UA
Закрыть

Контент на сторінці може відобразитися не повністю. Рекомендуємо оновити версію поточного або скористатись іншим браузером.

UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог
Будемо здорові!

4 види спорту, які роблять життя довшим

Ви вже, мабуть, не раз чули, що різноманітні спортивні вправи можуть допомогти у боротьбі з депресією, поліпшити роботу серця і навіть зупинити розвиток раку. А ось тепер вчені вирішили дослідити, чи має значення для здоров'я, яким саме спортом ви вирішите зайнятись.

4 види спорту, які роблять життя довшим

Виявилось, що різні види навантажень можуть по-різному впливати на наше здоров'я. Це підтверджує дослідження європейських і австралійських вчених, яке тривало понад 14 років! У ньому взяли участь більш ніж 80 тисяч людей від 30 років і старше різного рівня добробуту і соціального становища. Протягом усіх цих років піддослідні повинні були регулярно виконувати певні фізичні вправи; вони могли їх змінювати чи дотримуватись одного виду тренувань.

Пізніше вчені з'ясували, що у людей, які займалися конкретними видами спорту, зменшилася ймовірність розвитку захворювань і збільшилася можлива тривалість життя.

Но основі цих досліджень був складений топ видів спорту, які приносять найбільше користі здоров'ю:

1. Будь-який спорт із використанням ракетки: теніс, сквош чи бадмінтон.
Саме постійний рух під час гри змушує серце, легені та м'язи весь час працювати. Згідно з проведеним дослідженням, спортивні ігри з ракеткою знижують ризик смерті від серцево-судинних захворювань на 56%. Це більше, ніж будь-які інші види спорту.

2. На другому місці опинилась усім відома аеробіка. До цих видів належать танці, гімнастика і легкий біг, тобто види спорту з низькою інтенсивністю, але тривалим часом навантажень. Таке поєднання допомагає знизити ризик смерті від серцево-судинних захворювань на 36%.

Плюс таких навантажень у тому, що їх можуть виконувати як молодь, так і люди похилого віку. Навіть довгі піші прогулянки можна віднести до такого виду спорту.

Користь ходьби пішки визначається тим, що в ній залучені біомеханічні та нейрофізіологічні процеси, які комплексно впливають на весь організм. Працюють різні групи м'язів ніг, активність яких забезпечує тонус усього тіла. А от користь ходьби для чоловіків пов'язана з тим, що знімаються застійні процеси в області малого тазу.

3. Плавання. Саме заняття плаванням підходять для повного тренування всього тіла. У процесі працюють усі групи м'язів, а суглоби можуть відпочити. Вчені з Гарварда вважають, що плавання допоможе скинути зайву вагу і зміцнити серцево-судинну систему. Для тих, хто відновлюється після травм або операцій, плавання — відмінний вид спорту, тому що ризик отримати якесь ушкодження дуже низький. За словами дослідників, плавання може знизити ризик смерті від серцево-судинних захворювань на 41% загалом.

4. А от велоспорт доволі неочікувано показав низькі результати своєї корисності. Хоча і в нього є багато позитивних сторін: катання на велосипеді змушує працювати м'язи живота, рук і плечей, покращує відчуття балансу, а також допомагає розвинути гнучкість суглобів, стверджують вчені. Більш того, і ледве не головне: постійне крутіння педалей викликає вироблення ендорфінів, гормонів щастя.
Згідно з дослідженнями, заняття велоспортом допоможуть продовжити життя на 15%. Вчені також з'ясували, що їзда на роботу на велосипеді може знизити ризик розвитку захворювань серцево-судинної системи та раку.

Дуже корисна їзда на велосипеді людям, що страждають на варикоз. Як відомо, хворобі легше запобігти, ніж вилікувати її. Коли ноги роблять обертові рухи, натискаючи на педалі, кров у венах починає бігти значно швидше, зменшуються застійні явища в судинах. Тому якщо ви знаєте, що у вас є схильність до варикозу, катайтеся на велосипеді.
Можливо, час замислитись про зміну щоденного транспортного засобу.

Від усіх хвороб захистити себе не вийде, але регулярні заняття спортом точно покращать стан вашого здоров'я. Але в будь-якому випадку варто замислитись про вибір доречної програми медичного страхування, щоб завжди бути впевненим у завтрашньому дні!

Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Максим 07 вересня 2020

Сегодня попробовал такой вид спорта как кроссминтон. Очень подвижный и активный вид спорта, который приносит большой глоток свежести в обыденную жизнь. И оказывается он еще очень полезен для здоровья!! К плюсам хотел бы отнести возможность играть в любом месте (в парке, на пляже, во дворе дома...) так как не требует сетки и специальной площадки.

УНИКА 07 вересня 2020

Максим, рады, что вам так нравится новый вид спорта:)

Олег 05 вересня 2020

Круто!

УНИКА 07 вересня 2020

Олег, спасибо!

Юрий 01 серпня 2020

Следовательно, страховой компании есть смысл поддерживать ракеточные виды спорта? Приглашаем по субботам с 8.30 до 10 часов на НСК "Олимпийский" (г. Киев) попробовать кроссминтон. 

УНИКА 03 серпня 2020

Юрий, спасибо за приглашение:)

Извините, ссылку на видео - удалили. Уверены, кто заинтересуется - точно найдет.

Удачи!

Останні статті
Готуємось до змін: що необхідно знати про майбутнє страхування автоцивілки?
Мій автомобіль
26. березня 2024
Готуємось до змін: що необхідно знати про майбутнє страхування автоцивілки?
Всі страхові компанії, які працюють на ринку автоцивілки, готуються до прийняття нового закону про ОСЦПВ. Втім, про майбутні новації мають знати і автовласники, щоб свідомо обирати компанією, яка здатна буде надати найкращий сервіс. Саме про це наш сьогоднішній блог.
Три правила: як підтримати здоров'я навесні
Будемо здорові!
14. березня 2024
Три правила: як підтримати здоров'я навесні
Весна приносить у наше життя не лише тепло та сонце, а й виклики для здоров'я. Адже після зими ресурсів у організму менше ніж зазвичай, і водночас треба адаптуватися до різких змін погоди. Як допомогти собі легко та с користю пройти весняний сезон, збільшивши рівень життєвої енергії – розповідаємо сьогодні у блозі.
Чому важливе критичне мислення під час війни та як його розвинути? Частина 2.
Я та УНІКА
11. березня 2024
Чому важливе критичне мислення під час війни та як його розвинути? Частина 2.
У сьогоднішньому блозі продовжуємо розмовляти про критичне мислення з експерткою Wellbeing Company Іриною Спаською. Цього разу поговоримо про методи, що допомагають розвинути в собі навичку до критичного мислення.

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз