UA RU
Закрыть

Контент на странице может отобразиться не полностью. Рекомендуем обновить версию текущего или воспользоваться другим браузером.

UA RU
Новости - фото
  • Главная
  • »
  • Новости
  • »
  • Новости
  • »
  • Доступне лікування: страхові компанії об'єднались з Приватбанком для зменшення витрат українців на ліки
Новости

Следите за последними новостями в области страхования и находите наиболее полезную информацию для Вас.

Доступне лікування: страхові компанії об'єднались з Приватбанком для зменшення витрат українців на ліки


07 февраля, 2023


Доступне лікування: страхові компанії об'єднались з Приватбанком для зменшення витрат українців на ліки

Питання якісного медичного обслуговування є одним з найголовніших у нашому житті. У мирний час багато українців звикли користуватися послугами приватних клінік, у тому числі за допомогою добровільного медичного страхування, але війна змінила ситуацію.

Страхові компанії традиційно співпрацювали з широкою мережею медичних закладів, де послуги та ліки клієнти могли отримати максимально швидко, іноді у режимі 24/7. Але під час повномасштабної війни чимало приватних медичних закладів, на жаль, припинили свою роботу, або опинилися на окупованих територіях. До того ж, подорожчали більшість ліків, а доходи населення знизились. За даними досліджень, ще до війни у середньому кожен українець щомісяця витрачав від 200 до 500 грн на ліки та лікування.

E-liki cтрахова медицина у державних закладах

Розуміючи проблему, українські страховики вирішили звернути більше уваги на державні медзаклади. В них також можна отримати якісну допомогу, а головне – реформа сімейної медицини та електронна система обліку дозволяють організувати лікування як безперервну послугу. Щоб допомогти клієнтам впоратися з викликами часу, страхові компанії ARX, УНІКА, ВУСО та UNIVERSALNA об'єднались з Приватбанком у створенні програми Е-Likі.

E-liki – страхова послуга, яка покриває вартість ліків, призначених сімейним лікарем через електронний рецепт. За цією програмою клієнт отримує виписані медикаменти за символічну суму. Основною умовою для користування послугою є укладена декларація із сімейним лікарем державної полікліники. В проєкті беруть участь лише ті заклади, які працюють із медичною інформаційною системою Helsi (приватні клініки до проєкту не підключені).

Укласти декларацію з сімейним лікарем та користуватися послугою E-Liki можуть також і громадяни інших країн – для цього потрібно мати посвідчення про постійне проживання.

Що покриває поліс E-liki

Страховка E-liki діє у тих самих випадках, що і звичайний поліс добровільного медичного страхування:

  • гостре захворювання
  • загострення хронічного захворювання;
  • розлади здоров’я внаслідок нещасного випадку.

Увесь перелік захворювань та станів, які покриваються полісом (ГРВІ, грип, бронхіт, алергічні загострення, розлад шлунку, больові відчуття тощо) є в умовах договору, тож треба уважно з ним ознайомитися. Слід пам’ятати, що дія договору E-liki не поширюється на тимчасово окуповані території України, що визначені нормативно-правовими актами України, а також на території, на яких органи державної влади тимчасово не здійснюють своїх повноважень.

Умови полісу E-liki:

  • Страхова сума, тобто сума, яку можна отримати упродовж строку дії полісу – 10 000 грн.
  • Строк дії договору – 6 місяців.
  • Вартість полісу залежить від віку застрахованої особи. 0–39 років – 60 грн на місяць, 40–65 років – 80 грн/міс., 66+ років – 200 грн/міс.
  • Вік застрахованої особи – від 1 місяця, максимальний – необмежений.
  • Франшиза (частина вартості ліків, яка сплачується клієнтом самостійно) – 20%.

Як скористатися послугою

Щоб скористатися послугою, треба оформити страховий поліс E-liki у відділенні   Приватбанку або на сайті https://privatbank.ua/e-liki. При цьому клієнт має обрати одну з компаній – страхових партнерів проєкту: ARX, УНІКА, ВУСО або UNIVERSALNA.

Якщо ви захворіли, ось ваші покрокові дії:

  1. Звернутися до сімейного лікаря державної поліклініки.
  2. Назвати номер страхового договору E-liki.
  3. Сімейний лікар державної поліклініки встановить діагноз, призначить лікування та випише електронний рецепт на медикаменти.
  4. На номер вашого мобільного телефону буде надіслано код замовлення й адресу аптеки для отримання ліків.
  5. В аптеці фармацевту повідомте код замовлення, слово "ЗАХИСТ" та сплатити франшизу (20% від вартості медикаментів).
  6. Отримати ліки в аптеці можна протягом двох днів після виписування електронного рецепта. Після закінчення цього строку електронний рецепт буде анульовано.

Аптека, де клієнт може забрати ліки, обирається автоматично за принципом найближчого розташування до поліклініки та за умови наявності усіх потрібних медикаментів.

Усі страхові компанії-партнери проєкту E-liki є надійними та професійними, вони вже багато років надають послуги з медичного страхування десяткам тисяч українців. Довіряйте надійним та будьте здорові!

 


К списку новостей
    Поделиться
Спасибо! Для подтверждения активируйте ссылку в Вашем почтовом ящике.
Подписка на новости

Узнавайте первыми о новостях УНИКА

<< Вниз

Вверх >>

<< Вниз