UA RU
Закрыть
UA RU
UNIQAблог - фото
UNIQAблог
Будем здоровы!

Страхування життя під час воєнного стану. Важливі питання та відповіді 

Ми вже розповідали, що УНІКА Україна продовжує працювати попри всі виклики воєнного часу – це стосується як страхування майна та здоров’я, так і страхового захисту життя, або life insurance. Тож сьогодні експерти компанії УНІКА Життя відповідають на найчастіші запитання, які виникають у клієнтів стосовно цього напрямку. 

Страхування життя під час воєнного стану. Важливі питання та відповіді 
Чи діють сьогодні договори страхування життя?  
Так, діють. Це стосується як накопичувальних полісів, так і програм так званого ризикового страхування – на випадок травм, критичних захворювань, втрати працездатності або летальних випадків. У ситуаціях, що не пов’язані напряму з військовими діями та їх наслідками, договори УНІКА Життя продовжують діяти, а компанія здійснює виплати у звичайному режимі. 
 
Чи можна розраховувати на виплату, якщо страхова подія пов'язана з воєнними діями? 
Події внаслідок військових дій є типовим виключенням з програм страхування життя. Тож якщо страховий випадок напряму пов'язаний з воєнними ризиками, він не покривається полісом. Наприклад, до таких подій відноситься поранення внаслідок обстрілу. 
Крім того, переважна більшість типових life-договорів не діють, якщо страховий випадок стався на територіях проведення військових дій будь-якого характеру, а також на тимчасово окупованих, анексованих та спірних територіях. Але ми наголошуємо –  у кожному конкретному випадку кінцеве рішення залежіть від умов договору та обставин події. Тому ми розглядаємо кожний випадок індивідуально. 
 
Стався страховий випадок у клієнта, який вступив до лав Територіальної оборони чи ЗСУ. Чи буде здійснено виплату? 
Ми фіксуємо усі страхові випадки і розглядатимемо кожен з них індивідуально. При ухваленні рішення будуть враховані всі обставини події. Тож у будь-якому випадку звертайтеся до нас.  
Також ми просимо клієнтів, по можливості, повідомляти нас про те, що вони пішли до ТО або лав ВСУ в чат Viber або Telegram через паблік-акаунт UNIQAuа. 
 
Як подати документи на виплату за договором life-страхування? 
Сьогодні компанія УНІКА Життя  приймає документи та заяви на виплату у формі фотокопії, без «живих» підписів клієнта для розгляду страхового випадку та для отримання виплати необхідно надати оригінали документів. Просто зв’яжіться з нами зручним для вас способом і ми усе вирішимо. Детальну інформацію ви зможете дізнатися тут Врегулювання під час воєнного стану.
 
Чи діє мій договір страхування життя, якщо я тимчасово виїхав за кордон? 
Так, договір страхування життя діє у будь-якій країні, 24 години на добу, 365 днів на рік. 
 
А чи можна зараз оформити новий договір страхування життя? 
Так, ми продовжуємо укладати договори страхування життя. Це можна зробити дистанційно, без необхідності візиту до відділення УНІКА. Ознайомитися з програмами страхування можна на нашій сторінці страхування життя, а якщо з’явилися будь-які питання - залишайте заявку на сайті uniqa.ua або звертайтесь до нашіх спеціалістів у чаті Viber або Telegram.
 
Як можна змінити умови договору life-страхування?
Раніше потрібно було подавати особисту заяву з підписом. 
Зараз це не обов'язково. Достатньо просто звернутися до нас через  чат-бот UNIQAua у Viber або Telegram. Ми оперативно розглянемо таку заяву та ухвалимо рішення. 
 
Як мені зробити черговий платіж за полісом? 
Ви можете здійснити онлайн-платіж на нашому сайті uniqa.ua за посиланням сплатити страховий платіж  або мобільний додаток банку. Поки що SMS-інформування про оплату планового платежу вимкнено. Але ми плануємо поновити їх найближчим часом. Щоб отримати рахунок на оплату чергового платежу, напишіть у чат-бот Viber або Telegram UNIQAua. 
 
У мене наразі немає фінансової можливості зробити черговий платіж, та я хотів би продовжити свій договір. Що робити? 
Ми розуміємо, що під час війни мільйони українців зіштовхнулися із фінансовими труднощами. Тому УНІКА Життя пропонує кілька варіантів виходу із цієї ситуації. 
  • Відстрочка на 30 днів – від планової дати сплати чергового платежу. Якщо протягом 30 днів ви зможете сплатити черговий платіж, всі умови дії договору зберігаються, і жодних заяв писати не потрібно. Також не потрібно укладати й додаткову угоду.
  • Відтермінування на три місяці від планової дати оплати із збереженням покриття. Додаткову угоду складати не потрібно, знадобиться лише написати і подати заяву в довільній формі.
  • Фінансові канікули на шість місяців. У цей період клієнт не сплачує страхових внесків, але й покриття ризиків за договором також припиняється на півроку. Його дія поновлюється після сплати чергового страхового внеску.

Щоб скористатися будь-якою з цих можливостей, зв’яжіться з нами через чат-бот у Viber або Telegram.

Налогошуємо – абсолютна більшість питань, пов'язаних з укладанням, припиненням, пролонгацією або зміною умов договорів страхування життя сьогодні вирішується без фізичної присутності клієнта у відділенні компанії.
Звертайтесь з приводу вашого договору life-страхування зручними каналами комунікації:
  • Чат-боти у Viber або Telegram
  • Телефонні лінії:  +38 (097) 170 03 73 (Київстар)
                                   +38 (066) 170 03 73 (Vodafone)
                                   +38 (093) 170 03 73 (Lifecell)
                                   +38 (044) 225 60 00
Віримо в перемогу, продовжуємо працювати і тримаємося разом! 
Оставить отзыв
Подтвердите, что Вы не робот
Последние статьи
Отдых без лишнего стресса. Как выбрать страховку для путешествия за границу
Мое путешествие
05. апреля 2024
Отдых без лишнего стресса. Как выбрать страховку для путешествия за границу
Теплое весеннее солнце так и подбивает отправиться в дорогу! Многие из нас уже планируют путешествия, но кроме выбора маршрутов, покупки билетов и бронирования отелей, следует позаботиться о надлежащей страховой защите. Ведь в пути нас может настигнуть травма или внезапная болезнь. Как туристический полис помогает сохранить здоровье и деньги?
Страхование КАСКО в UNIQA – что важно для защиты авто в 2024 году
Мой автомобиль
04. апреля 2024
Страхование КАСКО в UNIQA – что важно для защиты авто в 2024 году
Во время войны страхование является незаменимым инструментом для защиты автомобиля. Как меняется спрос на рынке, всегда ли нужно полное КАСКО и на какие бонусы может рассчитывать клиент? Об этом рассказывает Диана Коченкова, директор Дирекции развития розничных продуктов и сервисов UNIQA.
Добровольное медицинское страхование: 5 вопросов, ответы на которые должен знать каждый
Будем здоровы!
29. марта 2024
Добровольное медицинское страхование: 5 вопросов, ответы на которые должен знать каждый
Весной у многих из нас становятся актуальными вопросы, связанные с защитой здоровья. Особенно острыми они становятся на третьем году полномасштабной войны, когда из-за постоянных стрессов самочувствие все больше ухудшается. И именно сейчас каждый должен знать о возможностях, которые предоставляет добровольное медицинское страхование (ДМС) для защиты здоровья. Об этом беседуем сегодня с Оксаной Руденко, руководителем Дирекции андерайтинга личных видов страхования UNIQA.

<< Вниз

Вверх >>

<< Вниз