

 

Головна особливість: Існує три програми страхування відповідальності з різними страховими сумами. Наразі при оформленні комплексного захисту – укладанні договору страхування квартири та страхування відповідальності – діє знижка 20% на останній договір.

 

Де ознайомитись з подробицями: https://uniqa.ua/private/home/otvetstvennost/