UA
Закрыть
UA
Новини - фото
Новини

Слідкуйте за останніми новинами в галузі страхування і знаходьте найбільш корисну інформацію для Вас.

Успішні результати роботи УНІКА Україна за перше півріччя 2020 року


25 серпня, 2020


Успішні результати роботи УНІКА Україна за перше півріччя 2020 року

Результати роботи за 1-ше півріччя 2020 року  свідчать про продовження прибуткового розвитку небанківської фінансової групи «УНІКА Україна», до якої входять страхові компанії «УНІКА» і «УНІКА Життя».  Обсяг чистого прибутку групи до оподаткування склав 324,49 млн. грн. (УНІКА − 267,02 млн. грн., УНІКА Життя − 57,47 млн. грн.),  що перевищує аналогічний показник за 6 місяців 2019 року.

 Основні фінансові показники 1-го півріччя 2020 року

Обсяг премій Страхової компанії «УНІКА» за 6 місяців поточного року складає 1 210,8 млн. грн., що на 9 % перевищує аналогічний показник за 6 місяців 2019 року.

Найбільші темпи зростання страхових премій продемонстрували: добровільне медичне страхування +6,5% - до 338,9 млн. грн.  та страхування майна +11,7% до 128,7 млн. грн (+11,7%).

Портфель УНІКА продовжує бути збалансованим − за результатами 1-го півріччя частка премій у моторних видах страхування складає 37 %, майнових – 25 % та особових видах – 38 % портфелю.

Сума страхових виплат у 1-му півріччі  2020 року становить 440,7 млн. грн.

Страхові резерви компанії складають 1,3 млрд. грн. Активи, які приймаються для покриття страхових резервів, на 83 % перевищують страхові резерви і складають 2,4 млрд. грн.

Фактичний запас платоспроможності становить 695,7 млн. грн. і перевищує нормативний на 83 %, що дозволяє компанії виконувати зобов'язання перед клієнтами вчасно і в повному обсязі. Власний капітал Страхової компанії «УНІКА» складає 716,1 млн. грн.

Загальний обсяг страхових премій компанії «УНІКА Життя» за 6 місяців  2020 року складає 328,0 млн. грн.

Страхові виплати компанії «УНІКА Життя» за 6 місяців 2020 року склали 11,2 млн. грн., обсяг викупних сум, перерахованих клієнтам, склав 4,2 млн. грн.

Власний капітал компанії «УНІКА Життя» становить 465,8 млн. грн. Активи за 6 місяців 2020 року зросли на 0,3 % в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року і складають 1,3 млрд. грн. Загальна сума резервів на 30.06.2020 склала 822,3 млн. грн. Фактичний запас платоспроможності компанії становить 464,7 млн. грн. і перевищує нормативний показник в 11 разів.

Страховий захист для клієнтів УНІКА в умовах пандемії

УНІКА Україна приділяє велику увагу наданню якісного сервісу своїм клієнтам, особливо в умовах пандемії коронавірусу. В період 1-го півріччя в УНІКА зареєстровано 88 випадків захворювання вірусом Covid-19 застрахованих клієнтів, з яких на поточному лікуванні знаходиться 44 особи, одужали – 44. У 374 клієнтів із підозрами на Covid-19 за результатами ПЛР-тестування діагноз не підтвердився.

Кожен клієнт, що звертався до Асистансу УНІКА із підозрою на Covid-19, отримував персонального координатора від страхової компанії на період хвороби. Координатор щоденно проводив моніторинг стану клієнта та його потреб. Згідно рішення Страхової компанії «УНІКА» медикаментозне симптоматичне супроводження у випадках підтвердженого діагнозу Covid-19 надається незалежно від умов договору добровільного медичного страхування.

Летальних випадків, пов’язаних з Covid-19, серед застрахованих осіб корпоративних клієнтів з медичного страхування в УНІКА немає.

Нажаль два летальних випадки внаслідок захворювання вірусом Covid-19 відбулися з клієнтами, що були застраховані в компанії «УНІКА Життя» Згідно умов договору родичам потерпілих здійснені страхові виплати без затримок і в повному обсязі.

Медичний та Технічний Асистанс Страхової компанії «УНІКА» обслуговує клієнтів в режимі 24/7.

В першому півріччі  2020 року, Медичний асистанс УНІКА обробив понад 374 тисячі звернень; більше 98 тисяч звернень було опрацьовано Технічним асистансом. Середній час очікування клієнтами на відповідь не перевищував 20 секунд.

Для зручних комунікацій з УНІКА клієнти мають можливість використовувати чат-боти UNIQAua в месенджерах Viber та Telegram, кабінет клієнта на сайті компанії та мобільний додаток з медичного страхування MyUNIQA.

В УНІКА працює сервіс онлайн-продажів, де клієнти можуть самостійно придбати електронні договори страхування ОСЦПВ, ДСЦПВ, застрахувати квартиру і оплатити онлайн на сайті www.uniqa.ua. Також УНІКА додає зручний сервіс для бажаючих придбати поліс страхування КАСКО – в липні поточного року компанія починає продажі Е-КАСКО.

Також УНІКА спростила і перевела в цифровий режим більшість можливих процесів і документів, що стосуються врегулювання страхових подій. Компанією було прийнято рішення про здійснення виплат на підставі електронних копій документів (там, де це законодавчо можливо).

У рамках корпоративної соціальної відповідальності Страхова компанія «УНІКА» почала проєкт «Відмова від пластику» разом зі своїм одним з найбільших корпоративних клієнтів в медичному страхуванні – компанією «Нова Пошта».  Ця ініціатива наддасть можливість не забруднювати навколишнє середовище, уникнувши виробництва більш ніж 23 тисяч карток, що дорівнює 115 кг пластику, який згодом потребує утилізації. Окрім того, в даному проєкті реалізуються вимоги щодо безконтактної передачі інформації, що на сьогодні є набуває особливої актуальності.

В березні цього року, на початку коронавірусного карантину, УНІКА Україна приєдналася до благодійного проекту сервісу пасажирських перевезень Bolt з надання безкоштовних поїздок для медичних працівників.  Більше 3 тис. медичних працівників скористалися безкоштовними поїздками від УНІКА.

В квітні цього року в рамках соціального проекту за ініціативи Львівської ОДА УНІКА почала забезпечення медичним страхуванням медиків Львівщини, які працюють із інфікованими пацієнтами на випадок захворювання на вірус COVID-19.  Завдяки створеному в рамках проєкту стабілізаційному фонду, виплати отримали 32 медика, госпіталізовані до закладів охорони здоров’я з підтвердженим діагнозом та позитивним ПЛР тестом. Загальна сума виплат складає 480 тис. грн.

УНІКА Україна продовжує працювати для Вас!

 


До списку новин
    Поширити
Дякуємо! Для підтвердження активуйте посилання в Вашій поштовій скриньці.
Підписка на новини

Дізнавайтесь першими про новини від УНІКА

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз