UA
Закрыть
UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог
Будемо здорові!

Заощаджуємо на відпустку

Усі друзі повернулись засмаглі й задоволені з закордонних відпусток? А ви після чергового бюджетного відпочинку на дачі приїхали додому впевненими, що «ось в наступному році точно поїдемо ніжитись під пальмами»? Але, на жаль, не завжди вистачає грошей на комфортний відпочинок. Зібрали для вас не хитрі поради, завдяки яким ви зможете накопичити грошей на відпустку навіть з невеликим рівнем доходів.

Заощаджуємо на відпустку

Ніяких див, потрібно всього лише трохи змінити свої звички, і подорож мрії виявиться ближче, ніж ви думаєте.

Починайте збирати на відпустку заздалегідь.

Типова помилка — починати думати про гроші, коли до відпустки залишається менше як місяць. Тут дійсно допоможе лише диво, тому можна порадити хіба що випробувати щастя в лотереї. Візьміть за правило: повернувшись з відпочинку, відразу ж починайте думати про наступний. Складіть стратегію накопичення грошей і дотримуйтеся її неухильно. Ви будете приємно здивовані результатом.

Аналізуйте минулі поїздки.

З кожною подорожжю ви купуєте безцінний туристичний досвід. Ви вже знаєте, як заощадити на транспорті, житлі й харчуванні. Користуйтеся цим досвідом, згадуйте, де в минулий раз витратили зайве, і більше не допускайте подібних помилок.

Розділіть накопичення.

Підрахуйте приблизний бюджет майбутньої подорожі та розділіть його на кількість місяців, які залишилися до відпустки. Це позбавить вас від страху загальної суми та допоможе спланувати бюджет помісячно.

Знайдіть альтернативні засоби пересування.

Скільки грошей кожен місяць ви витрачаєте на громадський транспорт або на бензин? Уявіть, скільки можна заощадити, якщо пересісти, наприклад, на велосипед. Це допоможе накопичити грошей на відпустку і, як бонус, зміцнить здоров'я. Якщо велосипед — це дуже радикально, то заміна автомобіля на мопед теж дасть свої результати.

Плануйте свої покупки.

Ми розуміємо, що подібна порада може здатися занадто очевидною, але, як виявляється, дуже мало людей дотримуються цього простого правила. Скільки зіпсованих продуктів ми щотижня викидаємо з холодильника? А несвіжого хліба з хлібниці? Уникати зайвих витрат дуже просто: допоможе складання списків необхідних продуктів заздалегідь. Якщо знадобиться, влаштовуйте щотижневі закупівлі великими партіями за гуртовими цінами. До покупок одягу теж варто ставитись відповідально: не купуйте новий одяг, якщо не плануєте викидати старий. Не захаращуйте власну шафу. Це не на користь ні вам, ні планеті.

Відмовтеся від непотрібних послуг.

Сядьте і добре подумайте: вам дійсно так необхідно кабельне телебачення? Коли ви востаннє взагалі дивились телевізор? Його з успіхом може замінити інтернет, де можна подивитися будь-який фільм або серіал, а новини є й на безкоштовних каналах. А домашній телефон у вас досі є? Чесно?! Коли ви останній раз ним користувалися? Вимкніть його, припиніть платити абонплату і забудьте про цей пережиток минулого.

Контролюйте використання комунальних послуг.

Останній пункт в нашому списку, але не за значенням. Саме на комунальних платежах можна заощадити непогані суми. Замініть усі лампочки на енергозберігальні, стежте за витратами води під час миття посуду, приймання душу і чистки зубів. Взимку зменшуйте температуру до мінімально комфортної, і ви здивуєтеся, скільки витрачали даремно.

Стільки правил та ідей, що вистачить, мабуть, не на одну гарну відпустку.

А щоб зробити її приємною і безпечною, варто заздалегідь подумати про відповідне туристичне страхування.

Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Останні статті
Історії волонтерів UNIQA. Катерина Маковецька: від обстрілів тварини страждають так само, як і люди
Благодійність UNIQA
22. квітня 2024
Історії волонтерів UNIQA. Катерина Маковецька: від обстрілів тварини страждають так само, як і люди
20 квітня в Україні відзначали День подяки волонтерам – людям, які за покликом серця присвячують себе допомозі іншим. Продовжуючи серію інтерв'ю з волонтерами UNIQA, розмовляємо з харків'янкою Катериною Маковецькою. Вона віддає весь свій особистий час десяткам собак і котів, яких врятувала і виходила в різні роки.
Довкілля України під час війни: як допомогти природі саме  зараз?
Я та УНІКА
19. квітня 2024
Довкілля України під час війни: як допомогти природі саме зараз?
У третю суботу квітня в Україні відзначається День довкілля. У сьогоднішньому блозі поговоримо про те, чому під час війни екологічні питання стають гострішими та як кожен з нас може подбати про довкілля навіть зараз.
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Моя подорож
05. квітня 2024
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Тепле весняне сонце так і спонукає вирушити у подорож! Багато хто з нас вже планує мандрівки, але крім вибору маршрутів, купівлі квитків та бронювання готелів, слід подбати про належний страховий захист. Адже в дорозі нас може спіткати травма або раптова хвороба. Як туристичний поліс допомагає зберегти здоров’я та гроші?

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз