UA
Закрыть
UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог
Моя подорож

Літо з користю: 3 курорти за межами України, де можна поправити здоров'я

Відпочинок сам по собі має чудодійну здатність повертати нам радість життя і зміцнювати здоров'я. Але є місця, де поправити здоров'я допоможуть ще й унікальні лікувальні чинники - мінеральна вода, термальні джерела або особливий клімат. Експерти УНІКА склали для вас список з трьох цікавих місць, куди в минулому році подорожували на оздоровлення наші клієнти з тревел-страхування.

Літо з користю: 3 курорти за межами України, де можна поправити здоров'я

Ось цей список цікавих курортів, які отримали чудові відгуки. Цілком можливо, вони будуть варті і вашої уваги.

№1. Карлові Вари, Чехія

Карлові Вари - це містечко на півдні Чехії, де б'ють 12 лікувальних джерел з гарячою і дуже гарячою водою. Курорт відомий вже 600 років. Воду не лише п'ють, але й використовують у лікувальних ваннах та обгортаннях. «Тринадцятим джерелом» чехи називають популярний лікер «Бехерівка», який понад 200 років тому винайшов місцевий аптекар Ян Бехер. Його рецепт зберігають в суворій таємниці і виготовляють на єдиному в світі заводі, розташованому якраз у Карлових Варах.

Що лікують?
Приїжджати сюди варто для лікування органів травлення, при діабеті першого і другого типів, при порушенні обміну речовин, захворюваннях опорно-рухового апарату, а головне - при стресах і хворобах нервової системи. З урахуванням останнього пункту, така поїздка підійде більшості жителів сучасних мегаполісів, незалежно від їх віку.

Переваги поїздки: недалеко, багато варіантів відпочинку та процедур, можна заодно відвідати Прагу і Дрезден.

№2. Баден-Баден, Німеччина

Німецький курорт Баден-Баден знаходиться у Шварцвальді, в оточенні скелястих гір і прекрасних лісів. Місцеві термальні джерела допомагали відновити здоров'я ще римським легіонерам імператора Каракали. Багато років поспіль цей курорт користувався популярністю у європейської та російської знаті, а його згадування як «літньої столиці Європи» можна знайти в багатьох літературних творах 18-19 століття.

Що лікують?
У Баден-Бадені роблять акцент на процедурах з реабілітації після травм, очищенні організму, лікуванні захворювань крові, ревматоїдних хвороб, захворювань дихальних шляхів і нервової системи. На курорті можна пропити курс мінеральної води, прийняти лікувальні ванни й інгаляції. Лікарі також можуть призначити відвідування римсько-ірландських бань з використанням ароматичних речовин.

Переваги поїздки: можливість поєднати лікування, шопінг та екскурсійну програму - наприклад, по виноробному району Ребланд. Розарій Баден-Бадена є одним з найвідоміших в Європі, в музеї Карла Фаберже можна помилуватися на 3000 його шедеврів, а в центрі мистецтв Фрідріха Бурди зібрано колекції німецьких художників різних епох і стилів.

№3, Блакитна Лагуна, Ісландія

У Блакитній Лагуні, оточеній горами, неймовірна за відтінком блакитна і молочного кольору вода, температура якої цілий рік становить 40 градусів. Тут чудові пейзажі: води озера оточені чорним полем лави і зеленою порослю моху. Дивовижний факт: лагуна з'явилася в Ісландії тільки в 1976 році. Це не природне утворення, а просто ... побічний ефект від роботи геотермальної електростанції, що видобуває з-під землі пар і гарячу воду. І до 1981 року ніхто не був впевнений, що купання в Блакитній лагуні – це взагалі здорова ідея.

Що лікують?
Кожні 48 годин вода в лагуні повністю оновлюється. Перебування в басейні дарує антистресовий і розслаблюючий ефект, а також позитивно впливає на шкіру. Чому купання в лагуні є настільки корисним для шкіри – питання, яке до сих пір не отримало однозначної відповіді. Вважається, що це пов'язано з комплексним впливом розчинених у воді мінералів, синьо-зелених водоростей і певного типу бактерій, які не зустрічаються більше ніде в світі. Основний лікувальний напрямок цього курорту - дерматологічні захворювання, в тому числі псоріаз: саме відвідувач з такою недугою вперше відкрив цілющі властивості цієї води. А ще мінеральні солі, розчинені у воді, надають загальну зміцнюючу дію на весь організм.

Переваги поїздки: побачити Ісландію – ідея сама по собі захоплююча, а зробити це з користю для здоров'я – захоплююча вдвічі. Але майте на увазі: Блакитна лагуна дуже популярна, так що потрібні дати для відвідування варто бронювати за декілька днів, а іноді – за декілька тижнів!

Команда УНІКА бажає всім цього літа обов'язково відвідати місця, які мають цілющий вплив саме для вас – і не важливо, буде це курорт з мінеральними водами, ліс з річкою або морське узбережжя. Адже літо – саме той час, коли варто бути щасливим!

Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Останні статті
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Моя подорож
05. квітня 2024
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Тепле весняне сонце так і спонукає вирушити у подорож! Багато хто з нас вже планує мандрівки, але крім вибору маршрутів, купівлі квитків та бронювання готелів, слід подбати про належний страховий захист. Адже в дорозі нас може спіткати травма або раптова хвороба. Як туристичний поліс допомагає зберегти здоров’я та гроші?
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Мій автомобіль
04. квітня 2024
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Під час війни страхування є незамінним інструментом для захисту автомобіля. Як змінюється попит на ринку, чи завжди потрібно повне КАСКО та на які бонуси може розраховувати клієнт? Про це розповідає Діана Коченкова, директор Дирекції розвитку роздрібних продуктів та сервісів UNIQA.
Добровільне медичне страхування: 5 запитань, відповіді на які має знати кожен
Будемо здорові!
29. березня 2024
Добровільне медичне страхування: 5 запитань, відповіді на які має знати кожен
Навесні в багатьох з нас загострюються питання, пов’язані з захистом здоров’я. Особливо актуальним це стає на третьому році повномасштабної війни, коли через постійні стреси самопочуття ще гіршає. І саме зараз кожен повинен знати про можливості, які надає для захисту здоров’я добровільне медичне страхування (ДМС). Про це розмовляємо сьогодні з Оксаною Руденко, керівницею Дирекції з андерайтингу особистих видів страхування UNIQA.

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз